Fågelperspektiv

Alla inlägg den 8 april 2013

Av Margus - 8 april 2013 21:53

Ringde Byns duktiga databutik härförleden. Numret har man ju i huvudet - fem siffror. Möts av en telefonsvarare som säger:

”För att det ska vara lättare för dig att komma ihåg vårat nummer har vi bytt till 0705-XX XX XX….!”

Va? Ett helt nytt nummer. Och hur lätt blev det..?!

Till saken hör att databutiken sedan ett par år varit ansluten till en sån där ’kedja’. Nordway Store. Kanske för att få ner inköpspriser å sånt. Det har gått bra med det gamla numret hittills – DET SOM ALLA KUNDER REDAN KAN.


Sen kom det mer… och jag fnissade nästan på mig:

”Vill du beställa eller fråga om något – tryck 1. Gäller det reparation på inlämnad dator – tryck 2. För support – tryck 3. Och fakturor – tryck 4.” I databutiken jobbar två (säger två) pers stadigvarande, den ena på halvtid. Ibland med någon förstärkning. Fler är de inte! Knappval blev så larvigt… Som om man kommit till Trafikverket, eller nåt.


Ingen skugga må falla över Byns suveräna lilla databutik som vi har stor glädje av och anlitar flitigt. Kundvänliga, serviceinriktade, kunniga osv.. Det måste väl vara den där ’kedjan’ som hittat på nåt. Har inte hunnit fråga än.




Av Margus - 8 april 2013 21:45

Lider med Junselevargen som utsatts för detta djurplågeri. Att gång på gång flytta den stackars vargtiken söderut för att VARJE GÅNG finna att hon går tillbaka norrut där hon vill vara, är inget mindre än plågeri. Fyra gånger har hon nu tagit sig tillbaka. Fyra gånger! Så här får man inte bete sig mot djur. Sveriges vargpolitik är rena larvet, man får ju skämmas.

Nu har i alla fall Junselevargen kommit ’hem’ till renmarkerna igen och ska visst inte flyttas någon mer gång. Kanske är det hennes smala lycka att hon nu tappat sändaren… EU svarade visst i ärendet vid ett tillfälle: att samerna ”kan väl hägna in renarna”. Vi talar kvadratmil stängsel…! Hur mycket begrep de?


Sen bråkas det om några sälungar som Kolmården tydligen räddat från ’barmarksäventyr’. Naturvårdsverket krävde att de snarast möjligt skulle släppas ut (kanske mot säker död) eller avlivas. Hur dumt får det bli? Nu har Kolmården fått dispens för att släppa dem senare, välfödda och vid gynnsamma omständigheter. Undrar stilla, sitter det bara fega idioter på alla myndigheter numera?

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards