Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 24 april 2013

Idiotiskt leklynne sabbar tekniska framsteg

Av Margus - 24 april 2013 22:21

När bilar blivit allt stöldsäkrare har istället bilnycklarna blivit ett kärt stöld- och rånobjekt. Och var förvarar man bäst plånbok och annat som ska skyddas mot ficktjuvar? Jo, i byxfickan.

Försök med det…. Lägg bilnyckeln i en trång byxficka efter att du låst bilen på parkeringen och det händer grejer… Det fjärrstyrda centrallåset låser upp sig vid minsta tryck på nyckeln i fickan. Ett moment 22.


Mysteriet med oväntat låst bil i garaget fick sin lösning. Jag har ofrivilligt råkat låsa - eller låsa upp - bilen om jag haft nyckeln i handen när jag stängt garagedörrar, burit kassar eller andra naturliga manövrer i livet. På så vis har jag förbryllad kommit fram till en olåst bil som borde ha varit låst...!

Saken kom på tal hos vännerna idag. Nyckeln testades genom fönstret på andra våningen och ner mot bilen 30 meter bort. Klick… jodå, det funkade!

Nyckeln måste alltså bäras försiktigt i nypan tills man kommer ur fjärrzonen från bilen. Och det är långt. Först när man kommit ur den kan nyckeln åter hanteras utan risk för upplåsning. Bäst att snarast testa fjärrgränsen!


Vän av ordning undrar nu… VARFÖR måste nyckeln fungera på 30 meters avstånd (eller längre)???? VEM har behov av att gå 30 meter bort innan man låser bilen? VEM behöver låsa upp bilen 30 meter innan man nått fram? Ännu en typiskt manlig leksaksuppfinning med fel resultat.


De första fjärrstyrda låsen hade kortare och helt lagom räckvidd. VAR det VERKLIGEN helt nödvändigt att förlänga detta? Detta idiotiska (och dyra!) leklynne har försämrat den stöldsäkerhet som efter kostsam teknisk möda byggts in i bilen. Hur tänkte man egentligen här?

 
 
Elisabeth

Elisabeth

24 april 2013 22:32

Håller fullständigt med. Låser man upp på långt håll så hinner den låsa sig igen innan man är framme!!!!

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

24 april 2013 23:13

Skit och pannkaka. Hur ändrar man denna utveckling (= avveckling)???

 
Gubbfan

Gubbfan

25 april 2013 20:22

Hur man ändrar den utvecklingen?
Enkelt!
Förbjud män pyssla med tekniska ting!
Onödiga opraktiska mekaniska och elektroniska pinaler är oftast (nästan alltid) utvecklade av oss män.
Sedan en enkel fråga: Vad skall man med fjärrstyrda lås till?
Egentligen?
Shoppingväskan som man gjort ett antal av söndriga jeans eller annat kraftigt tyg kan man ställa ned på marken medan man låser upp bilen.
För pappers- eller plastkassar från affären undviker du väl?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

25 april 2013 21:41

Rätt gissat, tygkassar även här.
Kan tänka mig ETT skäl till fjärrstyrda lås och det är att man slipper kämpa med att få in nyckeln i frysta lås. Det har jag haft nog av genom åren.
Hihi... du är en klippa i jämställdhetsfrågor! Förbjuda männen teknik, hehe, lättare sagt än gjort. Men det vore en tröst i tillvaron. Fast lite lego och mekkano kan de väl få leka med? Nehej, inte det... då inspireras de väl bara...

 
Gubbfan

Gubbfan

26 april 2013 23:54

Det förstås. Isiga lås är lite knepigt.
Om något lås inte är igen-isat så är det låset till bakluckan och förutom att det är besvärligt att åla sig in i bilen den vägen, så tittar folk på parkeringen lite fundersamt på en.
Sedan det där om oss karlar:
Mannens uppgift är att gå ikring och vara dekorativ!
Ja, i den mån det nu går.
:-)
Men allvarligt, alltför många pinaler görs av lekande (?) gubbar.
De har ofta liten förståelse för när och hur grejerna skall användas.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

27 april 2013 22:53

Absolut. Instämmer i sistnämnda. Det visar sig tyvärr alltför ofta, inte minst vid hushållsarbete. Mycke' lek är det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards