Fågelperspektiv

Alla inlägg den 8 mars 2009

Av Margus - 8 mars 2009 16:16


Uppmärksammar idag den 8 mars nätverket Resursbloggen som firar ett år. Nätverket hjälps åt att hålla sig ā jour med vad regering och myndigheter hittar på mot sjukskrivna samt tipsar varann om intressanta artiklar i intressesfären. Resurs har under året anmält Cristina "utbränd" Husmark. Mer om deras första år kan läsas HÄR.


Firar med en utmärkt Länsrättsdom i Gävleborg nyligen:


Länsrätten har gjort en klockren bedömning om kravet på arbetsförmåga i ett ärende, men inte uttryckt sig lika bra i skrift. Har nedan gjort viktiga stycken mer lättförståeliga. Originaltexten ligger hos Resurs HÄR.


Så här tyckte Länsrätten i Gävleborg om ett ärende:


  • Om sjukdomen medför att den försäkrade enbart kan klara ett speciellt arbete som endast förekommer i mycket begränsad omfattning så kan det inte vara rimligt att bedöma den försäkrades arbetsförmåga i förhållande till arbete med mindre än att han eller hon faktiskt erbjuds sådant arbete.

  • Avsikten med renodlingen av socialförsäkringen ska vara att de som av Försäkringskassan bedöms vara arbetslösa i ett på arbetsmarknaden normalt förekommande arbete också ska anses arbetsföra av arbetsmarknadsmyndigheterna. 

  • Med "normalt förekommande arbete" avses vanliga arbeten på arbetsmarknaden där en försäkrads arbetsförmåga i full eller närmast full omfattning prövas. Ett sådant arbete innebär krav på normal prestation där ringa eller ingen anpassning kan väntas förekomma med hänsyn till funktionshinder eller medicinska besvär hos en arbetstagare.

Av Margus - 8 mars 2009 15:41


Husbonden landade just i tv-soffan för att välförtjänt njuta av friidrott efter ett hårt "rispass" i duggregnet. Han har burit ris efter trädfällning häromsistens. "En del ska till elden. En del ska till sågen. Några ska till klyven. Och några tar han själv. Hadderittan och hej och håååll…" för att travestera en viss 'Karl Nilsson'.


Nu är kanariedamerna i färd med att kläcka sina andrakullar. Märkligt vad tiden går fort ibland... Tuvalisa har kläckt två och Gulan fler än så. Hellegod vad dom jobbar och sliter, helt besjälade av sin uppgift. De är så koncentrerade.


Själva har vi fullt upp att titta på förstakullsungarna... Har sagt det förut, men här kommer det igen... är sååå imponerad av kanariehanarna som samsas och matar egna och varandras barn i en enda röra. De kan vara på väg till en av de sina men stannar under resan gärna till för att proppa ner lite käk i en liten som sitter och piper hjälplöst.


Att det skulle bli Nacka som tog sin roll på störst allvar borde vi kanske förstått. Men man vet ju inte... Nacka var den unge som 2007 skadade två tår och amputerade dessa på sig själv, led och pinades men vägrade ge upp. Han SKULLE klara sig och gjorde så. Efter tre veckor var han på fötter igen med enbart fram- och bakklo på vänsterfoten. Han ville leva!


Nacka ville väldigt mycket redan förra året som ettåring och utmanade pappa Pavarotti till den grad att vi fick flytta undan den lille ettrige under häckningen. Nu har han axlat huvudansvaret. Vi är så förvånade över att han kan umgås med fem konkurrenter...!!

Nacka är den gule till höger medan foten ännu var oskadad 2007. Helmut t.v


Har haft fullt upp med att fylla i uppgifter i loggboken. De' e' mycke' nu... Ringmärkte Pappis fyra ungar i holken. Thomas' tre är lite yngre, får vänta en vecka. Mellis och Pärlvit har hemliga bestyr i sin holk, vi stör inte efter olyckan. Tids nog märker vi om det finns resultat.


Ett javabo tömdes på flera ofärdiga ägg. Två nylagda (?) lämnades kvar. Inte lätt att avgöra, man får gå på känsla. Hittade nya ägg i nya holkar... Risfåglarna lägger många ägg, troligen flera honor i samma bo och det blir ibland lite dåligt ruvat.


Ska pusta ut lite i tv-soffan nu innan jag städar hos marsvinen.



HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards