Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2013

Två dagar i "vårt nya samhälle"

Av Margus - 24 oktober 2013 23:09

Hjärntrusten har sammanträtt igen…

En hel förmiddag gick åt för att ladda mobilen med årskort för surf. Telias sajt är ENORMT RÖRIG.

Vi tryckte fel förstås. Surftiden höll på att gå ut – måste ordnas. Teliasajten är felanmäld nu. Det GICK INTE ATT LADDA SURFKORT där det var meningen. Undra på att vi tryckte fel.

Enda fungerande sättet att ladda ’årskort surf’ till mobiler visade sig vara Teliabutik (hahaha – på landsbygden!!!) och via Wy Wallet (en virtuell plånbok för mobiler - och datorer – vilket ledande telebolag gemensamt har öppnat) FÖR SÄKER BETALNING.

Så inihoppsan säker att det tog två vuxna normalbegåvade minst en timme bara att skapa den, begripa den och ladda mobilen. Och sen var det lunch! Hela förmiddagen hade gått!


Den ”bortglömda röntgen” som Alingsås Sjukhus ringt Husbonden om (efter att precis ha kommit hem från röntgen i förra veckan) visade sig INTE GÄLLA HONOM. Åkte alltså helt i onödan. Detta fick han veta efter lååång tid i väntrummet. Och sen sprang alla som yra höns ett bra tag och letade i journaler och vrår efter vad som kunde vara fel…  Tills det stod klart att sjukhuset gjort fel. Husbonden skulle inte alls röntgas på nytt – det räckte med den röntgen han redan gjort. 2 x 3 mil i onödan!!! Och inte nog med det. Efter allt strul hade han fått en p-bot på bilen (300 kr). Vilket dock sjukhuset lovade ta hand om. F-n trot. Kan de inte sköta sitt ordinarie jobb, hur ska de då kunna stoppa en p-bot? Vi får se…


Således åt jag ensam för att komma snabbt iväg på årlig influensavaccination. Rena skiftgången. Vi sågs i dörren, typ. På apoteket passade jag på att reklamera ett par stödstrumpor. Mabs (tillverkaren) trasslar så det är inte sant. Inte första gången som Bloggen får ta emot detta.

Jag har under flera år hängt med i otaliga förändringar av material, storlekar, förpackningsdesign – och beteckningar. Nu har dom t.ex. några som heter Original cotton samt Cotton knee. Hur lätt blir det!

Nå… Nu… när jag äntligen lärt mig vilka jag ska ha, hur både strumpa och paket ser ut och dess olika namn… så har Mabs STOPPAT NER FEL STRUMPSORT I DET PAKET JAG SKA HA…!! Så galet så man finner bara inte ord. Två paket med samma fel! Därav reklamationen. Det tog en stund, kan jag säga, innan apotekschefen hängde med i svängarna. Av detta samhälle blir vi alla lika röriga.


Jag vill nu kunna utkräva skadestånd för sveda och värk!

 
 
Erika

Erika

25 oktober 2013 12:51

Hej kära vännen! som inte är bortglömd av mig. Du vet allt tar sin tid när orken bara vill lägga sig och sova, i de mest konstiga ställningar.

Tänkte jag skulle lämna ett livstecken. Jodå jag vandrar med i min vardag, ute skiner solen och gör dagen rätt behaglig. Ute för någon timme sedan, svetten lackade i facet och det var snudd på avslitning av jacka, på spisen kokar potatisen, fisken i ugnen sköter sig själv, innan helgen slut ska du får ett mail av senaste rapporten från ögonkliniken, mer positivt än negativ får jag nog tillstå, alltid något i bedrövelsens tid.

Önskar dig och mannen din en riktigt bra helg!

http://enstrimmaljus.blogspot.se

Margus

25 oktober 2013 23:06

Oj, så glad jag blev över denna din antydan... spännande. Ser fram mot rapport, nu när DU låter liiite uppåt :-)
Vet precis hur det kan vara med orken. När kroppen har mycket att jobba med sympatiserar själen, eller hur man ska säga ;-)
Ja, ha en go' helg, du med. Vi hörs.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

26 oktober 2013 12:16

Dig lurar man inte! Jag hade antagligen inte upptäckt felpaketeringen, tigit och möjligen lidit. ;-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

26 oktober 2013 21:05

Dyrköpta erfarenheter, det kan jag lova. Upptäckte inte felet förrän hemma, så det blev extra besvär. Nästa gång är jag beredd... grrr :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards