Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013

Glad i höstrusket

Av Margus - 30 oktober 2013 21:55

Omställningen till normaltid tar ut sin rätt. Påverkas av den både före och efter klockställartramset. Och sen en tilltänkt storm på det - en som inte blev... här kröktes inte ens ett hårstrå. Men det är en god ny rutin av SMHI att varna ordentligt. Ingen kan ju veta exakt med vädret, men vi bör få chans att förbereda oss.

Till kvällens inlägg fanns flera goda idéer vilka knäcktes av titt på tv-nyheterna... och Uppdrags Gransknings granskning av friskolor som sorterar elever som de vill. Heja, heja... fler avslöjanden! Av sådant är Sverige fullt numera. Det måste komma fram. Helt underbart med "Greger" som ertappades "med byxorna nere" och bara avgick och sålde skolan efter avslöjandet.


Lilla Huset är varken förvånat eller chockat, det vet man ju hur moderater vill ha samhället... eller förresten, Margaret Thatcher menade ju att det inte finns något samhälle. "Det är bara något påhittat. Det finns bara individer", sa hon.

Att fria marknadskrafter som vill tjäna pengar på människors behov och lidande leder till ökade klyftor och utslagning är ju en självklarhet, annat är en lögn, menar jag. 


Så när alla andra idéer ihop med övrig energi pyst ut genom tårna lägger jag istället ut en glädjebild på barnbarnet Stella i höstrusket. Bilden som togs av Den Ömma Modern ligger på modellagenturens sajt och blev kanske orsak till ett fotouppdrag för KappAhl som nyligen genomförts med den äran. Allt gick bra, tills ... en niomånaders baby drog Stella i håret... då försvann samarbetsviljan! Men bilderna var redan klara och ska enligt utsago hamna på affischkampanj till våren. Spännande att se ;-)

 
 
Berit E

Berit E

31 oktober 2013 00:34

Såg inte Uppdrag Granskning, men ska titta i efterhand så småningom.
Jag har haft mina barn i en privat skola. Den drevs och drivs fortfarande i stiftelseform. Inga som helst privata vinstintresse. Och lärarna är lärare därför att de vill vara just det, har intresse för både barn och pedagogik.
Numera är väl lönerna ungefär som andras, men DÅ handlade det snarare om hur liten lön man kunde klara sig på än tvärtom. Fortfarande tas medel ur egna fick ibland.
Mina barn har t.o.m ringt från BB för att deras egna barn skulle få plats (en av dem blev waldorflärare själv).
Kristofferskolan är en 12-årig waldorfskola, dvs där bedrivs waldorfpedagogik. Finns numera ganska många waldorfskolor i Sverige. Och INGEN drivs av privata vinstintressen!
Det är bl.a sådana här initiativ som får mig att trots allt tro att en bättre tingens ordning är möjlig.
BORT med privat vinst både inom skola och vård!!! Kvar blir då de som verkligen har ett genuint intresse.

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

31 oktober 2013 23:22

Instämmer till fullo! I allt! Det FINNS fina verksamheter. Tror vi skulle sluppit mycket av dagens experiment (med riskkapital) om sossarna hade släppt in montessori och waldorf när föräldrar började intressera sig för detta (var det 70-talet?). Hörde lärare i kommunal skola som ville införa det då, men det var inte tillåtet.

Nu är ju Anders Borg plötsligt en sån väldig ivrare för vård och skola UTAN privata vinstintressen (hmm..). Undrar hur han tänkt gottgöra alla som lidit svårt av moderaternas alla hialösa experiment?

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

1 november 2013 09:48

Självklara saker, man häpnar över vad människor kan stöta och blöta sig fram till. Idag satt Birger Schlaug i tv-soffan och sa det vi vet, att Vänsterpartiet är det enda parti som helt avsäger sig medverkan till vinstgivande vård och skola. Naturligtvis blev han häcklad för det.

Go liten mannekäng -jag vill också ha en färgglad regnkappa ;-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

1 november 2013 23:59

Birger Schlaug är en klippa! Liksom Vänstern! Alltid sunda värderingar.
Trist att avgångne Schlaug ska få bära hundhuvudet för vad Miljöpartiet hittar på nu - åtskilliga år efter att han släppt taget om dem :-(

 
Gubbfan

Gubbfan

1 november 2013 23:31

Angående ditt svar till kasperian2.s kommentar:
Inte tänker man gottgöra något.
Det är valår 2014 och då...

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

1 november 2013 23:53

Nä, visst inte... Men de borde få höra det. Kul att du tittar in förresten:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards