Fågelperspektiv

Alla inlägg under juni 2014

Av Margus - 7 juni 2014 20:45

En titt på dagens Power Meet i Byn. Inte meningen egentligen, men… varför inte. Lite mingel, en glass, något att titta på och passa på att handla mat. Gamla amerikanare fyllde gatorna glidande på väg till ’Meetet’, för det mesta tyst men med bara ett litet tryck på gaspedalen… WROOOM! Faktum är att jag höll för öronen när MC-folket drog järnet mellan husen (ljudkänslig).

     

Hundratals tunga tjockplåtiga vrålåk. Bensinslukande kraftpaket. Lite nostalgikick från en svunnen epok när solen glittrade i kromet. Ett återkommenade event på Byn med Nossebro Motorklubb som arrangör. Något att gå och kika på för byborna. Alla betalade inte den höga entréavgiften på 100 kronor, men det gick bra att se en hel del genom det fängelsliknande galler som omgärdade utställningsplatsen.

Flertalet raggarbilar är urtjusiga i form och färg. Med uppkäftiga fenor och enorma kromglänsande kofångare. Men den absolut fulaste bil jag sett fanns på parkeringen uppkörd på transportkärra – en fulbrun Lincoln Zephyr (1939-1941… sådär), se bild.

     

Högtalare kungjorde bedömningar hela dagen. En nästan timslång rytande ’burnout’ täckte avslutningsvis hela Nossebro i svarta avgaser innan hela sällskapet lämnade Byn för återhämtning. Medan dollargrinen drog vidare till Lidköping för cruising… Då var vi för längesedan hemma i Paradiset igen.

Av Margus - 3 juni 2014 22:39

Några små livstecken, bara...

Azaleafönstret står i full blom. En tröst för dess granne (den gula) som frös sönder knopparna. För övrigt full blomning runt farstun med clematis och azalea.

     

Stararna fick äntligen ut alla ungar och samlas nu i stora flockar ute på åkrarna. Ett par startade senare och hade det väldigt hektiskt ända tills i förrgår då den siste ungen kom ut. Jag vaktade mot skatan som slog sina lovar runt holken...

Nya fiskar i dammen. Kunde inte vänta längre. Olidligt trist att se dammen tom, trots att fåglarna dricker och badar där. 15 guldfiskar och 3 koi-karpar utsläppta.

     

Ärlan har bekymmer. Ungar ska matas och honan har antingen förolyckats eller ligger på ägg. Vi har inte sett henne på flera dagar, och de brukar mata upp kullen tillsammans... Därtill har en enveten unge från i fjol anslutit sig, vilket irriterar pappa i hans bestyr. Vi följer dramat intensivt och är också oroade.

Trafikverket slarvar med snöpinnarna. Togs inte in förrän i går/idag. Förr har det alltid skett runt 15 april. Vad händer?     

Jättefiskarna Malin & Malte har vuxit ur akvariet. De är harneskmalar och gillar inte varann, är enstöringar. De blev två av ouppmärksamhet. Och har växt så ini hoppsan, är 20 cm långa med 3-4 cm jättegap. De har blivit enormt glupska på sista tiden. De ska egentligen smyga omkring på natten och livnära sig av alger, men har blivit dagaktiva och vräker i sig fiskfodret som ska gå till de andra små fiskarna. Redan vid ytan. Måste hitta en lösning...

Ny cortisonkur fram till september för mig. Enligt doktorns order. Avföringsprovet visade ökade värden som tyder på aktiv inflammation. Håhå jaja...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards