Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 12 april 2013

Ny film på vår hundfamilj

Av Margus - 12 april 2013 00:24

Filmtajm! Här kommer en film med vår lilla hundfamilj från 2002 när alla var i sin krafts dagar. Åldfrun Hanna (9), Ulrik (7) och ’Systrarna Bus’ fast de inte alls var släkt; Lisa Långben (4) och Sigrid (4). Klippen spelades alltså in för elva år sen. De första darriga tagningarna med en för den tiden ny DV-kamera. Sedan hände en del på hälsofronten varpå hjärnan slog bakut inför all teknik. Den har man fått jobba upp sig på, och allt tar sin tid.

Det här är som att voffarna lever igen. Minnet känner plötsligt doften av var och en. Verkligen mysigt att äntligen kunna se dem igen. Och tänk... det är nu exakt ett år sedan Sigrid somnade in, och vi blev helt hundlösa. 40 minuter råfilm har klippts till knappt 13 minuter. Här ges också en föraning om våren. Materialet filmades i majgrönska, bofinken sjunger och blomningen är igång.

Verkligen länge sen jag lade ut en film på Tuben. Det märks redan när man ska logga in. Ändringar, ändringar… hela tiden. Varför kan inte saker få vara som de är. Jobbigt att lära om stup i ett. Nu fick man en röd lapp uppslängd i ansiktet om att "användarnamnet inte gällde". "Logga in med e-postadressen…!" Då fick man rota fram den ur lösenordspärmen (man har ju fler).

Sen fick jag propåer om att mitt kanalnamn "var krångligt". ”Byt till ditt riktiga namn istället” stod det. Jag framhärdade igenom några dialogrutor innan jag äntligen kom in. Då sägs det vara ”fel bildformat" (har fungerat förut), och att jag borde byta till nya YouTube-designen. Näej, jag vägrade.

Tydligen VAR formatet fel för det blev bra skakigt att se på. Nu är det bytt till förhoppningsvis bättre format.

 
 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

12 april 2013 22:33

Så roligt att se den filmen - fick mig att våga tro på våren igen. :)
Många hundavsked har du varit med om. Svårt, men visst är det gott när man småningom kan minnas med glädje. Se på gamla bilder, och till och med gamla filmer.
Du är duktig på att redigera. :)

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

12 april 2013 23:41

Ååh, tackar allra mjukast!
Ja, det är en härlig vårkänsla i den, kanske mest för att vi längtar så - just i år.
Är så glad att jag filmade medan de var både i liv och sitt esse. Även om jag inte kunde ta hand om det förrän nu. Bättre sent än aldrig.

 
Ingen bild

Väninnan

13 april 2013 16:33

Jag har satt i mig lördagsgodis just nu. Blandat och gott. Västgötar, de finaste som funnits, hästpremiering, tranor, kosläpp, blommor, you namne it. Och mitt i godispåsen kom en riktig pralin, the one and only, Fnykis. Med den starten… en hjälte skulle jag vilja påstå. Det blev en mysig eftermiddag. Sparar lite godis till kommande dagar.

Margus

13 april 2013 21:29

Aha, du såg ALLA filmerna på en gång. Riktig helkväll alltså. Hoppas du satt riktigt gott då;-) Ja, det måste du ha gjort när du orkade med detta. Ja, våra voffar var helgoa. Å så snälla.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

19 april 2013 13:08

Bra jobbat där men du hade ju ändå filmkamera! Det vore roligt att få till något liknande men ett storverk att fota av gamla bilder och göra film av. Alla underbara hundar man haft sen första Grand Danois kullen -68 (tror jag) Västgötar och Collie. Få se, du har gett mig blodad tand;-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

19 april 2013 23:58

På't bara! Du scannar in dem bara... hehe. Tar lite tid, men du har ju tålamod. Sen blir det jättefint i redigeringsprogrammet. Med lite zoomningar, övergångar och musik. Himla kul.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards