Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 9 november 2013

"Kunder" eller medborgare = delägare i välfärden?

Av Margus - 9 november 2013 21:15

I de sista flämtande minuterna före Downton Abbey på TV vill jag uppmärksamma den kanske viktigaste riksdagsmotion som skrivits på länge. Den handlar om begreppet "kund" i välfärden - något som Lilla Huset m.fl retar sig på.

Tack vare Facebook (trodde aldrig jag skulle säga de orden..) hittade jag denna i dag. Här kommer den i sin helhet, alla tre sidorna. Lättläst och klok. Plus separat bild på själva inledningen. Och en på det viktigaste - som nästan glöms bort idag, sist men inte minst. Pappa till motionen är ideologen själv... Håkan Juholt.

 

     

sid 1                  sid 2                 sid 3

 

 
ANNONS
 
Erika

Erika

10 november 2013 15:24

Skulle mest tala om för dig att jag testade och skrev några ord på min fotoblogg (kommentar) och det fungerade. Förstår inte varför det strulade för dig. I bland knasar det till sig utan anledning. I nästa vecka ska jag tillbaka till hospitalet igen, efter det hör jag av mig till dig genom mail. :)

Har det så bra!

http://enstrimmaljus.blogspot.se

Margus

10 november 2013 22:27

Ibland är det nog så att någon bloggsajt inte är förberedd på att en kommentar ska komma från en annan bloggsajt... en kvalificerad gissning från min sida;-)
Men, jag försöker igen.

 
Erika

Erika

10 november 2013 15:27

Återkommer och läser de tre sidorna. Inte att förglömma "Downton Abbey" vilken njutning denna serier är.

http://enstrimmaljus.blogspot.se

Margus

10 november 2013 22:29

Jag trodde Downton skulle spåra ur när man gjorde förlängning, som i så många andra fall. Så vi var mycket skeptiska här. Men blev gatt överraskade... så långt. Den håller måttet än. Njutning, var ordet, ja!

 
Berit E

Berit E

10 november 2013 16:13

Åh, så dålig jag varit på att kommentera (och på att själv blogga).
Heja Juholt, synd bara att det är så få som läser riksdagsmotioner och att de så ytterligt sällan leder någonvart. Men den här ger i alla fall uttryck för något som jag inte förstår hur någon människa kan invända mot.
Elda en rejäl brasa ska jag också göra, endera dagen. Den ligger där och bara väntar.
Jag har också ärvt en målarlåda, som ser ut ungefär som den du visar. Men den kommer dessvärre att gå ett dystrare öde till mötes. Så småningom. Min far har varit död i 40 år! Och ännu en flytt får den inte uppleva.

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

10 november 2013 22:37

Vi ska inte skämmas för att vi inte ständigt finns på nätet, fast ibland blir man ju lite orolig när livstecken uteblir på ena eller andra stället;) Fast det var kul att 'höra din röst' igen:)
Men låt oss vara innerligt tacksamma för att vi (fortfarande) har andra sysslor IRL att roa oss med, eller hur - elda t.ex.:)
Just denna motion fann jag på FB för att någon delade ut den där. Perfekt sätt att nå spridning. Och den var ju väl värd detta! Blir intressant att se hur motionen behandlas.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

18 november 2013 17:55

Bra motion hoppas den går igenom stötet och blötet. Inom vården är det klurigt, vet många som inte hade gillat att bli omnämnd medborgare. Ett skällsord för somliga, borgarbracka o.s.v Funderar på om medmänniska skulle kunna passera...?

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

18 november 2013 18:37

Intressant synpunkt. Uttrycket medborgare kan säkert stöta eller reta en del, men det är bättre än 'brukare' i alla fall ;-) Medmänniska är väl jättefint. Det tar vi!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT GÖRA DEM STÖRRE

Här kan du se mina videoklipp

 Välkommen in till hemsidan

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

   

     

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

 

Mina länkar

      

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se