Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 1 mars 2010

Lever vi i en diktatur?

Av Margus - 1 mars 2010 21:52

Jag är stum. Lever vi i en diktatur?

Nu har handläggarna på arbetsförmedling och försäkringskassa äntligen kommit med saftig kritik mot regeringens rehabkedja. En riktig käftsmäll, där man menar att 61 procent av de utförsäkrade är i BEHOV AV VÅRD ISTÄLLET FÖR ARBETE. Regeringens bedömning är 10 procent. Ja, handläggarna påstår faktiskt, fast med andra ord, att REGERINGEN LJUGER. Så här står det bl.a:

"Långt fler av de utförsäkrade än vad regeringen bedömt är så sjuka att de behöver vård i första hand. Det gör att regelverket och Arbetsförmedlingens insatser inte är anpassade efter deras behov. Därtill sänks ersättningen för dem som deltar i Arbetsförmedlingens program – tvärtemot regeringens utfästelser."


Facket redogjorde i morse för rapporten på DN Debatt. Den bemöttes genast av Littorin och Husmark-Pehrson: Ekot har fel. Alla har fel. För tidigt att göra en utvärdering. Såklart dom tycker det. All kritik av regeringen är för tidig om de får bestämma. Ingen kritik mot regeringen får förekomma.

Det som gör mig orolig är att inga journalister på SVT har tagit upp denna dunderkritik. Kompakt tystnad råder.

Att regeringen ljuger är faktiskt en jättegrej. De enda som mig veterligt har haft något om det är Ekot och TV4:s Nyhetsmorgon. Tyvärr fortsätter Husmark-Pehrson att ljuga tv-tittarna rakt i öronen med hur lyckad rehabgarantin är och LOVAR att de sjuka ska få vara sjukskrivna.

Varför jag vet att hon ljuger? Jo, min kompis har blivit grundlurad. Hon har lovats en arbetsprövning i lugn och ro - i sin egen takt… bara för att känna sig för. Så hon anmälde sig till arbetsförmedlingens program. Hon har arbetsprövat två halvdagar i veckan (hennes max) under sex veckor och nu fått reda på att Fk stjäl hennes SGI (sjukpenninggrundade inkomst) och drar in ersättningen den 1 april. Därtill har hon uppmanats att skyndsamt gå med i facket (för vems pengar?) och SÖKA JOBB! Trots att hon är sjuk och har läkarintyg på att inte utsättas för stress!

Handläggarnas kritik kommer finurligt nog genom deras fack, som man låtit göra en enkät bland handläggarna. Där har de kunnat svara anonymt, utan att riskera vare sig jobb eller trakasserier. Trots detta och trots vidriga arbetsförhållanden med oklara regler och att tvingas tortera sjuka människor var svarsprocenten bara 38 procent! Hur stor del har högerregeringens skräckvälde i detta?

Rapporten kan läsas eller hämtas hem HÄR.

Sossarnas Veronica Palm har bemött det hela HÄR, men VAD GÖR JOURNALISTERNA I PUBLIC SERVICE UNDER VÅR NYA DIKTATUR?

 
 
Jenny

Jenny

1 mars 2010 23:38

Mycket bra skrivet!
Och bra länkar till inlägget.

Hoppas många läser här och försöker engagera sej liiite för att förstå läget för drabbade.
Vem som helst kan ju faktiskt bli drabbad av sjukdom!??!??

Skrämmande att läsa alla kommentarerna i alla fall...'
Många som inte BEGRIPER vad detta "drar med sej" iform av total katastrof för många...

-Egen erfarenhet-

Kram, Jenny

http://klipporochhav.blogspot.com

 
Ingen bild

eva

1 mars 2010 23:58

Vi lever i en EU diktatur med både högerns och vänster hjälp.

Tro inte att det blir bättre om sossarna kommer till makten de som sålde landet, men spriten blev ju billigare det var väl det enda som var intressant.

 
Ewa

Ewa

2 mars 2010 10:02

Jag orkar inte bli upprörd längre. Jag känner bara uppgivenhet. Jag orkar snart inte ens reagera....

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

2 mars 2010 19:47

Jag kan inte annat än hålla med dig i ditt inlägg och jag vet av egen erfarenhet vilken jobbig situation man befinner sig i då man är sjuk och ej arbetsför. Jag hoppas att det ska bli en snabb förbättring för dem som är sjuka och att läkarnas diagnoser ej ifrågasätts. Man kan faktiskt vara sjuk och ej arbetsför trots att man inte ligger på sin dödsbädd.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards