Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2012

Gastroskopi - ett ulkande och rapande

Av Margus - 29 augusti 2012 21:12

Sjukhusdag. Gastroskopi. Kallad med kort varsel. Det vill säga igår. Haft ont i magsäcksområdet ett tag. På ett nytt sätt. Min go'e läkare tyckte det var dags att titta ned, för det var ett bra tag sen.

'Gastro' är inte kul. (Och helt annorlunda än gastronomi;-) Sex timmars fasta före. Vilket fick upp mig kvart över tre (!) i morse. För att inta mina rutinmässiga cappuccino samt frukost i lugn och ro. Gör vad som helst för att få fastetiden så kort som möjligt. "Se vi gå upp till Jerusalem, i heliga fastetider...."

Utan mat- och dryckespauser hinner man mycket. Som att städa för marsvinen och inköp av present på Marknaden. Husbonden skjutsade sen medan yrseln trängde sig på. Sen var det dags... för ett ulkande och rapande så det ekade i den kakelklädda miljön. Något man inte kan rå för när en slang vispar runt i magsäck och tolvfingertarm.


Var tuff idag, och svalde slangen utan bedövningsspray och utan lugnande medel. Allt för att få äta direkt efter. Sa ju att jag "gör vad som helst...". Undersökningen tog bara några minuter. Gissa om man pustar ut när slangen väl var ute.

- Har du varit med om detta någon gång själv, frågade jag läkaren med grötig röst medan jag ordnade anletsdragen, masserade mina ömma käkar och halsen som kändes tjock som ett bildäck. Han hade faktiskt prövat - det kallar jag seriöst. För övrigt var vi alla (personalen och jag) tämligen upprymda denna dag. Av beskedet om att flytthotet för mag- och tarmmottagningen är borta (för denna gång). Jag fick uppmuntran och tack för debattartikeln jag skrev till lokaltidningen. Nej, nej, det var inte min förtjänst, men är glad att jag sagt mitt. Nu kunde vi alla njuta av att mottagningen inte bara blir kvar. Den utökas! Se HÄR. Ett sjukhusbesök med många plus.

Diagnos: matstrupsinflammation av lindrigaste grad. Ordination: Omeprazol, en kapsel per dag i fyra veckor.

 

När Husbonden och jag fått i oss rejäl macka och kaffe i cafeterian orkade vi till och med göra matinköp på vägen hem. Efter kort vila kunde jag fortsätta häckklippningen - dock med ordentlig halsflusskänsla i halsen. Undrar om den är över tills i morgon. Nu gäller att ta igen lite förlorad sömn. Har faktiskt varit på benen 19 timmar i sträck. Uuuh.

 
 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

30 augusti 2012 00:22

En tuff dag!
Så glad jag blev, jag också, över att "din" avdelning inte bara blir kvar utan till och med utökas!
Och så har jag förstås läst om bestyren med fåglarna fjärilarna (hos mig har dom funnits hela sommaren) och så har jag noterat resultaten av och med din nya "lillkamera".
Jag blir så sugen... Men dessvärre är jag det på en ny säng också... och nya glasögon... ;)
Jag är själv nyfiken på vad jag till slut kommer att prioritera! :D

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

30 augusti 2012 19:08

Ja, man är så innerligt glad och tacksam när avdelningen utökas. Skickliga förhandlare, gissar jag.
Det är roligt att vara sugen på mycket här i livet;-) Det är hopp och framtidstro. Ju mer dess bättre, brukar jag säga. Men man får hålla i plånboken och inte bara rusa sta'.

 
Ewa

Ewa

30 augusti 2012 15:08

Gastroskopi är INTE kul..... Jag har gjort det en enda gång, men jag har minnen för livet, så att säga.

Fantastiskt att kliniken blir kvar!

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

Margus

30 augusti 2012 19:09

Hihi, trodde också jag hade minnen för livet, men de hade faktiskt bleknat något - vilket var tur. Nu är de återuppväckta.

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

30 augusti 2012 21:00

Kommentr till kommentaren.
Hålla i plånboken - idag fick jag lov att helt oplanerat köpa ny mobiltelefon! Den gamla bara tvärslutade att skicka och ta emot SMS.
(Men HADE dom haft en sån där blå coolpix så vete allt katten... när jag nu i alla fall var inne på Expert... men tursamt nog hade dom bara svarta...)

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

30 augusti 2012 23:51

Livet i ett nötskal!
Tänk om JAG vetat att coolpixen finns i RÖTT, då hade det inte blivit något köp ännu, för då hade vi beställt en sån, och väntat, och väntat...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards