Fågelperspektiv

Alla inlägg den 18 augusti 2014

Av Margus - 18 augusti 2014 23:46

 

Optimisterna gav sig av på cykeltur, trots hot om regn. "Går det så går det" trumpetade vi glatt. Halvvägs av 1,5-milaturen efter alla stigningar tillstötte ont i tarmen (Crohns). Gallbesvär anslöt, liksom regnet... ingen återvändo. Bara att trampa vidare. I enveten motvind! Regnponchon på försent. Våtvarmt omslag, kan det kallas.

       

Sensommaren är här. Blommorna som glatt oss med sitt överdåd står utblommade och trötta och tappar sitt vissna skräp i gångar och rabatter. Det har också sin tjusning. Kaffeplatsen har flyttat upp på farstun intill ännu kaxiga tagetesen. Trots att klematisen har hunnit klättra ända upp i nya uteplatsspaljén. Nu är tiden för solregn - dagarna i ända, tycks det.

       

Inspirationen tog fart när vi såg de härliga lådorna på Maxi häromdagen. Husbonden klöv och sågade till ribbor, mätte och stod i. Pustade ett tag över att problem tillstött, varpå jag kontrade med "övning ger färdighet"... och si, där blev det två lådor färdiga. Helläckra, stabila, användbara! Vill ha fler, vill ha fler... Den ena ska vi ha späntved i (tännestecker, säger västgöten), den andra kan nyskördade löken bo i. My God, vad dom blev fina!

       

Passar på att fota halmbalar och skördeklar spannmål när jag tuffar förbi på återupptagna promenader. Snart är det över och till ända så man måste ha minnesbilder att suga på till vintern. Alpackorna på stora rundan har fått fyra föl och gömmer dem vaksamt i flocken. En och annan blommande ljungtorva passeras också, men mobilkameran är inte så bra till just ljung. Västergötlands landskapsblomma. Ensamma blåklockor ser så ledsamma ut i sin skira elegans. Har man sett den sista för i år?

Rödfibblorna som växer så frodigt i vägkantsgruset vid stora vägen har vi kastat våra ögon på i ett par år nu. I dag for vi dit och grävde upp några. Hoppas de acklimatiserar sig här. De är så tufsigt tuffa och granna.

Trodde sista svalbilden var tagen för i år, men när en svag (men dock) regnbåge lyste i fonden åkte kameran fram... igen.

För övrigt samlas och skrivs det lite om Husbondens släkthistoria på lediga stunder. Släktkrönika blir det inte (!)... för många tappade trådar där. Men det får finnas lite fakta till alla fina bilder som hittades i gömmorna förra året.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards