Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2008

Regntunga skyar

Av Margus - 8 augusti 2008 22:20

 

Regntunga skyar. Vad kunde passa bättre än att under hällregn se invigningen på tv, särskilt när den egna OS-formen infann sig precis lagom till sändningen så man orkade följa all pompa och ståt.

Den 8/8 2008. Siffran åtta har en stor symbolisk betydelse i Kina. Så ock för mig; här firas ettårsjubileum av "Resan tillbaka". Det var då jag på allvar tog tag i övervikten och tappade 13 kilo. Efter visst bakslag var jag just idag tillbaka nere på 72,5 kg. Augusti är MIN månad.


Nu är facklan tänd, nu gäller det… sen smäller det. Och det gjorde det. Enormt. Maken till inledning har världen sällan skådat. Hemskt roligt att ha sett. Vi tuppade av några gånger så där direkt efter lunch men missade inget.


Den massiva kollektiva samordningen i uppvisningarna var verkligen värd uthållighet. Här fick man sitt lystmäte. Tyvärr med enastående hög volym i kontrast till kommentatorernas låga prat. Man vill väl att vi ska få HELA upplevelsen ostörd, men jag tror att sändningen skulle vunnit på ett eller ett par snäpp lägre dån. Mäktigast var nog de 2008 trumpojkarna med varsin rullande antik byrå.



Är helsåld på det där örnnästet, Bird nest som folkhumorn så träffande döpt stadion till. Den är … ALLT man kan önska inför ett OS. Tjusig oavsett från vilket håll man ser den, nyskapad, mega-kreativ och så byter den ju skepnad… ibland blå, ibland röd osv. Ja, jag kan inte se mig mätt på byggnaden.



Enda frågetecknet från min sida var fyrverkerierna som var nåt i hästväg. Ja… tjusiga förstås men… här tycktes som man ville återfå den normala Peking-smogen efter att man nu idogt kämpat för att klarna upp himlen inför spelen. Pekingeserna har till och med fått skåda blå himmel med små molntussar efter att industrier och trafik en tid gått på halvfart. Men som sagt, strax efter invigningens fyrverkerier var smogen återställd, man såg knappt de sista bombardemangen! (Klimatet…???)
En märklig mänsklig vurm detta, med smällar.

 
 
Marianne

Marianne

9 augusti 2008 13:24

Jag har inte sett något av OS ännu. Får se om det blir någon tid över för soffan.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

9 augusti 2008 14:00

Jag gillar inte Os-spektaklet jag...
Hoppas du får en skön helg...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

9 augusti 2008 22:48

En magnefik inledning på spelen som kommer. Tradigt när alla länder skulle visa upp sig, tog för lång tid. Pompa och ståt som sällan har skådats, vilka summor det här har kostat oaooo.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal som bor kvar!

skogsfrun på dal som bor kvar!

10 augusti 2008 10:46

Javisst måste man beundra kreativiteten och tekniken men skogsfrua är ju en sparsam person och tänker sorgset på slöseriet. Särskilt det som går upp i rök och luftförorening. Fågelboet är ju outstanding vackert, man får hoppas att den invecklade konstruktionen håller, men skogsfrua har som sagt inga höga tankar om teknik, minimala kunskaper också, hehe.

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

10 augusti 2008 16:47

Tyvärr kan jag inte dela din entusiasm för detta spektakel, som någon här skrev.
Har bestämt mej för att bojkotta hela jippot pga deras orättvisor mot sitt folk.
Tycker det är helt fel att ge sitt stöd åt denna diktatur.
Hoppas du har det bra i alla fall. Trots regn och rusk och mer och mer höstlikt väder!
Ha en skön söndag!
//Jenny

http://efterskalv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards