Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 5 juli 2011

Sigrid på hugget

Av Margus - 5 juli 2011 23:23

Vår lilla Sigrid har väl aldrig upplevt så mycket i hela sitt liv som hon gör nu som ensamhund i Lilla Huset. Vid dagens tur till Rångedala Plantskola var hon på hugget och studsade fram som en valp på upptäcksfärd mellan rader av plantor. Ständigt något nytt att spåra upp. 

Den unga uppsynen är förrädisk. När folk vill tala med henne hör hon inte tilltalen - halvdöv som hon är av ålder - hon bara tittar åt ett annat håll. Nu MÅSTE jag försöka filma henne medan tid är...

Sigrid föddes in i hundflocken och var alltid yngst. Hon slapp därmed ta några kontakter på egen hand utan gömde sig bakom de äldre. När de hade kollat alla nya bekanta och signalerat 'kusten klar' gled hon fram som på en räkmacka och låtsades som inget.

På bara ett par månader har hon lärt sig stå på egna ben i nya situationer och löst det galant. Gått från klarhet till klarhet och mognat betydligt. Lite sent vid 13 års ålder, ja... nu är det bara tre veckor kvar till den dagen.


Hemförde några säckar tegelkross till fågelvoljären. De dröp av vatten så vi la dem i svarta platsäckar inne i bilen. Dessvärre läckte även de nyköpta svarta plastsäckarna...! Men hem kom de äntligen.

På rymmen idag också alltså. Vid hemkomsten kom Vännerna, nu bedrövligt tomt utan Toste, för att tvätta bilen. Medbringandes hallonpaj som intogs vid dammen i trevlig samvaro.

Se där... ännu ett ålderdomligt uttryck - 'medbringande'. De bara dyker upp när jag minst anar det. En ryggsäck man släpar på. Häromdagen skrev jag 'i vardande' och blev riktigt full i skratt. Så gammeldars att Words synonymer inte fixade det, men Googles visste besked. Håhå jaja.

 
 
Ruth

Ruth

6 juli 2011 23:54

Klart att gumman blir extra ompysslad när hon förlorade sin skyddsängel, det är nog inte så lätt. Skönt att hon växer i sin roll som ensamhund och blir mera självsäker.
Ser att du har hämtat tegelkross till fåglarna, vad gör ni med det ? det var något nytt för mig.
Säkert konstigt att Toste inte var med när vännerna kom och hälsade på medförande godsaker.
Jag kommer också på mig själv att jag använder ålderdomliga uttryck, konstig nog för jag kom ju hit till Sverige i nutid :-), men jag tycker att många gamla ord är så fina och då skall dom lyftas fram så dom inte glöms bort eller hur ?

Du skall jag lägga mig och sussa sött, natti natti vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

7 juli 2011 00:14

Tegelkross ska läggas som bottenmaterial i en del av utevoljären. Ska försöka få lite fräschare utseende där kanarierna ryckt upp gräsmattan - till sista strået.
Bra Ruth, fram för gamla ord!
Natti, natti och sov gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards