Fågelperspektiv

Alla inlägg den 25 januari 2008

Av Margus - 25 januari 2008 15:34

Skorstenshatten lämnade sin plats i stormen och hamnade på gräsmattan. En luftfärd på tio meters längd. 

Det är inte riktigt vad man väntar sig framför fötterna. Det tog ett par sekunder innan jag kopplade.

Tacksam för att den "bara" lyfts och seglat iväg utan att skada vare sig takpannorna eller verandataket i plast. Tänk om vi eller hundarna stått där! Tack gode gud! Järnbiten väger nog en 15 kilo minst. Inte gott att få i huvudet, inte nånstans för övrigt.

Här har den suttit som tak över skorstenen.

Om "kamingubbarna" slarvat vid installationen eller om godset var skört innan vet vi ej. Det får fastighetsskötaren (dvs Husbonden) inspektera en lugn dag.

När SMHI varnade för stormen förra helgen skedde inget. Nu sa man inte ett ord och vips var det hänt. Que sera, sera.

Av Margus - 25 januari 2008 11:57

Kanarieflickorna samlade bomaterial och försökte bygga under hela julen. Genast när reden och bomaterial kom in för en tid sedan lade de sig direkt i var sina bon. Inte alla, men flera. Inte så många ägg, men Orange har ett, Googles två, Gretchen ett och Helmut tre. Alltså är det väldigt stillsamt i fågelhuset just nu. Flickorna ruvar. Inget är som väntans tider.

Gretchen t.v.      och       Googles t.h

Helmut i boet, bara hjässan syns             De bruna till höger är måsfinkar

Tyvärr har gamla Nanny lämnat in. Hon var dålig i höstas men repade sig och fann dessutom ett bo som hon trivdes med, flirtade med Bruno och så där. Men en morgon låg hon död. Då var det alltså nåt som var i olag ändå. Vi är inte direkt överraskade.

Därtill fick vi flytta undan ettårigen Nacka som blev till ett verkligt  orosmoment. Ständigt irriterade han Den Gamle Pavarotti, dels körde han ut Gretchen ur sitt bo...! Där gick gränsen för hur man får uppföra sig, så nu bor han hos nymferna och sebrahanarna istället.

 Risfågelriksdag. De ser ut att lägga upp planer för dagens sysselsättning.

Risfåglarna hade ett väldigt ståhej när holkarna kom upp. Krrrr-tjecke-tjecke-tjock kuttrade de hela dagarna. Hoppade ut och in ur holkarna, byggde och valde. Nu verkar det väldigt stillsamt även på den fronten. Man ser inte alla på en gång, några är därinne och grejar med sina bestyr.

Vi servar och avvaktar.

Av Margus - 25 januari 2008 10:59

Har läst dödsannonserna i tidningen. Var inte med i dag heller, så det är dags att dra igång dagen.. hehe. (Nä, man ska inte skämta om döden.) Har nu skött fåglar och marsvin.

Snöblandat regn plaskar och skvätter, det blåser och stormar. Från arbetsplatsen vid datorn syns den gamla sälgen vagga betänkligt. Mysigt med heldag hemma, inga plikter som hänger på axlarna.

Svårt ställa om fokus när bokslutet sköts upp. Ryggskottet lugnar sakta ner sig, struntar i långa promenaden i dag också. Eldar i kaminen, töjer och stretchar nu och då, gosar med hundarna, bloggar lite.

Snart ska jag rensa arbetsbordet och samla mig för nyttigare saker.


Prövar ett personlighetstest jag hittade hos Ruth. Svårt svara korrekt när man en gång var på ett sätt men nu inte känner igen sig själv. Tyvärr stämmer utlåtandet nog ganska bra på mig. Egenskaper som inte är nåt att stoltsera med, men jag bjuder på dem ändå. Fast testet glömde att jag har känslor och empati också...;-)


Enligt testet är jag :

Utåtriktad, planläggande, och abstrakt tänkare

Är mycket intresserad av, vad som pågår i omgivningen. Gillar att prata med andra (nästan om allt) och att vara med, där "det sker".

Gillar att ha struktur och ordning i livet. Använder kalendern flitigt för att hålla koll på saker som ska kommas ihåg. Fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan omgivningen emellanåt uppfatta dig som lite dominant.

Fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Tänker logiskt och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor från samma värderingar som du bedömer dig själv.

---

stilla flyter dagarna

det regnar utanför

leriga är vägarna

i ryggen är jag mör

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards