Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 14 juli 2010

Värmefenomen

Av Margus - 14 juli 2010 23:12

Inte mindre än SEX getingbon har inventerats på och i Lilla Huset. Trafiken är intensiv i kvällningen. Ett bo innanför vindsluckan, två bon vid takfoten i varsin ände på tillbygget, ett under vindskivan vid ena knuten, ett vid tv-antennen ALLDELES ÖVER SOVRUMSFÖNSTREN och slutligen ett under sjätte nockplattan. Vem kan lägga sig i tid när man inte får vädrat ut värmen förrän det är mörkt.

  

Nu ska skadedjursfirman sättas på spåret – och det fort. Tänk så många getingar som annars ska förpesta tillvaron, för att inte tala om när de drullar in på golv och i sängar för att slutligen dö i höst… Milde tid.

-----------

Med värmen är boxershortsens tid inne. Överallt. Varje sommar likadant. Dessa hemska brallor är högsta macho-mode, ju större och längre och sladdrigare, desto sexigare (?). Äventyrslooken. Än värre blir det med stor plånbok och tunga nyckelknippor hängande i någon ficka… Unga män klär sig fulare och fulare. Är det inte jeans med grenen nere vid knäna så är det boxers. Macho… vaddå…??? Har dom inte upptäckt att det liknar kjolar?

Tjejerna kämpar med pushups, allt djupare urringningar och minimala shorts som knappt hänger ihop i grenen, medan killar hänger på sig större och större tygstycken. Jämlikt…?

----------

Olika varianter på vattenplask hör värmen till. Som bosatt på Västgötaslätten sedan snart 40 år har jag dock för länge sedan slutat jaga efter vatten. Det är för långt bort, man vänjer sig och det finns ju dusch. Utebad för mig existerar nu mest som minnen från barn- och ungdomstid.

Mamma såg till att jag tidigt lärde mig simma - själv vågade hon aldrig. Det blev pappas uppgift under tältsomrarna vid Härlanda Tjärn i Göteborg och senare 'tvangs' jag ta bronsmärket – med dyk och undervattensim 5 meter.

Mamma släpade mig VARJE MORGON till simskolan tills det var klart. Det var skitjobbigt, man ville ju bara flyta upp. Jobbade så hårt att hålla mig nere så jag skrapade näsan i bottnen men efter den pärsen var man duktigt van vid vatten. Tack mamma!

----------

Värmen är ibland farlig. Änglavakt hade bonusdottern när hon under en cykeltur störtade med huvudet före i marken (utan hjälm). Knockades helt och vaknade först i ambulansen. Syddes, röntgades kors och tvärs (allt OK - tack gode Gud) och nu 'endast' blåslagen återhämtar sig.

Hämtar sig gör även Väninnans Äkta Hälft som slog igen bildörren men glömde dra undan huvudet först. Pang, Aj och blodvite. Värmeslag? Gissa om det blev en rolig anekdot på vårdcentralen... Skallen verkar dock helt intakt som vi kan bedöma.

 
 
Ewa

Ewa

15 juli 2010 09:31

SEX getingbon!! Fy tusan!! Jag var livrädd för getingar, men efter att ha blivit stungen ett par gånger är jag mest arg på dem. De som hittar in hit, men inte ut försöker jag hjälpa ut. Jag dödar ingen, men jag gillar dem inte. Hoppas att ni blir av med allihop!

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Väninnan

15 juli 2010 18:55

Jag har sagt det förr och jag säger det igen:
Min Äkta Hälft och jag lever i en fars.
Det kunde ha gått riktigt illa. Inte sjutton har vi råd att köpa ny bil.

 
Ruth

Ruth

16 juli 2010 18:31

Det är ett riktigt getingår säger experterna på radion. Jag har inga getingar efter att vi tog bort plommonträdet, saknar plommonen som var så goda, men inte getingarna. Min son råkade ut för otrevligheter pga. getingar, dom har köpt ett torp i Stockholms utkant, sonen skulle kolla på vinden. Klättrade upp för stegen och öppnade luckan, blev överfallen av en svärm getingar som orsakade 7 stick i ansiktet. Han ramlade ner från stegen och fick åka ambulans till Huddinge lasarett och hade då fått en spricka på 2 ryggkotor. Han är nu på bättringsvägen och går med rullator och skall bli helt återställt som tur är.
Så dom små rackarna kan ställa till det.
Ha en fin helg !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
skogsfrua och ludde på dal

skogsfrua och ludde på dal

16 juli 2010 22:17

Det är konstigt, allt går oss förbi -getingar åskväder. Manfolk som beter sig egendomligt har vi däremot alldeles inpå. RR slet och drog i något som han trodde fastnat i pälsen på Luddevovven, det var sin egen skjorta han drog i!;-))

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

17 juli 2010 20:07

I år har vi lite getingar och dåligt även med bi och humlor. Men här har det mesta torkat bort, så det finns inget som lockar. Jag hoppas ni slipper de små ettriga rackarna.
ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Gubbfan

Gubbfan

21 juli 2010 10:57

Så skönt att en till tycker att herrarnas shorts är fula, ruskigt fula. Med tanke på hur snyggt det är med håriga ben och diverse åderbrock så kan nog långbyx vara att föredra för omgivningen.
Jäntorna(även äldre) tycks även de sakna sans när det gäller klädsel.
Vill man nu se sexig ut skall bara så mycket synas att fantasin hos oss stackars(?)karlkräk sätts igång. Alltså t ex shorts med korta ben och en liten slits. Inget avslöjas men vi får slicka oss om trynet och tro att vi är unga fortfarande.
Annars kan de väl lika gärna ta av sig helt?
För det är sällan upphetsande.

Men vad gäller cykelolyckan:
Hur i h-e kan man vara så dum att man cyklar utan hjälm?
OK att en del äldre cyklar utan hjälm för hos de är hjärnans plats fylld av korksmulor, men hos mentalt friska.....

http://Gubbfan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards