Fågelperspektiv

Alla inlägg den 3 januari 2008

Av Margus - 3 januari 2008 19:37

Husbonden är i farten och rumsterar i fågelhuset med ombyggnader. Papegojorna har riktigt börjat vänja sig vid dagliga störningar i sin nygamla lägenhet. De vistas därvid om dagarna i nya hörnet men till kvällen är det de gamla trygga sittplatserna som intas. De fick nu tillbaka sina gamla kära "häng- och klängleksaker" och det var populärt vill jag lova.  

Idag hände nåt stort, särskilt för oss. Ett nygammalt fönster togs fram efter att ha varit igenspikat ett tag. Den mörka dystra fasaden fick liv igen. Det var "bara" att plocka bort isolering och väggmaterial, fönstret med dubbelglas var intakt innanför. Bilden tagen i skymningen.

Nu kan vi se in till papegojorna från farstun, visserligen med voljärnät emellan men ändå. Vi ser när det tänder om morgonen, vi ser rörelser och kan även skymta de andra fåglarna genom papegojornas nät därinne. Det är såå mysigt. Ikväll ska vi kunna se nattlampans ljus också. Spännande.

Hoppas att även papegojorna har glädje av fönstret. Åtminstone fram mot våren när det riktiga dagsljuset ökar och solen kan lysa in på morgonen. Lite större värmekostnader blir det nog om vintern, men... so what.  Det är det värt!

Av Margus - 3 januari 2008 18:06

Livet återvänder till det normala. En repris på tv med julsånger idag kändes väldigt nattstånden men snöfallet som nu är inne på fjärde dagen är såå välkommet. Stundtals bara det vräker ner för att i nästa ögonblick förbytas till ett tveksamt singlande.

Motorsågar dras igång i skogarna, traktorerna tuffar runt, posten kommer både på rätt dag och rätt tid, sopbilen också...  Som ett brev på posten anlände efter julmat och vila ett provex av tidningen "I Form". Nej tack, dåligt samvete behöver jag inte hjälp med! Konstaterar istället belåtet att en rejäl förkylning medför god träning för en slapp mage... det läste jag inget om i provexet... ;)

Granen tömdes på sitt innehåll, bara glitter och mikrolights, och bars upp på loftet. Jäpp. Men på tv har man ännu inte släppt greppet. Repriser av jultablåerna pågår och morgonprogrammet är inte som det ska ännu.

Husbonden har gått igång i fågelhuset enligt plan (se särskilt inlägg) men Pappa fick inte lämna sjukhuset idag heller. Då blir det väl i morgon...

Bryter en stund för koll på De Gamla Skäggen i Minnenas television....


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards