Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 30 januari 2008

Fina fisken

Av Margus - 30 januari 2008 21:09

Ugnsstekt lax med citronsås hör till favoriterna i vårt hushåll.

Lätt som en plätt, tar 20 minuter i tillagning och räcker två dagar för två personer.

Laxen tar vi ofta till när ork eller fantasi sätter gränser. Rena gourmetmiddagen.

Vi har alltid gott om portionsförpackningar med fyra styckfrysta bitar i, lagom till fyra personer eller två middagar för två. Så här gör vi:


En paket med fyra bitar tinas i mikron 1,5 minuter på full effekt. Salt och peppar på båda sidor av laxbitarna vilka läggs på smort ugnsfast fat. Några droppar citron och grovmalen svartpeppar på var bit.

18 minuter i ugn på 225 grader.

Om laxen sätts i ugn när potatisen kokar upp blir de klara nästan samtidigt.

Citronsåsen kokas ihop mot slutet av tiden med:

2,5 dl kaffegrädde

2,5 dl creme fraiche

en halv fiskbuljongtärning, salt och peppar, några droppar citron.

Hackad dill i såsen och på fisken till garnering.


Rätten har även rönt framgång hos våra gäster.

Oftast äter vi dock själva och har då mat för två dagar till två personer. Första dagen med kokt potatis, andra dagen med stekt. Rätten passar bra med vilka grönsaker som helst, på bilden rivna morötter.


Vi älskar fisk, äter utöver laxen mest torsk, makrill, strömming eller rödspätta.

 
 
Biggan

Biggan

30 januari 2008 21:21

Tack, för tipset! Vi har också dylika fiskar i vår frys. Jag ska laga det där i morgon. Fisk är alltid fräscht!
/M v h...

http://socke

 
Ingen bild

Väninnan

31 januari 2008 00:21

Har använt mig av detta fådda recept (tack Margus) ett antal gånger och det smakar såååå GOTT!! Mmmmm!
Jättebra mat att bjuda på när man är många runt bordet. Hela långpannan full med laxfiléer, såsen är bara att förmera och tillagningstiden är densamma.

 
Ruth

Ruth

31 januari 2008 11:29

Det där såg ut att vara den läckraste söndags middagen. Fisk är gott bara man slipper få ett ben i munnen, då blir det kris, är väldigt kännslig för det. Med åren har det blivit bättre. Själv åt jag i går fiskbullar i dillsås, kokta morötter och potatis.

http://bernamis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards