Fågelperspektiv

Alla inlägg den 24 juni 2010

Av Margus - 24 juni 2010 22:16

Asplöven darrar i kvällsbrisen och några humlebarn letar sig tillbaka till boet i husväggen. En ensam mås ger sig av mot väster och koltrasten drillar sin vackraste visa när jag kollar att DHR-gänget tagit sig in i fågelhuset.

 

Av 230 fåglar är det alltid några med sämre förutsättningar och dem får man kolla lite extra. Som t.ex Fanny med hjärtfelet och 'Blinda Rosa' med starr och några till. Nacki hade en trött period när hon inte tog sig upp till ingångshålet. När hon pep hjärtskärande skyndade mamma till tacksam hjälp. Ja, hon väntade på att bli upplyft, hehe. Några extra kvistar gjorde susen och nu klarar sig DHR-arna bra på egna vingar.

 

Gladdes oerhört åt lilla 'Blinnis' idag. Hon har haft ögoninfektion i ett par dagar. Satt en dag totalt förblindad på golvet i fågelhuset med båda ögonen igenmurade, stackars liten. Var det något hon varit allergisk mot? Ingen aning. Satte in sulfa direkt (hjälper mot det mesta) och efter två dagar har svullnaden gått ner och hon ser igen. Idag var hon ute flera gånger i utevoljären, badade, letade mat, flög obehindrat och landade pricksäkert på de smalaste grenarna. Heja Blinnis.


Själv stapplar jag mörbultad omkring som nyss hemvänd från kriget. Vad har då hänt? Har faktiskt bara verkat apostlahästarnas hovar men minsta ansträngning ger stora efterverkningar numer… Mer behövs inte vid ME/CFS (kronisk trötthet). Husbonden fick dammsuga. Annat var det förr...

 

Som i ett inlägg i bloggen för två år sen "Välkommen sol". Herregud vilken dag! Har jag hållit på sådär? Sånt klarar jag inte ens på en hel vecka nu.

 

Skam den som ger sig. Innan hösten är slut ska jag ha tagit tillbaka lite av min förlorade sömn och laddat hjärnan till åtminstone 25 procent. Det är målet. Men under midsommarljusa nätter får man väl skippa såna planer. Kanske kan man ta en lur i solen någon dag istället.

 

Fram till sänggåendet gäller nu hälgång med tussar mellan tårna. Prövar nytt nagellack Midsommaren till ära. Nöjd med färgen.

 

Lilla Huset önskar alla därute en riktigt Glad Midsommar.

 


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards