Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 6 maj 2012

Händelsrik städdag

Av Margus - 6 maj 2012 23:13

På snabbvisit i lördags hos Bonusdotter med familj. Baby Stella tar sig fram reptilsnabbt. Vi hade en barngrind till övers, en gång inköpt till hundfamiljen men som stod oanvänd i alla år. Kompostgaller var enklare. Lika bra att grinden nu kommer till bättre användning än att stå här i ett hörn.


Det blev dock inte så mycket pratat pga. pågående demonstration av städmaskin Modell Dunder. Dammsugning och tvättning av mattor utfördes av ung tjej ackompanjerad av många decibel motorljud. 1,5 timme var det sagt för visningen. Det tog 2,5 timmar inklusive hopplockningen, trots benäget bistånd av kunden! Många delar var det. Som aldrig blir använda. De får vara hur bra som helst, men tro mig… det blir inte av. En städmaskin kan inte ta en halv dag att montera ihop. Dyr var den också, 45 000 kr. Men 39 000 kr JUST NU förstås.


Maskinen säljs genom ett kedjebrevsliknande kontaktnät. Firman lägger alltså inga pengar på marknadsföring. De nästlar sig in genom rekommendationer från vänners vänner. I gengäld ville de ha 25 nya namn av 'visningsoffret'. Hur många vänner har man som kan köpa en städmaskin för 45 000 kr? ’De angivna’ blir sedan uppringda med erbjudande om en gratis städning av matta, soffa eller säng, valfritt vilket. Fick själv ett liknande förslag en gång som jag avböjde direkt. Vårdar mina kvalster själv! Men alla har inte lika lätt att säga nej. Och när foten är inne blir det tuffa påtryckningar om köp.


Vi hörde hur försäljaren ringde upp för att fråga hur visningen gått och hur tjejen skött sig! Och detta medan hon ännu höll på att packa ihop. Sen vidtog rena övertalningsattacken och ifrågasättanden till BÅDE herrn och frun i huset (!) bland annat om VARFÖR dom inte ville köpa på avbetalning…!! När familjen stod på sig blev reaktionerna surare och surare från både telefonör och demonstratör.


Visningen var intressant. En ullig matta, av ryatyp, dammsögs sjuttiotolv gånger. Stora sjok av stöv revs upp  var fjärde sekund. Tjejen plockade oavbrutet ur filter efter filter. Kunde inte avhålla mig från att studera dem på nära håll och fann att det mest var ull från mattan. ”Efter ihärdig städning på detta vis är alltså mattan utsliten”, sa jag.

Då jag är öppet fientlig till aggressiv marknadsföring via hemfridsbrott klämde jag i hur ”nyttigt det är med lite skit för små barn så att de inte ska utveckla allergier senare i livet”. ”Man ska bli vän med sina kvalster.” Rätt skönt att vara i tantåldern...;-)


Till slut försvann demonstratören och vi fick äntligen lite kaffe med ljuvliga rosenbröd i behaglig tystnad. Baby Stella var på soligt humör men är inne i Blyg-perioden.  En händelserik dag. Husbonden och jag tuppade av i två timmar efter hemkomst och försenad middag.

 
 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

7 maj 2012 00:09

Håller dom på fortfarande!!?? Det måste vara 7-8 år sedan jag direkt avböjde en sån där demonstration - hade fått veta av den rekommenderande att dom nämnt mitt namn. Och nu ville dom bara varna. :) En hisklig grej, såvitt jag förstått.
Men en helt vanlig ny dammsugare står på min inköpslista.

Jag såg också på en bit av ett sånt där "skönhetsprogram" - men blev så pass illa berörd på flera sätt att jag slutade titta.
Hur kan det ha blivit så här? Och hur blir det när åren och tiden trots allt kommer ikapp.
Väldigt svårt när det på det ena eller andra sättet skapas ideal som inte NÅGON naturligt kan motsvara. Men jisses, så mycket pengar det tjänas på allt, från hårfärg och smink till laser- och kirurgiska behandlingar!! På fåfänga, osäkerhet, komplex och jag vet inte vad.
Kan det vara en tröst att det höjer bnp? Näej, det kan det nog inte. :(

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

8 maj 2012 16:21

Vanlig dammsugare kommer man mycket långt med. Kosmetikkirurgin är läbbig att se, avstår också. Det är synd om de som ger sig på det och när det sedan misslyckas med katastrofala följder.
Någon föreslog i en tidning att skolan ska visa bilder på normala vuxna kroppar - med alla variationer - så att ungdomarna blir förtrogna med verkligheten. Bra tänkt, men vet inte om det hjälper så länge idealen hyllas.
"Det är synd om människorna", som August sa.

 
Erika

Erika

8 maj 2012 20:40

Förr sprang de som dårar i stugorna och demonstrerade dammsugare, trodde den tiden var sedan länge förbi. Minns ett nötskal på nitti-talet som ringde på dörren, jag öppnade detta var ett boende i hus. Där stod mister damsugarförsäljaren och tyckte jag skulle har den han hade där på grusgången. Nej tack sa jag det finns mer i livet än städa, då flinade han till och det var inte svårt och förstå vilken nivå han var på. Precis som han skulle sätta foten mellan dörren och kliva in i det ögonblicket jag sa nej och skulle stänga, kommer en av mina söner ned för trappan och det räddade mig den gången.Ett riktigt äckel, och gud vet vad han hade gjort om jag varit själv.


http://enstrimmaljus.blogspot.com

Margus

8 maj 2012 22:56

Försäljare har utvecklat en alltmer aggressiv marknadsföring som innehåller såväl hemfridsbrott, stalking, utpressning och terror.
Önskar att någon drev frågan politiskt för att göra det förbjudet. Detta är inte sunt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards