Fågelperspektiv

Alla inlägg den 9 april 2007

Av Margus - 9 april 2007 08:23

... säger bönderna i Skaraborg om den efterlängtade vätan som får allt att gro bättre. Sen kan värmen komma. Snöat stora flingor hela natten. Blötsnö som förutspått, cirka 4 cm.
Enkom för att plåta de ledsna påskliljorna denna gråkulna annandag påsk hasade jag mig ut i Husbondens stora träskor – ett livsfarligt projekt som inte ska upprepas.
Fasanen tycks ha kommit för att stanna. Han skrek kööö-kööö och slog med vingarna nånstans ute i Parken. Hundarna har antingen resignerat eller så var det snögloppet… Jag tror på det senare för de ville in genast.
Stararna drillade hoppfullt i gamla aspen och lyckades precis överrösta högljutt takdropp. Vi har nog tre häckpar. Starar ger en intressant ljudflora i vilken många olika arter anas helt eller delt. De härmar, blandar och ger alltefter humör och kompetens.
Skippade min vanliga cornflakesfrukost och avnjöt varma frallor och te i ensamhet. Vädret inbjuder icke till övningar av något slag. Näää, nu snöar det igen. Och ooops, bloggen har haft flera besökare i ottan. Många som är uppe med tuppen - eller är det nattugglor.

Såg i går ännu en film med Glenn Ford (Det kom en man från Texas) på TCM. Är lycklig för parabolen som låter oss ta del av denna filmskatt. Glenn Ford har jag aldrig stiftat närmare bekantskap med innan dess, annat än genom filmstjärnebilderna vi bytte som små. Nu har vyerna vidgats, han är fantastisk. En riktig skådespelare, trovärdig i vilken roll som helst. Undra på att moster Ulla döpte sonen (min kusin) efter honom.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards