Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 22 september 2007

Jogging, jägare, kajor och tranor

Av Margus - 22 september 2007 21:43

Morgonrundan avverkades redan i soluppgången eftersom pappa skulle komma idag. Gick utan stavar, fast de hängde med som tröst. Och tänk... jag JOGGADE vissa sträckor (!), korta men dock. Nu låter detta skrytsamt men det var nog den syrerika luften som fick mig att pröva. Ibland går ju bilar särskilt piggt om morgnarna och det får kanske samma effekt på oss. Det gick hyfsat.

Men det där med joggning... Fattar inte vad som gör ont i huden överallt i hela kroppen, framför allt i nedslagen. Att man kan få ont i fötter och leder är ju känt... men fattar inte det där med huden. Det känns till och med i kinderna (!) fast de äro ganska magra för närvarande. Ovanan kanske... eller så är huden slapp. Vad vet jag.


Hursomhelst var det uppiggande med tranornas rop under alla sex kilometrarna. Fick långa öron då med blicken fäst i fjärran. Först var jag mitt i en skränig kajflock och trodde väl aldrig jag skulle få höra tranorna igen, men jo-o-då det fick jag. Klart och tydligt. Såg även en som landade på fältet.


Men... mitt i denna skönhetsupplevelse brann flera skott av. Baadoong. baadong! Och tranorna tystnade! Vi har en JÄGARE till granne bakom skogen. Och det har vi fått erfara framför allt i år. Det låter som om han sitter och kastar kulor omkring sig på allt och alla. Han har skrämt mig på riktigt vid några tillfällen, såpass att jag ringt till polisen och frågat vilka regler som gäller.

Jägare påstår ju ofta att de njuter av naturen. Det gäller inte denna i alla fall. Han håller alltså på och skjuter in vapen inför älgjakten hemma på sin lilla gård. Och han kunde inte låta tranorna ropa ifred! Inte heller låta oss andra som också var morgonpigga få njuta av dem. Nehej, JUST DÅ måste han bränna av sina skott.


Stekt makrill med gräddsky stod på menyn när pappa kom. Sen somnade vi i varsin stol framför TCM på tv-n, det vill säga när vi inte pratade om hans förestående flytt till servicelägenhet. En del att planera är det.

 
 
skogsfrun

skogsfrun

23 september 2007 14:44

Jägare sätter sig över naturens lagar, de "reglerar" den ;)När de hör att skogsfrun värnar om vargen brukar de fråga: "vad gör du om vargen tar din hund?" på det svarar skogsfrun att hon får ta konsekvensen av att inte ha haft koll på sin hund, detsamma gäller om den blir överkörd. Trafiken skördar många offer både djur och männniskor, vad gör vi. Skjuter bilister eller sänker fartgränserna?
Jogga snabbt förbi denne skjutgalning innan du får en kula i kroppen!

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margus

23 september 2007 21:23

Bara för att säga emot Skogsfrun vill jag nämna EGON, en jättegullig och fin jägare/viltvårdare som jag haft förmånen att få träffa.
Så jag VET att det finns fina jägare också.
Därmed inte sagt att jag försvarar vår jägaridiot till granne.

 
Erika

Erika

24 september 2007 11:17

Kanske lekte han Indianer och Vita för sig själ. Han kanske inte fick utlopp för det som liten. Just a thought! Allvarligt, det där är verkligen inte acceptabelt, har han inget sunt förnuft som säger att så beter man sig inte.
"Det finns då människor till allt"

http://ericha.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

25 september 2007 05:59

http://www.dalademokraten.se/DDWebb/templates/Article.aspx?id=27618 Läs också kommentarerna.
Men vad driver dem? inte är det väl hungern?
Skogsfrun tror de är hjärntvättade* genom tradition och ett manlighetsideal. Saknar empati och fantasi...hur känns det att få en hagelsvärm i baken (rådjur) eller springa för sitt liv? Kolla länken som skogsfrun lånat* från skogstrollet, hon bor mitt i värsta smeten.

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margus

25 september 2007 07:51

Har läst och förstått. Verkligen en het potatis, i "drabbade" områden. Intressant att denna fråga väcker starkare känslor än samhällspolitiken i allmnhet. Tänk om vi fått samma heta debatt om dagens partipolitik.

 
skogsfrun

skogsfrun

25 september 2007 08:45

Vadå drabbade områden, från Skåne till Haparanda? Politik.. tjyv och rackarspel, vem ska man lita på? Antagligen är vi mer uppgivna än förbannade.

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margus

25 september 2007 21:30

Skogsfrun är åtminstone på hugget. Det engagemanget kan man i alla fall inte missta sig på!;)
Jag var också heligt förbannad på jägare i 20-årsåldern men det gick över efter några år på landet.
Du har rätt, det mesta är bluff och båg, och visst är vi uppgivna. Sitter här och bloggar lite till mans och försöker ha det småtrevligt. Verklighetsflykt, kallar jag mitt eget beteende i detta avseende.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards