Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 7 juni 2014

Småaktigt av Microsoft

Av Margus - 7 juni 2014 23:08

   

Köpte nytt Office 2013 häromdagen. Förr fick man en skiva med sig hem för att ladda in i sina datorer. Samma program till husets alla datorer. Så icke nu!

Ställer upp på att Microsoft måste slå vakt om sina program. Det får väl vara helt OK att programmet ska installeras i butik och att man inte får med skivan hem. Licensen köper man ju och tar hand om, så att ominstallation kan ske vid behov.

Dock känns det lite förnedrande att inte få programmet i handen. Inte betrodd, liksom...

Ytterligt småaktigt och nästan nojigt är det att programmet bara får installeras i EN - säger en - av husets datorer! Det är det värsta av allt. Det är maktmissbruk. Låt vara att Microsoft ska ge igen för gammal ost, när programmen srpeds från hand till hand - utan att MS fick något för sitt arbete. Men nog tycker jag att man köper EN GEMENSAM LICENS till hemmet. Tummen ner, Microsoft!

Annars var det kul att lära sig ett nytt Word att skriva och redigera i. Ganska annorlunda design. Ser helt annorlunda ut.

 
 
Gubbfan

Gubbfan

8 juni 2014 10:10

Nu kan man ju i och för sig skaffa sk ful-licenser, men man vet ju inte vad man då får också.
Ett problem med ny word- version är att de som inte har den nya inte kan öppna dokumenten.
Alltså om man kan titta på de som har ändelsen ".doc" får problem med dokument som har ändelsen".docx".
Programmet är inte bakåtkompatibelt eller vad det nu heter på programeringsspråk.
Så se till att du har datorer med båda versionerna av firma pyttemjuks program.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

8 juni 2014 18:11

Det där att man inte kan läsa andras bifogade wordfiler är just vad som drabbat mig. Ett av skälen till att jag köpt upp mig;-)
Har alltid bett alla att skicka PDF-filer så att man ska slippa dessa problem, men folk fortsätter ändå. Gäller bl.a Polisen som skickar sommarbrev å sånt till grupperna för Grannsamverkan.
Jag har meddelat Herr Polis att det sitter folk i stugorna med gamla wordprogram som inte kan läsa texten. Tror du att han brydde sig. Nu kom det ett igen..! Pdf är perfekt för alla har ju gratis Adobe Reader.
Själv skickar jag alltid PDF-fil (finns gratis pdf-writer att hämta) när jag misstänker att mottagaren inte är så uppgraderad.
Sen får jag skaffa något som heter Microsoft Word Viewer (gratis nedladdning), ung. som Adobe Reader för Word, till den andra datorn. Har adressen men det har inte blivit gjort ännu:-)
Slänger inte den gamla 2003:an av office, den ligger också i datorn. Går att öppna närhelst jag vill:-)

 
Berit E

Berit E

9 juni 2014 00:25

Det riktigt ynkliga tycker jag är att man tydligen inte kan spara sina nya filer även i ett format som kan läsas i äldre versioner. Jag har 2007, och där går det. Likaså i t.ex Adobe Acrobat, som jag också köpt (ledsnade på gratisvarianterna).
Ska man installera Office på flera datorer får man tydligen köpa en dyrare proffsvariant, som tillåter det.
Jag tycker ALLA skulle nobba den här nya versionen, men så blir det ju inte.
Jag fick faktiskt köpa programmet (2007) på skiva i butik, fast det egentligen bara skulle säljas i samband med nyköp av dator... Men det är förstås preskriberat nu. :)

Jag vet ju att precis allt piratkopierades förr, men det är svårare nu. Program måste "låsas upp", fast tydligen går väl det också att kringgå. För den kunnige. Har jag hört sägas. Men en sak har jag märkt - Windows 8 gillar inte piratkopior. Går bättre på gamla XP (som jag numera knappast alls kopplar upp mig med.) :)

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

9 juni 2014 23:33

Suck... egentligen vill vi ju bara jobba i datorn med både texter och bilder - helt oförargligt. Och så drabbas vi för att andra fuskat och ställt till. Orättvist!
Allt detta besvär...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards