Fågelperspektiv

Alla inlägg den 21 maj 2009

Av Margus - 21 maj 2009 22:44

I år har vi låtit sex hanar hjälpas åt i kanarievoljären och det har gått oväntat bra. Vi är mycket överraskade över hur de har kunnat hålla sams.


Här sitter PRICKEN som föddes förra året och som blev kär i Annagreta och höll sig enbart till henne. De var bedårande rara tillsammans. 



 -------------------

 

 

 

 

LAVA....

Hur kan man döpa en kanarie till det? Jodå, det går bra, särskilt när ungens färgteckningen påminner om en lavskrika.

Framgår inte just här men den starkt avgränsade hjälmen på huvudet avgjorde saken.

------------------




LILL-GRIT har exakt samma teckning som Gretchen och Grit, två kopior av varandra. Gretchen går i rosa och Grit är orangegul. Så nu har vi fått en vaniljgul kopia också. Namnet var givet. Undras om vi sparar den...? Mycket att fundera på.


Av Margus - 21 maj 2009 22:31

Vi häpnar över alla färgvarianter som dyker upp på årets  kanariebarn. Vanligen tänker man sig kanarien som gul, eller möjligen grön. Det gjorde i alla fall vi i början. Men här får man överraskningar varje år.


Men så avlar vi inte på någon utpräglad variant utan på sällskapskanarier. Den här kanaljen liknade i flykten en bofink med sina vitavingkanter och namnet var givet; BOSSE BOFINK.

-----------------

Här är en av flera limegula ungar vi fått i år. Dessa blir svåra att sortera ut. Chansen är stor att vi behåller dem. Den här fick heta LIMA, rätt och slätt.

Av Margus - 21 maj 2009 21:19

Fågelhusets barnkammare är nu ett minne blott. Alla nya kanarier är på pinne och njuter uteliv om dagarna. Så här såg det ut i flera veckor. Barnen samlades i vrårna med syskon och kusiner innan de kände sig redo att ta ansvar för sig själva.


Gruppens individer växlade. Dessa har redan varit uppe på pinne men återvände ibland till babystadiet när de blev trötta. Då kom hanarna dit och matade, skönt när man ännu är barn.

I värmen under dessa fem (främst Vittra och Lava) ligger ytterligare en liten parvel, Annagretas sladd. Nu är alla på vingarna och vi njuter av dem medan vi väljer vilka som ska få stanna kvar.


Vi väntar ännu på några nymfungar och tackar Gud för en jättelyckad häckningssäsong. Härligt att se ungarna klänga i buskarna efter upphängt äpple och gurka, vända och vrida på färska majskolvar och bada och duscha med alla andra så att vattnet står som kaskader runt dem.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards