Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 27 maj 2010

Telefonterror igen

Av Margus - 27 maj 2010 22:14

Tele2 ringde för 8:e gången till vårt lilla företag. En firma är laglöst villebråd – NIX-registret gäller inte då.

Dessa telefonförsäljare har varit både påstridiga, oseriösa och respektlösa. De accepterar inte vårt NEJ utan fortsätter med denna telefonterror. En av dem slutade inte att tjattra fast jag sagt NEJ tydligt och klart åtskilliga gånger. Var tvungen att lägga luren i örat på henne medan hon oupphörligt tjattrade vidare.

En annan ljög mig rätt i örat och påstod att "Tele2 hade SAMARBETE med Telia, så det var praktiskt taget samma sak". Enligt Telia en ren lögn och strängeligen förbjudet vilket de skulle ta tag i.

En tredje skulle absolut ha reda på varför vi inte ville byta till dem. Något jag upplyste om att man inte hade skyldighet att svara på.


Det är nåt sjukt med affärsmetoden. Det är inte kostnadseffektivt att lägga både resurser och tid, gång efter gång, på någon som aldrig ska bli deras kund. Dessutom drar de på sig missnöje och ett dåligt rykte. Den chef som bestämt detta har säkert hialöst med betalt. Det brukar höra ihop.

Jag håller räkningen och talar om för ’stollarna’ VARJE GÅNG vilket samtal i ordningen de är inne på. Sluta att ringa hit – vi vill inte ha med er att göra! Stryk oss på listan, tack! Irritationen stiger för varje gång de ringer. Meddelade nu att vi tar det som ett intrång.

"Jag vill inte prata med dig längre när du är så otrevlig" säger hon då… VEM HADE BETT HENNE – ADJÖ.


Telefonförsäljning blir allt fräckare och otrevligare ju längre tiden går. En del företag har ingen information att skicka ut, man ska bestämma sig här och nu – utan eftertanke. Rena utpressningen, och det har jag sagt till dem. Vidrigt.

Hoppas på förbud mot denna terror som ingen har någon glädje av. Det kan man hoppas av en rödgrön regering.

För om moderaterna kan lägga lagförslag som hindrar kreditupplysning på politiker och andra offentliga personer av hänsyn till "den personliga integriteten" så kan väl rödgröna skydda vanligt folk från denna förföljelse. Tycker jag.

 
 
Gubbfan

Gubbfan

28 maj 2010 10:07

De tycks få kunder eftersom de fortsätter i alla fall.
:-(
Min son brukar låta de hålla på och prata för sin vara i upp till tre kvart för att sedan avsluta med att berätta för dem att detta är hans taktik att djävlas och att han av princip inte handlar på telefon.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Gubbfan

Gubbfan

28 maj 2010 10:12

Själv brukar jag ta tillfället i akt att negligera deras säljförsök, tycka synd om dem och i stället prata politik med dem. Det brukar hjälpa.
Unga människor(oftast kvinnor) är ofta mottagliga för vänsterargument och skäms ofta för sitt jobb. Men när alternativet är svält på socialhjälpen, vad gör de?

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
margus

margus

28 maj 2010 22:08

He he, bra råd båda två, Gubben. Alla tips mottages tacksamt.

http://margus.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

28 maj 2010 22:17

Vi hade Tele 2 förut, med en lägre fast avgift på telefonen en telia. Nu har vi ingadera, bara bredbandstelefoni och inga fasta avgifter, det vi betalar varje månad för telefonen läggs som en pott på mobilen som också kommer från Bredbandsbolaget. Har haft detta i 3 år och aldrig varit besviken. Vi spar massor av kronor varje år.
Nästa gång dom ringer så säg att du har detta du också och det är det billigaste alternativet.
Ha en fin helg !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

28 maj 2010 23:33

Jag råkade också ut för samma elände då försäljarna ansåg sig ha rättighet att terrorringa oss enbart för att vi har företag . Men jag upplyste dem om att vi hade samma telenummer som privat telefon och så länge jag betalade vår teleräkning som privatperson så skulle de respektera att vårt tfn.nr var NIX. Numer så slipper vi de flesta försäljare.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Elisabeth

Elisabeth

29 maj 2010 20:15

Håller fullständigt med. Detta är något som vi också drabbas av och det är oerhört tjatigt

http://belara.bloggplatsen.se

 
Flanören...

Flanören...

30 maj 2010 15:29

Har det varit stiltje på bloggfronten?
Blev du så tagen efter tefonterrorn?
För någon månad sen hade jag ett glapp mellan nya och gamla NIX-abonemanget.
De var tjatiga och verkade ha La costetröjor; stor mun och små öron.
Nu är jag av med dem igen.
Famlijen Gubbfans metod är intressant och så har man lite roligt själv också.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Tele2

31 maj 2010 15:23

Hej Margus,

Det är väldigt tråkigt att läsa om de uppgifter och det bemötande våra säljare gett dig. Om du har några uppgifter på dessa säljare får du gärna mejla dem till mig så vi kan påverka detta. Vi vill att våra säljare ska vara både professionella, seriösa och respektfulla.

Vi på Tele2 kan lägga in ditt telefonnummer i en databas så att våra säljare inte kontaktar dig mer. Du kan i sådana fall mejla mig ditt telefonnummer på michaela.lindell@tele2.com.

Med vänliga hälsningar

Michaela Lindell, Tele2.

 
uffematten/novemberhäxa

uffematten/novemberhäxa

1 juni 2010 12:31

Som när jag fick telefonlinjen lagad efter att ha klagat bittert i bloggen...
Cybervärlden är fantastisk... Men nog tycker jag att det är märkligt!!!
*skakar lite eftertänksamt på knoppen*

http://uffematten.blogspot.com

 
Marianne

Marianne

1 juni 2010 23:10

Ja, vad ska man säga, mer än att det kan löna sig att blogga.
ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards