Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 31 juli 2010

Sigrid är hemma

Av Margus - 31 juli 2010 19:18

Klubba i huvudet... det är vad som behövs för att få en upprörd västgöte till ro. Särskilt en som tar sin vaktmästaruppgift på allvar och ska ha örnkoll. Sigrid är hemma, men inte nöjd. Allt är fel, tycker hon. Vi har försökt sitta i soffan i samlad flock - ett pålitligt trick annars. Vi har försökt ensamkupé i avskildhet - fy för den lede.

Hon är rastad, hon har ätit, hon har kollat omgivningarna, flocken är samlad... vi har smekt, vi har tröstat och lugnat... men hon är fortfarande uppriven och som en osalig ande. För se... hon KÄNNER SIG INTE SOM HON BRUKAR och det RETAR HENNE TILL MAX. Så är det för en med kontrollbehov (fråga mig - jag vet).

Vi trodde väl att överlevnadsinstinkten som bar henne på hemresan skulle falla till vila i hemmet. Så icke. Vi trodde att adrenalinet skulle ta ut sin rätt och att hon skulle sjunka i rättmätig dvala. I helskotta heller. Om en västgöte får bestämma så "ÄR DET INGET FEL PÅ MIG", trots genomgången stor operation. Hon tänkte hoppa upp och ned i sofforna hur som helst, och det FÅR HON INTE.

Detta är en västgöteägares stora dilemma - och källa till glädje. En enveten liten vallhund med 200 procent VILJA och förmåga att driva en flock STORBOSKAP kan köra med vem som helst... tro mig. Vi känner igen det från andra tillfällen med tidigare hundar - det är snarare regel än undantag, men icke desto mindre påfrestande. För alla! 


Puh... just nu verkar hon ha övermannats av trötthet för en stund i hundbädden under datorn. Halleluja. Må hon uppnå nirvana, för det behöver hon.


Västgötar som hämtas på sjukhus är inte riktigt närvarande. Överlevnadsinstinkten går på högvarv och de är helt inriktade på att klara varje prövning på egen hand. Således såg hon knappt Ulrik och oss. Vi var ju kända fenomen medan hon var inställd på att ta hand om en smärre katastrof ifall det skulle behövas. (Klickbara bilder - och mobilkameran är äntligen testad.)

         

      

På hemresan satt jag i baksätet med henne för att skydda såret från Ulriks intresse. Han låg ensam längst bak och började skälla av oro för att hon inte var med... Han hör ju inte så bra och hon luktade mest sjukhus... (ja, herregud).

Hon pep oavbrutet "yh-yh-yh-yh-yh..." (otålighetspipet) mest hela vägen och har väl aldrig studerat landskapet så väl, medan jag stack ner Sigriddoftande fingrar genom gallret till Ulrik som tröst... hehehe... vilken hemfärd.

Nå... det lugnar väl sig under närmaste dygnet... DET GÖR DET. Nu väntar vi mest på en lugn natt när allt KOMMER TILL RO.

 
 
Ruth

Ruth

31 juli 2010 21:46

Skrattar på mig, så bra du skriver om hemfärden och Sigrids stenkoll. Skönt för henne att vara hemma, snart faller hon till ro. Hoppas natten blir en sovnatt. Är mäkta impad av att hon har klarat denna påfrestande operation så bra, hon är av segt virke och med en stark vilja.
Kram på er alla !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

31 juli 2010 22:24

Så underbart att allting hittils gott väl!
Sigrid ser väldigt pigg ut på sista bilden, eller/och upphetsad? Förvånar mig alltid över hur tålmodigt de flesta hundar finner sig i burvistelsen på sjukhus.
Problemet med soffhundar kommer när de inte bör eller kan hoppa upp, enda sättet att slippa riskera deras hälsa tycks vara att kasta ut möblerna, ja det har vi faktiskt övervägt några gånger;-) Lycka till med konvalescensen!

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Berit Elisabet med Kasper

Berit Elisabet med Kasper

31 juli 2010 22:44

Så skönt, och hon kommer nog till ro i kväll. Har förhoppningsvis redan gjort det. Fast om hon har tratt - och det har hon väl? - så kan det nog förstås ändå bli lite si och så med sömnen.
Det är ju en riktigt stor operation det där, så en västgöte måste sannerligen vara en hejare till hund!
Lycka till, allihop!!!

http://www.belof.se

 
Marianne

Marianne

3 augusti 2010 19:14

Det låter mycket lovande med Sigrids goda humör och hälsa. Även om de flesta tikar inte blir speciellt påverkade av en op så är ju dock Sigrid en äldre dam.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards