Fågelperspektiv

Alla inlägg under juli 2010

Av Margus - 13 juli 2010 18:30

Det spådda åskvädret gick våra näsor förbi. Har just vågat mig in på datorn för att kolla var det hela blev av - för nu verkar risken vara över. Här gick vi och förberedde oss på 50 mm regn och våldsamt blixtrande. Allt gick i stå för det var liksom ingen idé att starta upp nåt.

Måste säga att det kändes lite snopet efter alla dessa varningar. Vi hörde lite avlägset åskdunder på förmiddagen. När sedan tv, datorer och telefon var urdragna hände inget. Och inget.... och inget. Enstaka dropp från himlen blötte inte ens plattorna och vips kändes luften fräschare... Var det redan över?

Jo, så var det allt. Vid koll på SMHI:s radar visar det sig att vi måste haft svintur. Allt har passerat över oss enligt bilden; kraftigt regn, massor av blixtar runt om och över vårt område. VI MÄRKTE INGET. Men hellre flera varningar i onödan, än ingen när det väl händer. Nu hann vi ju koppla ur all känslig apparatur.

Regnet hade vi behövt men blixtnedslag äro icke önskvärda när man bor på landet. Undrar vem som fick regnet? Natten innan såg vi däremot ljussken på ljussken över himlen när åskan gick i Norge och Dalsland.

  

Detta passerade rakt över oss utan att vi märkte något.

Av Margus - 12 juli 2010 22:44

Stilla dagar i Lilla Huset... värmeböljan tar ut sin rätt. Promenerandet är inställt, inte så mycket för värmen (det finns ju morgnar) som för ett stort SKOSKAV. Bytte nämligen till mina nya MBT-skor vilka testats inomhus på "gångbanan".

Glömde knyta ordentligt. Skavet uppstod de första 20 metrarna och trots omknytning och trixande var skadan redan skedd. En kilometer linkades tappert innan jag gav upp och ringde efter Husbonden som hämtade i bil. Ytterst förtretligt. Nu gås här inte alls på ett tag.

  Gissa om det brände till när Ulrik i förbifarten slickade på skavet och 'hjälpte mamma'  med att bita av den lösa skinnfliken som hängde kvar...!!!   


Marsvinen har fått sina sommarbad och känner sig fräscha. Mattor har tvättats på verandan, både till fågelhus och bostad. Fågelhusets golv är moppat. Sprinklern hos fåglarna går varannan dag. Blommorna prunkar och dagarna ägnas åt bevattning.

En otroligt vacker VIT MALVA har slagit rot mellan plattor och kantsten och visar sig från sin bästa sida. Nya KOKARDBLOMSTER trivs i perennarabatten (klickbara bilder).

  

---------------

Almedalen har varit och farit. Har följt huvudtalen och begrundat. Plötsligt talar alla partier om välfärd för att väljarna vill ha det. Men det är bara ett block som menar det på riktigt; nämligen det RÖDGRÖNA. Övrig löfteskarusell är bara valfläsk och skaver illa, man kan ju inte erbjuda välfärd med sänkta skatter. Mona Sahlins tal var viktigt och mycket bra. Hon förtjänar ökat förtroende.

Av Margus - 12 juli 2010 22:39

  


Här är en som valt det perfekta läget under en värmebölja med tropiska nätter. Dammen erbjuder allt; en solig plats på näckrosbladet med fötter och mage i vattnet. Sen sitter man lugnt kvar och inväntar kvällens svalka utan att ödsla för mycket energi. Vilken njutning bland näckrosor som också trivs i värmen, nya knoppar slår ut dagligen.

Lilla Husets temp i skugga de senaste dagarna: 29,1 – 33,0 – 29,3.

  

Av Margus - 11 juli 2010 11:59

  

Familjens minsting (12 år) kände plötsligt en obetvinglig lust att leva upp till ryktet som 'valp' med Operation Dokumentförstöring. Sigrid Storråda tröttnade på mammas bokföringsjobb vid datorn och grep sig an uppgiften med en frenesi värdig just ...en valp. 

Det var längesen golvet såg ut på detta sätt, ja... en tolv år sådär. Kände igen den nöjda känslan när man ligger där och plockar ihop skräpet efteråt, vetande att valpen (!) haft väldigt roligt. Kopiorna skulle ändå slängas.  

Av Margus - 7 juli 2010 22:34

Allt stämde - kom äntligen iväg på fotoklubbens möte. Längesen man såg ’kollegerna’. Utöver småprat och kaffe var det visning av medlemmars bilder på temat "Nationaldagen". Och mycket flaggor var det… vad annars? Kunde själv inte komma på ett enda motiv annat än… svenska flaggan. Fast alla deltog inte med bilder, kände för egen del inte till övningen förrän det var dags för mötet.


Öppen analys (ros och ris) av bilderna så man får tåla en del och stå på sig. Tonen rå men hjärtlig – och mycket humor. So what… det är ju personligt tyckande och var och en har sina idéer i det kreativa skapandet. Och det bidrar faktiskt till en del tips, bland annat om utrustning.

Bilderna visades på vägg av projektor ansluten till en laptop där medlemmarnas medhavda filer i USB-minnen (minnepinne, på norska) laddades in. Digitalt på hög nivå. Såna där tillbehör skulle man ha.

Nästa övning är en sällskapsresa till Den Gamla Ruinen för fotografering i goda vänners lag. Får se om jag orkar hänga på. Ett bra tillfälle att åtminstone se ruinen i fråga, för den har jag nogsamt missat - trots kort avstånd.


För övrigt testas nu silverschampo för att "reducera gula reflexer hos blonda och gråa hår" vilka dyker upp efter sommarsolens härjningar. Man lyckas ju inte få på hatten i alla lägen. Frissan gav mig rådet och jag är desperat nog att pröva. Och det hjälper! Ska bara använda det varannan gång eller nåt sånt. Och bara på sommaren.

Av Margus - 6 juli 2010 19:31

Det gamla vagnshjulet putsades och slipades för en framskjuten placering vid fågelhuset. Nej, det skulle inte målas vitt och inte hängas på väggen. Just så här ska det stå, som om det precis plockats av vagnen. Lite bets ska varsamt målas på till skydd mot tidens tand, men inte så att utseendet förändras.

Ett gammalt fint hantverk är det. Stabilt och välgjort, med fantastisk passform och funktion. Och tänk så många mil det gått på gamla grusvägar! När vi rullade hjulet på garageplan kunde vi riktigt höra hur det låtit. En gång för länge sedan.

Gissa hur man smörjde dessa gamla vagnshjul... Jo, med en ULEBULK. Ett gammalt västgötabegrepp som är rätt äckligt. Nämligen OLJEBURK... men inte med vilken olja som helst. Det kommer från den tiden man hade en burk dinglande på kärrorna med gamla trähjul. Som smörjmedel i dessa burkar hade man... SNIGLAR som man tryckte in i navet. Bläää, stackars små sniglar. 


En resa till La Stada med den stora blomsterhandeln företogs i går. Vi skulle ju bara titta... men kom hem med fler växter än tänkt. Där var vi tvungna att bryta innan frestelserna tog överhand. Kokardblomster är en saknad favorit som är riktig efterlängtad, liksom den sibiriska vallmon. Vi kompletterade med vita rudbeckior, ett par olika nävor, sommarflox samt astilbe i tre färgvarianter. Husbonden fick i sista stund ryckt till sig två små buxbomplantor också - billigt. (Klickbara bilder.)

Av Margus - 5 juli 2010 21:39

Vilken fröjd, tavlan har kommit. Flygfotot över Lilla Huset alltså. Fågelvoljärerna sticker ut som grå kroppar från fågelhuset och i Parken skymtar taken på båda lagårdsbyggnaderna. Jättekul. Vilket minne, när man en gång måste lämna paradiset - vilket vi förstås hoppas ska dröja länge än. Nu gäller bara att hitta bästa platsen i ett Mycket Litet Hus Med Många Fönster. Bilden togs av Nordisk Hembygd (Aero-Kuva) i september förra året.

  

Av Margus - 4 juli 2010 22:46

Lille Heffa Fulsöt har nu fått full fjäderprakt och blivit väldigt söt. Han plockades av mor och far i holken (läs HÄR) så att han var mer gam- än nymflik när han kom ut. Det är alltså inte kört om ungarna råkar plockas av föräldrarna. Allt fixar sig när de bli självförsörjande och inte behöver föräldrarnas ibland alltför ’ömma’ omsorger. (Klickbara bilder)

FÖRE                                     EFTER

                         



HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards