Fågelperspektiv

Alla inlägg den 16 mars 2010

Av Margus - 16 mars 2010 23:40

RESURS: Vi kräver Cristina Husmark Pehrssons avgång!

2010-03-16 22:36

Återigen har vi hört Husmark Pehrsson hänvisa sjuka till försörjningsstöd. Nu senast i Sveriges Radio den 16 mars i samband med avslöjandet att utförsäkrade som ansökt om förlängd sjukpenning och skrivit in sig på Arbetsförmedlingen har fått sina ansökningar avskrivna. Över 80 procent av alla som utförsäkrades vid årsskiftet skrev in sig på Arbetsförmedlingen för att kunna få någon ersättning och skydda sin sjukpenning grundande inkomst. Resurs anser att den behandling man i dag utsätter sjuka för strider mot de mänskliga rättigheterna. Det kan inte beskrivas i ord hur illa många sjuka farit sedan de nya sjukförsäkringsreglerna trädde i kraft.

Nätverket Resurs, som har 1900 medlemmar från hela landet, accepterar inte längre socialförsäkringsministerns sätt att mörka den verklighet som råder ute i landet. I stället för att inse konsekvenserna av de nya sjukförsäkringsreglerna, som blev ett stort fiasko uppbyggt på helt felaktiga grunder, fortsätter hon påverka folket med myter och osanningar för att vinna politiska poäng. Husmark Pehrsson vägrar ta åt sig av den kritik som regelbundet framförs och påstår än i dag att sjuka får ett friskare liv.

Dagligen träffar vi i Resurs svårt sjuka som blivit helt utan ersättning. Nätverket har också medlemmar som förlorat nära anhöriga till följd av de nya sjukförsäkringsreglerna. Oerhört många i nätverket har psykisk problematik som drastiskt förvärrats av den stress och den psykiska misshandel man i dag utsätter sjuka för. Den uppgivenhet och förtvivlan många känner är fruktansvärd och något en sjuk människa aldrig ska behöva genomlida. I dag tvingas många sjuka vända sig till kyrkan för mat och stöd att klara vardagen. Vi har också fått en stor ökning av antalet uteliggare, många är män mellan 18-30 år. Året är 2010.


Trots alla mänskliga tragedier som dagligen sker matas vi gång på gång i medierna av Husmark Pehrssons påståenden att regeringen bygger broar till ett friskt liv och att ohälsan (ohälsotalet) snabbt minskar. Vi får också regelbundet höra historien om de berömda 140 personerna per dag. Det Husmark Pehrsson egentligen menar är att det som mest var drygt 59 personer per dag (21687 personer år 2003) som fick det vi i folkmun kallar förtidspension, full sjukersättning utan tidsgräns. År 2005 var siffran nere i knappt 40 personer. Trots att alla osanningar har avslöjats fortsätter den klassiska propagandan och smutskastningen av de politiska motståndarna i stället för att regeringen börjar rannsaka sin egen politik, som i dag leder allt för många till fattigdom och utanförskap. Det Husmark Pehrsson helt glömmer är att bakom statistiken finns faktiskt människor! Människor som far riktigt illa!


Vi anser det rimligt att begära att en av Sveriges viktigaste ministerposter besätts med en person som klarar av den svåra konsten att lyssna på sjuka och drabbade för att ta med deras ståndpunkter i utformandet av en sjukförsäkring som återigen kan inge trygghet för Sveriges befolkning. En minister som samtidigt kan utforma en sjukförsäkring som är ekonomiskt hållbar på både kort och lång sikt. En försäkring som verkligen ger goda återverkningar för folkhälsan - och inte bara konstlad statistik.


Vi som i dag är Sveriges största nätverk för drabbade kan, utan överdrift, säga att förtroendet för vår socialförsäkringsminister sedan länge är förbrukat. Vi kräver att socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson avgår med omedelbar verkan och att regeringen omgående går över blockgränsen för att tillsammans skapa en ny sjukförsäkringspolitik! Sverige borde vara klokt och rikt nog att bekämpa sjukdom – inte sjuka! I dag ser många sjuka självmord som en sista utväg att slippa i från dagens grymma hetsjakt! Vi i Resurs vill passa på att ifrågasätta var Göran Hägglund (KD), Husmark Pehrssons chef, har hållit hus i en av socialpolitikens absolut viktigaste fråga.


Nätverket Resurs

Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället

presskontakt@resurs.be

Hemsida: resurs.ning.com


Ovanstående publicerat i kväll på My news desk

Av Margus - 16 mars 2010 22:23

Ibland är det skönt att bli underhållen av tv. Kravlöst och tacksamt.

Mästarnas Mästare somnade vi ifrån precis vid start men hann ändå uppfatta att Patrik Sjöberg äntligen åkte ut. Fast han har varit snällare på sista tiden, det har han. Riktigt mänsklig faktiskt. Boxaren Armand Kranjc var på HUGGET som en kobra i grottan med svärden. Patrik hann inte ens blinka. Sevärt!

Louise Karlsson, simmaren, är min nya idol och imponerar stort. Hon blev immun för fjärde gången. Vilken idrottstjej, hon är grym på allt, går fram som en duracellkanin - utan att göra något väsen av detta. Kolossalt starkt psyke - en vinnarskalle av rätta kalibern. Hoppas hon vinner. Jag MÅSTE se reprisen. 

   

Paralympics-deltagarna imponerar dock ännu mer. Här kan vi tala om verkliga idrottshjältar med järnvilja och kämpaglöd. Tänk att bara ta sig upp ur traumat att vara handikappad, och sen ta sig för att bli idrottare på allvar. Det är enormt och en dubbel bragd - jag utnämner dem allihop. Våra andra idrottsstjärnor har ju armar och ben.

Vilken lycka att handikappidrotten finns för dem som vill ägna sig åt det. Kan tänka mig att det är förenat med stora svårigheter att ta sig till träning med andra likasinnade, det finns ju inte på varje liten ort. Inte lätt att träna lagsporter som rullstols-curling och kälkhockey på egen hand. Bra att tv sänder mer och mer från detta.

Ser en del på Paralympics och man fattar inte att det är möjligt. Vilka föredömen! Att sitta på en upphöjd skida och balansera med hjälp av två miniskidor i var hand och dessutom åka enastående slalom. Rullstols-curling klarar dom perfekt utan att sopa framför stenarna!


Saltön, denna omgång, är jag dock inte lika bedårad av som tidigare avsnitt. Nu har det blivit lite för mycket såpa över det hela med en pyroman som härjar runt. När man kommer på sig själv med att fundera över vem syndaren är liknar det för mycket deckare för min smak. Fast berättartempot är lika behagfullt lugnt som förut. Så jag följer det to the bitter end.


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards