Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 25 september 2014

Skrivarstuga och fotolabb

Av Margus - 25 september 2014 23:18

Skrivarstuga och fotolabb i Lilla Huset just nu. Husbondens album ska färdigställas. Alla bilder och info om barndom och bergsprängartiden ska sammanställas. Rolig och skapande avkoppling.

Först gjordes en mall i datorn så man slipper plocka om bilderna vid insättning i album. Det vet man ju hur sånt kan gå annars. 30 sidor blev den. I kväll har utskrifterna gjorts. Många bilder, rena fotolabbet. Så tog färgen slut i några patroner.

Patron ur, patron i. För säkerhets iklädd förkläde – vis av skadan.

Sen ska skrivaren 'tvätta sig'... Jaja, det är väl bra men... varför just nu.

Så har man lärt sig att alla bilder ska ljusas upp ett snäpp före utskrift. Skrev av misstag ut sju sidor för mörka bilder häromdagen. Surt. Googlade på "mörka bilder vid utskrift" och erfor att ”alla” har bekymmer med för mörka utskrifter. Beror visst på utebliven kalibrering av bildskärmen. Något jag absolut inte tänker lära mig här och nu.

Så jag ljusar upp bilderna – allihop.

Nästan alla slattar av fotopapper har tagit slut. Skriver ut på matt, högglans, vanlig glans, 240-grams, 180-grams och vad som finns i lager. Bara en bråkdel kvar nu. Tror det räcker. Sen får här beställas mer.

Det fanns inte så mycket bilder från Husbondens barndom. Google Maps gav oss många till albumet. Vår resa i somras gav egna detaljbilder. Sen tillkommer både gruvhistoria och bygdehistoria som hittats på nätet. Utöver albumet finns nu också en liten berättelse om Husbondens liv. Den skrevs först för att få ordning på släkten med namn, årtal och platser.

Snart börjar alltså den roliga insättningen av bilder i album enligt mall. Det ser jag fram mot.

 
 
Ingen bild

Väninnan

27 september 2014 13:22

Höstmörkret börjar smyga sig på, då låter det som en trevlig syssla det du ägnar dig åt just nu. Ska bli spännande att se vid tillfälle.

Margus

27 september 2014 23:43

Absolut. Just i detta nu är albumet klart! Åtminstone så långt min mall sträckte sig. Sen är det fritt för ytterligare kompletteringar, hehe. Färdig blir man aldrig, men jag är alldeles färdig för natten i alla fall.

 
Emma

Emma

29 september 2014 10:32

Hej! Vilken fin blogg du har! Skrivare... Jo, alltid slut bläck när man väl börjar få till det.. Såg nu ditt inlägg om getgården. Var ligger den? Vad heter den? Kul att se. Nu har vi satt ner stolpar till gethage så dom snart kan flytta hit :) vi hann före vintern! Det fryser till när som helst här uppe..
Kan dina fåglar flyga i utomhusbur? Hur många har du?

http://htt://dunsaluns.bloggplatsrn.se

Margus

30 september 2014 21:50

Tack, Emma! Inlägget om getterna har faktiskt en länk till gården, i Västergötland. Kika på den!
Förstår att det blir lite hektiskt inför tidig vinter, skönt att ni blev klara i tid. Ja, alla fåglarna kan flyga både inne och ute, de har valfrihet. Uppåt hundra pippisar just nu. Skönt septemberväder här om dagarna, men nätterna känns lite friska nu.

 
Berit E

Berit E

30 september 2014 00:25

Du är allt bra duktig du!
Det där projektet är rena kulturgärningen.
Apropå projekt - hur har det gått med nya hemsidesprojektet - eller är det kanske ofint att fråga? I så fall drar jag förstås tillbaks den, frågan alltså, hehehe.

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

30 september 2014 21:54

Haha, lustigt... tänkte själv på hemsidan just idag. Inte alls ofint:-) Man måste vara nyfiken, annars får man inget veta... Det retar mig att jag fick lägga ner - tillfälligt. Blev så störd över att bli tvungen att göra om i "mallar" som jag inte förstod mig på. Orken tröt. Drar väl igång funderingarna på den igen framåt vintern, kan jag tro. Hoppas verkligen komma fram till beslut.

 
Erika

Erika

30 september 2014 18:48

Länge sedan du hörde något ifrån mig, men här är jag livs levande. Varit bortrest, kom hem i Söndags. Reste iväg för att bl.a fira en stor dag i livet som jag gick in i..då förstår du nog vad det var för dag. Stängde igen bloggen förra månaden men nu är den till viss del lite öppen, ungefär så, inte mer. Håll du på med släktforskning eller är det bara bilder från din sida och husbondens...som du tänker sätta samman, oavsett är det en sysselsättning som blir riktigt givande när det är klart. Själv har jag ett USB med hem överlagt från super8 från förr. När jag och en av sönerna fick en stund själva tog han fram och började visar mig på skärmen, fick se min mamma som 40-åring, min pappas 50-årsdag och jag själv som 19-åring, min mormor och morfar...då brast det och tårarna formligen flödade nedför kinderna. Det är 46 år sedan min morfar gick över, och fyra år senare gick min mormor till honom.....mamma gick över för 26 år sedan och pappa nyligen för 2,5 år sedan. Man minns dom som dom såg ut men att efter alla dessa år ser dom på filmen, det tog verkligen tag i mig, och sonen också. Har inte tittat på det när jag kom hem, är väl rädd för ännu en gråtattack. Hoppas allt är bra med dig.

Kram :)

http://allblogg-erika.blogspot.se

Margus

30 september 2014 22:04

Kan väl gissa lite vad du firat men blir nyfiken så du måste berätta via mail - om än helt kort. Roligt att höra ifrån dig igen! Månaderna rullar på. Kul att du känner dig "livs levande". Samma här f.n
Släktforskning är lite mycket sagt. Inte längre bak än till Husbondens far- o morföräldrar, men där fanns mycket att leta upp. En resa till barndomstrakterna i somras gav många bilder till albumet. Vet inte om vi går vidare bakåt, men vem vet... Det var dock viktigt att sätta samman med tanke på barn och barnbarn. Funderade på fotobok, men just nu blev det album.
Men... så underbart för dig att se gamla filmklipp med nära o kära. Vilken överväldigande upplevelse det måste ha varit. Så värdefulla minnen! Klart du ska titta om och om igen tills du slutar gråta. Sen kan du koncentrera dig på detaljerna. Så tänker jag.
Tack för att du tittade in. Himla trevligt. Ha det gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards