Fågelperspektiv

Alla inlägg den 11 maj 2010

Av Margus - 11 maj 2010 20:25

  

Så sant som det är sagt. Den här lille gynnaren anlände för ett par dagar sen. Redan 9 maj togs bilden just när han hittat fram till den bekanta tv-antennen på vårt tak där hela flocken svischade omkring när dom lärde sig flyga strax före avfärden. 

Hellegod... "jag hittade, jag hittade..." tänkte han nog där han satt och såg så ensam ut. Han sågs landa där med jämna mellanrum under dagen, men nu drar han nog runt på bygden för att leta kompisar för inga fler syntes här omkring.

För två år sen skrev jag i bloggen att svalorna kom 5 maj, men just i år känns det tidigt. Ingen värme precis. Markfrost i natt och snålblåst mest varje dag. Håller mig mest inomhus, är mer frusen än nånsin.

Av Margus - 11 maj 2010 20:15

Mona Sahlin och Reinfeldt möttes i ännu en av dessa hemska partiledardueller i tv. Nu i söndagens Agenda. Samma urtrista format. Ska hela valrörelsen pågå på detta sätt? Har programledarna ingen fantasi? Dom tror tydligen att vi tv-tittare inte har behov av eller kan förstå nyanser.

Nu tar vi skatterna… vad säger du om det? Jaha, jaha…och vad säger du? Haha, nu fick du visst in en smocka… Nu tar vi jobben. Nej det finns inte tid. Nu tar vi Afghanistan… fort vidare till skolfrågan… osv. Vem är vinnare – vem är förlorare…

Tjing-tjong, ping-pong. Det är rena hetsen. Hur mycket förstår vi väljare av de förenklade budskapen och koderna? Till hjälp för oss som inte förstått hoppar sen en "domare" fram, en analytiker, som ska avgöra vem som vann matchen.

Reinfeldt smattrar som en kulspruta. Han kastar ut lögner och falska siffror och anklagelser som det inte finns tid att bemöta eller kontrollera. Mona Sahlin som är en lugnare natur och noga med genomtänkta uttryck får inte sagt lika mycket på samma tid. Hon kommer inte till sin rätt. Detta är orättvist. Klart jag är partisk, men NÅGON måste ta hennes parti.

Aftonbladets Eva Franchell liknade pricksäkert duellerna vid twitterpolitik; "två motståndare, en för och en emot, svart eller vitt, blått eller rött".

Hon skriver: "Politiken har twittifierats och det ställer särskilda krav på partiledarna. Budskapen måste hamras in i några korta meningar som i en mikroblogg på max 140 tecken".

Detta är förnedrande menar jag. Förnedrande för duellanterna, förnedrande för oss väljare. I det fyrkantiga upplägget är Reinfeldt som gjuten, han smattrar och hugger som vore det krig.

Men hallå… är programformen upplagd för honom? Ska programledarna bestämma hur våra politiker ska vara? Människor är olika, och alla ska ha möjlighet att föra fram sin politik. Det är VI VÄLJARE som ska ha hjälp. Programmen är väl till för oss väljare… Eller…???

Nej, jag vill ha enskilda partiledarutfrågningar I LUGN OCH RO med journalister som i samtalston med kunniga, initierade och kritiska frågor förmår hjälpa oss väljare att förstå vad det handlar om. Någon som kan lyfta de viktiga samhällsfrågorna till den nivå det förtjänar. Ja, en riktigt kunnig och påläst utfrågare som dessutom kan avslöja falsk statistik direkt när den framförs.





HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards