Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 17 juni 2008

Stilla flyter dagarna...

Av Margus - 17 juni 2008 22:22


...dvs. den tid som är över mellan diverse utryckningar till sjukgymnast i går, frisör i dag och vårdcentral i morgon. Plus insläppande av folk i pappas lägenhet. Är inte särskilt i balans, bara trött, inga egna planer ens för de närmaste dagarna. Mina stolt hamstrade finskorpor är slut, buhuhu och inte finns de i affären heller. Suck.


"Ogräset sprider sig på vallarna" precis som i den gamla progghiten med bandet Contact (det var dom som sjöng "Hon som kom över mon" om någon minns den). Trädgården förfaller lätt, då även Husbonden vilar. Det blir ett mellanår. Satsade någon timme i kväll på att försöka dränka den nyss upptäckta sorkkolonin i trädgården med vattenspolning.


Jisses, så många och stora gångar där var, rena motorvägarna. Hur mycket vi än spolade kom varken vatten eller sorkar upp i några av de andra hålen. Det dånade i marken av vattenflödet tills vi gav upp och insåg att de nog garderat sig mot eventuella störtfloder.

Smider ränker om vilket slags gift man ska ta till… Nån som vet…?


Pappas lägenhet är tömd. På allt. Servicegruppen var där idag och körde allt till tippen. Nu finns inte längre något kvar där som påminner om honom. Bara sittbadkaret som kommunen sagt sig vilja ta hand om. Har överlämnat broschyr och hoppas att det hämtas snart. Till måndag kommer städfirman. Gissa om det känns skönt. Det ska blir skönt att lämna ifrån sig nycklarna och släppa ansvaret.

Medan jag väntade på flyttkillarna sörjde jag att pappa aldrig fick se om solen nådde hans uteplats om sommarmorgnarna och att han inte fick se när allt grönskade för fullt. Då klack det till i bröstet igen. Suck. Och när jag kom hem hade brevet kommit med posten med besked om att jordningen ägt rum i minneslunden. Allt faller på plats. Till vila.


 
 
Ruth

Ruth

18 juni 2008 12:39

Sorkfällor med en morotsbit, eller hälla lampolja och täppa för hålen, ja det finns många set att tillämpa bekämpning på denna ohyra som ställer till det. Fråga på lantmännen kanske har dom något att sälja i sorkväg.
Skönt när allt är klart med pappas lägenhet, så man har bara sitt egna att ta hand om.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

18 juni 2008 22:17

Inga Finskorpor??? Då är det kris. Vem kan ta en fika utan dem?

Använd inte gift för sorkarna. Åk och köp lite Kejsarkronor och plantera dem istället. Sorkar avskyr doften av dessa lökar och ni kan njuta av blommorna.
Eller gräv ner en sorkskrämma http://www.motavack.se/art-1.asp?id=23&iPageID=11

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margus

19 juni 2008 00:35

Tack, Marianne, för tips men vi har redan prövat sorkskrämman utan framgång. Just nu ligger den på marken intill alla hålen - ödets ironi. Men Kejsarkronor igen, kanske.
Prövade dem för många år sen, minns att löken luktade illa och ruttnade...!?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards