Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 4 juli 2011

Lite på rymmen

Av Margus - 4 juli 2011 21:37

- Är ni på semester?

... ropade en kompis tvärs över Byns parkering där vi höll en stund efter inköpen. Vi nickade - ökända för att vara ena riktiga hemmakatter som aldrig är ute på 'spännande äventyr'.

Det låg förresten mycket sanning i antagandet. Efter helgens slit kände vi oss redo för att slå oss riktigt fria en stund. Vi orkade inte mycket annat. Då är det skönt att forslas runt på en liten biltur. Vi tog oss ända till hemkommunens norra ytterområden ;-)


Sigrid Storråda gillade att åka ståndsmässigt, i baksätet. Bättre utsikt och medbestämmande. Vi hamnade i området där vi en gång bott och därför känner väl. Kort visit hos gammal granne, byttes några ord och kördes strax vidare på småvägar vi sällan åker numera. Åren går, somligt växer igen, nya hus har byggts, folk har flyttat.


Det är märkligt... när man besöker ställen där man bott förut så ser de mindre ut än man minns. Trodde bara detta var en effekt av ett lämnat småbarnsperspektiv, men tydligen inte. Vi var ju fullvuxna när vi bodde där. Är det för att växtligheten förtätats...? Knepigt faktum i alla fall.


Så lat numera att jag bara använder mobilkameran. Det ingår i min kreativa semester. De flesta bilder på Sigrid misslyckades. Bara några blev ok. Klicka för större.

På hemväg köptes lite matvaror. Väl hemma intogs varmkorv och bröd i värsta campingstil. Lite som att ha varit på rymmen...;-)

Undvek på detta sätt nogsamt att lyssna på 'Herr Reichfeldt' i Almedalen. Varför låta sig uppröras i onödan...



 
 
Ruth

Ruth

5 juli 2011 09:49

Det känns upprymt att lämna allt och bara sticka iväg, man behöver komma ut och se något annat en det som finns på tomten och i mataffären. Man är så förväntansfull när man skall återse där man en gång har haft sitt hem och bo. Tror att perspektiven på omgivningen ändras när man har fått distans på några år, men så snabbt det ändras både med grönska och nya hus. Det stämmer inte så som man minns det från då, lite besviken blir man tror jag.
En skön dag även i dag med mulet väder och 22 grader, skall tvätta i dag.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Väninnan

5 juli 2011 09:57

Detta lät mysigt! Kan vara nå’t att ta efter i dessa Toste-finns-inte-mer-dagar och även när det värsta har lagt sig.
Bara att lätta från hemmet och ge sig ut på en ”nyfikenresa” i den närmaste trakten. Så gott som vanligt brukar dessa omgivningar vara outforskade, medan platser många mil bort blir STORA sevärdheter. Fina upplevelser finns närmre än vad man tror.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards