Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 16 september 2010

Hem ljuva hem

Av Margus - 16 september 2010 20:45

Samma kväll… 16 timmar senare... hemma igen i Lilla Huset. På permis, kanveta. Röntgen blev äntligen klar och apparaten funkade! Svaret ännu okänt. I morgon återvänder patienten till sjukhuset för att vid ronden höra vad genomlysningen gett samt utskrivning. Det var INTE BORRELIA, inga vita blodkroppar i ryggvätskan. Men chockkur med cortison (prednisolon) är inledd, vilket enligt läkarvetenskapen ska påskynda läkning. Cirka tio dagars behandling må det vara värt.

Husbonden hämtade patienten som under hemfärden pladdrade oupphörligt om alla upplevelser. Han hade saknat detta. Sa han. Ja, vi tog vägen om statligt Apotek på sjukhusorten för inköp av fler ’cyklopögon’. Jag hade tömt strokeavdelningens lilla lager, samt ögonmottagningens reservdito.

Dessa ’fuktkammare’ som är det rätta namnet tillhandahålls ej av Kronans Droghandel som Byn fått på halsen. De privata ’underverken’ gör som de vill och skiter i patientens behov. Men Statens Apotek hade! Detta fick dock patienten själv ordna! FRÅN SJUKSÄNGEN! Underbemannad sjukhuspersonal hinner inte.

Det var bättre förr. Då fanns personal tillräckligt på sjukhusen vilka såg till att konvalescenten fick med sig hem vad som behövdes (cyklopen är ett s.k förband). Nu fick jag med skymd syn (cyklopögat) slå i telefonkatalogen och med begränsad talförmåga ringa Apotekets kundtjänst för att höra efter var de fanns. Nu måste man vara frisk för att vara sjuk. Vem tänkte i kvartalskapitalismens effektivitetshets på alla gamla, sjuka och svaga?

Vid samtalen fick jag nytta av nyförvärvad kunskap; nämligen att med handen sträcka på den förlamade kinden för att kunna prata förståeligt. Annars blir det bara flöff, flöff, flöff som blåser ur munnen. På Apoteket köptes även en svart ’piratlapp’ att sätta över det vidriga cyklopögat för att inte skrämma kvinnor och barn… hehe.

Gissa om hundarna blev glada, mest Gammelman Ulrik – Mammas Pojke. När jag gick ner på golvet trasslade han in sig i mig och kappan med viftande svans och ville aldrig gå ur. Sen låg han i tv-soffan – nära - och tittade innerligt på mamma en lång stund. Samt nöp mig i näsan sex gånger på raken, hans innerligaste gest;)

Adrenalinet är på toppnivå… kan inte koppla av. Undra på det med Stora Sökpådraget som startade redan på sjukhuset. Fasen vet… det kanske är cortisonet som verkar redan… Men nu är jag trött i kinderna, dels i den friska som får jobba för två, dels i den förlamade som tröttnat på att blåsa slappt. Vad allt ska man inte gå igenom.

 
 
Berit Elisabet med DagsländorBerit

Berit Elisabet med DagsländorBerit

17 september 2010 00:37

Men kära nån, vad du råkat ut för!
Hoppas förlamningen släpper kvickt som attan!
Och det här med apoteken och sjukhusens underbamanning - vad ska man väl säga? Jo, precis det du redan sagt, naturligtvis! Usch och fy, Månne det ska behöva bli ÄNNU SÄMRE innan det blir bättre?
Men för närvarande kan man ju inget göra, mer än att rösta rätt. Till den verka det hava kan.

Än en gång - önskar dig en både god och snabb bättring!

http://www.belof.se

 
Flanören...

Flanören...

17 september 2010 08:00

Det var väl för väl att det inte var det värsta som inträffat.
Som det är verkar nog.
Men du verkar ha en vilja av stål, som kommer att försätta, om inte berg, så ändå den leda åkomman.
Hoppas att kureringen går bra.
Det här med Apåoteken är ju ett elände för sig själv.
Hustrun söker en karta på folkägda Apotek, landet runt.
Så man vet om behov skulle uppstå.
Två dagar kvar, det börjar dra ihop sig.
Måtte vindarna blåsa åt rätt(rött) håll.
Krya på dig.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

17 september 2010 09:32

Men gudarnas skymning, vad är det som felar dig vännen, så mysko, förlamning i ½ ansiktet tyder enligt mig på en lätt hjärnblödning, vad mera kan ge sådana symptom ? Hoppas kortisonet snabbt rätar ut och botar dina problem. Inte får du vara sjuk inte, en förkylning är normalt men detta, näää. Gott att det görs en riktig undersökning så allt ställs till rätta. Vilken otur du har. Hoppas du nu har fått reda på vad det är för något som inte står rätt till, du har fått nog nu !!
En stor krya på dig kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

17 september 2010 20:10

Välkommen hem igen, även om det bara är en liten permis. Kortison kan göra underverk och ger en ofta en rejäl energikick också. Denna förbanne utsförsäljning av vår välfärd. I vår kommun är de på G att sälja ett av våra sjukhus. De flesta apotek i länet är redan privata och deras sortiment har krymt betydligt.
Krya på dig
Kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards