Fågelperspektiv

Alla inlägg den 7 augusti 2007

Av Margus - 7 augusti 2007 23:29

Nya tvättmaskinen läcker och har så gjort under hela året, från och till. Mest till. Nu går garantin snart ut. Idag kom servicefolk och tittade på den. De visades in till maskinen och jag fortsatte med morgonsysslorna hos fåglarna.     Nej, dom hittade inget fel.


Då visade jag bildbevis på vad som händer under en tvätt:

Skummet bara väller och väller och väller ut ur tvättmedelsfacket. Det är ingen måtta på eländet. Det skummar i maskin så det går över huvud taget inte att se tvätten!!!  Inget fel...!!??


DÅ BÖRJAR DOM SKYLLA PÅ TVÄTTMEDLET !

Detta är ett nytt fenomen, tydligen typiskt för vår galna tid.

Vid fel på varan; skyll på kunden.

Jag meddelar då att vi använder ett tvättmedel som funnits sen urminnes tider och som fungerat UTAN PROBLEM i vår förra maskin med vårt vatten under 13 år.


Dom framhärdar ändå att man nog får prova olika tvättmedel...!!!!??

Men det rekommenderas inget speciellt tvättmedel i manualen...!


Vi hade liknande problem med vår diskmaskin för några år sen. Servicefolket började ifrågasätta diskmedlet och skulle instruera oss om sånt vi redan visste.  När vi däremot ringde upp tillverkaren kunde denne genast säga vilket felet var. Solklart. Vem ringer servicefolket till? Eller är de instruerade att låtsas som inget tills garantin gått ut?


Nu ska dom ska återkomma i slutet på veckan och då får man väl ta till brösttoner. Vi betalade med RIKTIGA pengar. Då ska vi ha en RIKTIG VARA.

Av Margus - 7 augusti 2007 22:47

Utöver "Stor-gamen" och "Lill-gamen" har även "Gaman" kommit ur holken. Detta är endast en uppfödares arbetsnamn för att skilja vissa ungar från andra. Deras blottor i fjäderdräkten gör dem gamiga och namnen gav sig själva.

Stor-gamen var först ut och sitter redan med de äldre ungarna från en annan kull. Han ser väldigt viktig ut där han sitter och studerar sina yngre kullsyskon.

Lill-gamen kom snart efter, för tidigt för sin ålder. Har mest suttit och sovit och skulle nog varit kvar i holken ett tag till. Försök att sätta tillbaka honom har gjorts men han vände på en femöring och kom ut igen. Men det har varit mer fart i honom än han visat vid våra ordinarie besök. När jag kom in vid "fel" tid sprang han omkring som en iller på golvet. Undra på att han sett trött ut...

Han har sedan några dagar fått sällskap av Gaman som tycks vara på samma nivå som han själv. De sitter ihop som de gjort i holken, men utanför. Sebrafinkarna har jobbat hårt på ett bo i en grenklyka och där har gamarna nu rett sig ett bo. Där sitter de och vilar mellan varven, pillar varann i nacken och gosar och då smälter man bara. Kunde inte motstå fototillfället.

  

Stor-gamen och Lill-gamen (t.v. bilden) är båda brokiga pärl. Gaman (t.h. bilden) är isabell brokig.

Idag kom ännu ett syskon ut "Gulan" (pärl isabell). Kvar i holken är en isabellfärgad.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards