Fågelperspektiv

Alla inlägg den 5 augusti 2014

Av Margus - 5 augusti 2014 23:30

 

Månatlig städning av fågelhuset genomförd - trots värmen. Viktigare än bostaden. Man har ju ansvar för sina små skyddslingar. Och de blir så tacksamma. Inte så att de niger och bockar, men de trivs. Stortrivs. Det är belöning nog! Hämtade också hem älggräs och band till nekar åt dem. Åååh, vad de älskar detta! Kanarierna var först på kvastarna... risfåglarna vilade nog middag just då :-)

       


Av Margus - 5 augusti 2014 21:06

Nya tekniska landvinningar... Häromdagen lärde jag mig att göra skärmdump i mobilen med ny app med direktuppladdning på facebook. Ett genombrott! Nu slipper man fota skärmen med annan kamera, ladda upp i datorn och göra separat bild.

Idag hittades funktionen hur man beräknar t.ex utförd cykeltur i Google Maps! Slut med att sitta och måtta med snöre på vanligt papperskarta... En mil idag tur och retur till "Hallbergs Håla". Det var där vi fick cykelpunka förra året vid denna tiden så det var knappt man vågade svänga in... men nu det gick bra. Krafterna prövas efter genomliden inflammation och infektion i nämnd ordning. Cykelturerna blir fler och nya hjälmarna känns hur bra som helst.

Nu hoppas man bara att den eländiga storbranden i Västmanland ska hejdas, så att man kan slippa oroas för det. Talade med vänner som bor bara två km från branden. De gör inte mycket annat än följer förloppet. Det är rent förfärligt hur dålig beredskap Sverige har för katastrofer, och nån militär går knappt att kalla in som man gjorde förr - vi har ju inget försvar kvar alls ...

Ulrik har namnsdag idag. Vi mindes vår egen lille västgöte Ulriks glada hyss med tår i ögonvrån, så himla glad och snäll. Han var ingen utställningsstjärna men lyckades få reserv CACIB en gång. Den rosetten (orange) är en av det fåtal jag sparade vid rensning nyss. Av ett tjugotal mindre viktiga rosetter sparades de v i k t i g a som hängdes på bättre ställe (vid en av mina målningar). Ny väggyta ledig på gamla platsen.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards