Fågelperspektiv

Alla inlägg under mars 2014

Av Margus - 2 mars 2014 16:47

 

I år har Husbonden varit mer på hugget än nånsin, när det gäller veden. Blev klart nu i kväll. Trots regn, hagel, snö och regn i nämnd ordning gav han inte upp. Varför ge upp sista minuten...? Veden är ett ok. Det SKA bli klart, annars har man ingen glädje av det som tagits ned.

Det kändes motigt med dessa stora bamseträd. En del kunde dras fram, andra fick kubbas på plats. Somliga klövs på plats också men sedan klyven fallit omkull på berget byttes metod: Köra fram kubbarna i skottkärra till klyven. Men det gick ovanligt bra ändå i år. Allt skedde i rätt tid.

Hann inte hjälpa till så mycket som jag tänkt. Men Husbonden var idog på egen hand. Först mot slutet gjorde jag nytta med staplandet... bättre sent än aldrig..! Målet var att veden skulle vara staplad till 1:e mars. För att dra nytta av bästa torkan. Den är visst som bäst i mars, enligt erfarna bönder. Och vis lyder råd. Nåja, datumet är väl inte så petnoga, men nu blev det klart i alla fall. Halleluja.


Sist men inte minst... så hördes koltrasten sjunga i morse, just när det började gry och trädsilhuetterna stod svarta mot ännu mörk himmel. Idag var han lite närmare än i går morse. Och varken kråkor eller kajor kunde överrösta den. Härligt. Inget går upp emot koltrastens sång!

ANNONS
Av Margus - 1 mars 2014 23:17

     

Det var annonsen som lockade. Sätt ut bild på en ko… och jag kommer :-)

Veden fick vänta en stund. Konstutställning i Grannbyn hägrade. Väntat hela veckan på tillfället. Vedstaplarna är snart klara och Husbonden följde med. Säkert nyttigt med ett break.

Herrljunga har ett jättefint Kulturhus med bibliotek, konsthall och museum under samma tak. Ett äldre hus, väl tillvarataget och utnyttjat. Vi blev riktigt avundsjuka. Vår Byhåla, bra på många sätt, ligger lite efter. Museet inrymmer samlingar från nedlagda Fåglaviks Glasbruk – stängt idag, men snart besöker vi det också.

       

Lisbeth & Håkan Bremberg från Skövde ställde ut. Hon jobbar i akvarell och han i olja. Näst efter koporträttet gillas trafikbilden bäst vilken jag tack vare föredömlig diffus målarstil upplever som regndis. Akvarellerna var fina men pyttesmå, och då jag gillar olja bäst blir det dem jag visar här. Plus ett textilkollage med minst 30 år i konstförvaltningens ägo, Tanten.

       

Ett enastående kollage med riktiga klänningstyger – även bylsigt uppuffade på de rätta ställena, hudfärgat tyg till ben och ansikten, broderade ’rosor’ på kinden osv, riktigt rep till hunden, ull till pudelns klippning, glasögon som blänkte, riktig spets och knapp mm.  Fantastiskt arbete.

Längs med bonadens ena kant fanns en text som sjöng Tantens lov:  

”Hurra för tanten! Det är hon som: är mamma till dagens kvinnor och män i karriären, passar barnbarn, sköter om gubben, steker köttbullar, kåldolmar, biff…” men sen hade texten bleknat efter alla år i offentlighetens ljus.

En trevlig upplevelse som gjorde mig redo för nästa dust med hemsidesbygget ;-)

ANNONS

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT GÖRA DEM STÖRRE

Här kan du se mina videoklipp

 Välkommen in till hemsidan

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

   

     

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

 

Mina länkar

      

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se