Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 3 maj 2014

65 - mogen och fri !

Av Margus - 3 maj 2014 23:42

Fastighetsskötaren har mycket att stå i under sommaren. Den har inte mer än börjat och bums trasslade dammens vattenrenare. Därtill stod ”scenen/dansbanan” klar till min 65-årsdag, varifrån jag underhöll gästerna med ”Glad såsom fågeln…”. Bara en liten intim skara, men ändå…  Bambu och klematis är ditflyttade - man tager vad man haver. Trevligt med flera sittplatser i trädgården.

65 är en milstolpe i livet, vilken nåtts tack vare kirurgerna. Väl värt att fira! Ett mål som hägrade redan när jag blev arbetslös 23 år för tidigt. Läget var verkligen hopplöst under 90-talskrisen. Istället för jobb bröt kronisk sjukdom (crohns) ut vilken gav förtidspension för tolv år sen. Efter att högerregeringen rev ner vår välfärd 2008 har hotet från Försäkringskassan känts påtagligt. Nu är man fri från det hotet. Mogen och fri! Tänk om man också kunde bli frisk…



Gärna blommor, men inga presenter – var önskemålet för dagen. Det är tanken som räknas! Istället medförde Väninnan sitt ’morsarv’ en stoppsvamp. En sån där man stoppar strumpor med. Tingesten betraktas som lån tills stoppning av stödstrumpor prövats. Ruineras snart av dessa. Svindyra (120 - 200 kr) stödstrumpor går sönder på hälen efter en-två veckor. En fräck affärsidé av ledande tillverkaren Mabs, såvitt man förstår. Strumpornas vitala delar (vrist och underben) är fortfarande funktionella, men vem vill gå med hål på hälen... Sålunda gäller återbrukstider, stoppa och laga, när handeln försöker ruinera oss. Ska ’bara’ hitta lämpligt garn att testa med.

Vännerna visade också dokumentär film om Byns omfattande gatuarbeten för 20 år sen. Hela ’city’ var uppgrävt under ett drygt år och ”alla” följde dagligen arbetena. Den filmen måste även vi köpa! Tänk så mycket som förändrats på bara tjugo år…

Puh... det frestade änna på att fira denna milstolpe...

 
 
Ingen bild

Väninnan och maken

4 maj 2014 12:58

Tack för senast! Att få en helt privat "insjungning" av våren är inte allom givet, men det skedde alltså denna andra maj. Tackar! De människor som du har runt omkring dig och som tycker om dig är också tacksamma att du finns trots jobbig sjukdom. Hoppas att åren som du kan njuta av tillvaron blir många.

Margus

4 maj 2014 22:12

Haha, ja det bara kom...! Tack själva, för uppvaktningen! Och tack för de värmande orden! Håhå jaja, nu är det bara resten kvar...:-) Vi får se hur länge det blir.

 
Ingen bild

Väninnan

4 maj 2014 13:01

Glömde beröm! Vilket fint ljusspel på bilden som visar nybygget!

Margus

4 maj 2014 22:12

Tack, tack! Som jag brukar säga: morgonstund har guld i mun :-)

 
Gubbfan

Gubbfan

4 maj 2014 14:15

Man får väl gratulera till de 65 åren då.
Har du tänkt på att om man tar 6+5 så blir det 11.
Alltså 11 år!
Grattis!
Genast blev man mycket yngre och så kan man ju vara lite mer ansvarslös och ta livet som en spännande lek.
Kanske inte börja klättra i träd, hoppa rep alltför våldsamt och fara fram som ett jehu på cykel, men nästan i alla fall.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

4 maj 2014 22:18

En gör så gôtt en kan, som han sa. Ja, eller hur... man blir lite friare i alla avseenden. Behöver inte anpassa sig, vara till lags å sådär. Haha, sjukdomen ser verkligen till att livet blir spännande - det kan jag lova;-) Och helt nyligen köpte jag faktiskt ett hopprep (!) Tänkte att ifall, ifall...
Tack snälla du, för gratulationer!

 
Berit E

Berit E

4 maj 2014 14:58

Så vackra blommor, och så fin "scenen/dansbanan" blev! Vilketdera användes den till på din födelsedag? Båda kanske? GRATTIS förresten, i efterskott!!
65 år är en bra ålder! Jag kände också av friheten helt påtagligt, även om jag inte hade med försäkringskassan att göra. För mig innebar friheten att kunna göra saker utan att ta betalt, bara för att de var/är viktiga!
Hoppas du hittar något lämpligt att stoppa strumporna med. :) För det är ju klart att du inte kan gå där med hälen bar!

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

4 maj 2014 22:21

Tack, snälla Berit! Visst ÄR det en frihet! Man får liksom lov att finnas bara för sin egen skull, på nåt sätt. Med rätt regering kan det t.o.m bli lite trevligt, hehe.

 
Ewa

Ewa

4 maj 2014 16:22

Grattis på födelsedagen!

Jag har inte sett en stoppsvamp sedan jag var liten. Det väl inte meningen att man ska stoppa sina strumpor längre.

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

Margus

4 maj 2014 22:25

Tack, gulliga du!
Mabs ser då till att strumpstoppning kommer tillbaka:-) Köp-slit-släng-trenden gäller INTE pensionärer. I så fall får de sänka vår skatt väldigt mycket.
Måste nog skriva till Mabs och säga vad jag (och många med mig) anser om deras extratunna hälar. Jaa, det ska jag!

 
Elisabeth

Elisabeth

4 maj 2014 22:03

Oj så fint ni fått det, han är duktig "den där" fastighetsskötaren!!!

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

4 maj 2014 22:26

Tack! Ja, han är verkligen värd sin vikt i guld:-)

 
Agneta

Agneta

6 maj 2014 01:28

God kväll!
Varm grattis! Så vackra blomster du fått och så fin den lilla scenen blev. Förstår att det var en trevlig tillställning.

Men visst är det härligt att tillhöra "erfarenhetsgruppen", ett ord jag införde för 4 år sedan då det var min tur :-) Är så förbaskat trött på att buntas ihop under ordet äldre/pensionärer av makthavarna :-(
Känns som man fråntas både utbildning/tankar/åsikter och är besvärlig. Men så sänktes ju pensionen och så kan man tydligen göra, över huvudet på oss "äldre".

Måste vara ett H*vete att ha F-kassan flåsandes i baken..usch och fy. Som om inte de sjukdomar man har är plågsamma nog? Nu är du av med den bördan i alla fall vilket kanske gör dig lite friskare ;-)

Märkligt egentligen för just nu kom jag fr. Veikens blogg och där visar hon upp ursöta stödstrumpor och vem vet? Kanske dom håller längre? Dom ser lite tjockare ut och är lättare att stoppa i alla fall. Jag har kvar min salig mors gamla svamp och så min egen, för nu är det dags igen...slit o släng är inte aktuellt!
Problemet med stoppning är ju att det krävs ganska så tjockt garn, som förr i tiden när man hade raggsockar.
Tack för ett intressant inlägg!
Kram, Agneta


http://www.agnetas.name/agneta14/nyheter.htm

Margus

6 maj 2014 23:32

Varmt tack för grattis! Bra ord: erfarenhetsgruppen! Gillar skarpt!
Om stödstrumpor tänker jag så här: en 'ledande' tillverkare kan nog ta sig friheter och slarva för att få större åtgång. En mindre tillverkare kanske måste vara rädd om sitt rykte och gör kvalitetsvaror...? Vem vet...
Drar mig för att byta tillverkare för det är dyrt innan man finner vilka storlekar och andra parametrar som passar - det är inte så bara att läsa sig till i alla fall.
Man har ju alltid kunnat stoppa finare strumpor också, och stödstrumporna är nog ett mellanting - åtminstone mina i vit bomull. Använder inte nylonhistorier;-) Får se när jag kommer igång med detta;-)

 
skogsfun på dal

skogsfun på dal

11 maj 2014 09:08

Åh! Du har äntligen tågat in i den vittra skaran, grattis i efterhand kära du. Fri såsom fågeln ;-)

Stoppsvamp har jag alltid haft i min ägo och haft stor nytta av men nu är det synen som fallerar här och man fasar för operation trä nålen, var gång. Retar mig också på att de inte förstärker hälen på stödstrumporna men det är väl med det som med "Mannen i den vita kostymen" (Alec Guinness) -vansinnigt rolig gammal film, där tyget var outslitligt och alla tillverkare greps av panik eftersom de inte fick något nytt sålt.
Nu ska jag minsann plocka fram min gamla stoppare och finessen är att förstärka INNAN det går hål!
Kram på dig!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

11 maj 2014 15:47

Tack! Skaran blir större och större;-) Tänk att stoppning ska behöva bli nödvändigt igen. Har inget emot köp, slit och släng men det får vara någon måtta på den dåliga kvaliten - särskilt till DET priset.
Måste skaffa rätt sorts garn också, sen får vi se...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards