Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 3 maj 2012

Filosofiskt spörsmål om frigjordhet

Av Margus - 3 maj 2012 22:43

Blandade tankar idag.

Såg några minuter av SVT:s 'Skönhetsbubblan' och hörde en kosmetisk plastikkirurg påstå att skönhetsoperationerna är en del av kvinnlig frigörelse...!!!

Hmm, just VAD innebär det egentligen att vara frigjord, tänkte jag...

Att få lov att göra ingrepp - utan att ifrågasättas. Eller att få lov att vara sig själv - utan att ifrågasättas. Dagens filosofiska spörsmål.


Tror att FK:s handläggare just gjort sig själva överflödiga. Som saken utvecklats kan de lika gärna ersättas av datorer. Det nya sedan högerregeringens tillträde är ju att handläggarna inte ska behöva göra några 'personliga bedömningar' som de 'tvingas att ta ansvar för'. Ingen vill längre ta något ansvar. Det är läkarna som ska uttala sig "enligt regelverket" så att utlåtandet "stämmer med regelverket" för att ärenden ska godkännas. Detta klarar en dator bättre. Därtill skulle de sjukskrivna slippa trakasserier och kränkningar.  Utan kostsam personal finns mer pengar till våra rättmätiga försäkringsersättningar åt den som drabbas av sjukdom! In med datorerna, och SPARKA HANDLÄGGARNA!


För övrigt har solen nyttjats väl i ett par dagar. Fått lite färg i fejan innan det blir för varmt. Har filmat i skogen och via linsen fångat båd' fågel och ekorre i morse. Missade ett rådjur - klampade fram för fort:-( Hämtat postpaket med bläckpatroner till både gamla och nya apparater. Lilla Julafton...och minst lika kostsam, hehe.

Nymfan Sussie 'med foten' har legat i holken på 'hemligt uppdrag'. Hon klarar lätt att gå både i och ur denna vilket är såå glädjande. Gräset växer på slåttervallarna så att både marsvin och fåglar får smaka på godsakerna. Livet är rätt härligt så här års...

 
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

7 maj 2012 18:55

Frigörelse borde vara att få se ut som man gör och åldras naturligt, men visst...ett par lyft här och där kan göra en 10 år yngre! Jo, de där hakpåsarna och ögonhängena! Nu har man här inte råd med sådan lyx utan får se rakt igenom spegelbilden, där har man nytta av sin drömmande, fjärrskådande läggning;-)

Försäkringskassa u.p.a -ja vem vill sitta och fatta/delge såna hemska beslut, de måste väl krypa bakom någon högre makt;-)

Och solen den är varm å go men VINDARNA är iskalla och sveper vist alltid från solhållet;-) Bättre tider nalkas har man hört och tror.

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

8 maj 2012 16:15

Bättre tider nalkas självklart, frågan är NÄR.
Visst finns skavanker man helst ville vara utan, men jag vågar inte låta någon skära i min kropp om det inte är absolut nödvändigt. Bäst vore om inga speglar fanns, då visste vi inte om hur vi ser ut.

 
Erika

Erika

8 maj 2012 20:32

Jag hann uppfatta det om kvinnlig frigörelse i det programmet och undrade vad han pratade om, hörde han inte själv hur jäkla dumt det var och han också för den delen, det ska var en karl som ska prata sådan gojamojs. Snabbt bytte jag kanal för så nollintressant ansåg jag det var. I bland sitter man där och lyss (som min mormor alltid sa) och förundras över hur dumt och skrattretande det mesta blir. Ett stort skämt av kollosalformat, kanske det passa in i det hela tro?

http://enstrimmaljus.blogspot.com

Margus

8 maj 2012 22:58

Trenden är definitivt skrattretande men dessvärre ibland med skadliga effekter på personerna som går på det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards