Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 17 december 2012

Ojojoj, ett sånt besvär man har

Av Margus - 17 december 2012 22:02

Skrämskott idag. Stora kameran låste sig…. Error blinkade… inget gick att utföra. Bommat och stängt. Manualen sa att CHR betydde att minneskortet var trasigt. Ut med det, prova annat… fortfarande error…  Hmm… om den ska blinka så där tills vi åtgärdar saken måste batteriet laddas, tänkte jag. Tog ur batteriet, blinkandet upphörde. In med det igen, och vips… var allt som det skulle. Faran över. Och sen låtsades jag som om det aldrig hänt. Bäst så.

           

Packat och klart. Har inte pysslat med julklappar sen… mannaminne... hur gjorde man nu igen… Lilla BRIO-spisen packades upp, monterades och packades ned igen. Jäkligt svår att slå in. Well… lite wellpapp hade inte varit fel. Fann några flyttkartonger i vedbon (brukar bäras ved i), luktade lite fukt, men vad gör man… de torkar nog vid kaminen.

Tre små bilar hade ingen låda. Skar ned gammal kartong till ny - mindre. Voila… har jag gjort förut! Trasslat med blanka snören som inte ville krulla sig sådär fint som de ska, men det fick duga. Ojojoj ojojoj,  ett sånt besvär man har….

     

Datorn tillbaka. Trasigt minne bytt. Tänk om man kunde byta ut sina egna minnen lika lätt. Njae, inte själva minnena förstås, men platsen där de ligger.

Således behövde inte Windows ominstalleras. Kanske behövs det sen ändå… ifall man drabbas av den där trojanen som sprider sig. Och som drabbar Windows! Den som stänger av datorn och ser ut som om Polisen gjort det, och kräver 100 euro för att man ska få ett lösenord för att få igång datorn igen. En del betalar…!! Hoppas slippa påhälsningen.

--------------

För övrigt är snön borta på vägarna. Konstigt att man på Byn inte tar bort de packade högarna på trottoarerna innan ny snö kommer. Framförhållning…nån.

 
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

18 december 2012 09:09

Ett kärt besvär tror jag, nu får du leva ut dina drömda leksakslustar;-) Ack så underbart att vara barn på jul och vänta på tomten. Världen runt om kan vi inte göra mycket åt och inte hjälper det att deppa ihop för det. Hittade önskeklappen till mitt b.b.barn, inget som jag skulle valt men man får bita ihop och bortse från egna tycken. Trevliga saker du/ni hittat!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

18 december 2012 10:29

I vissa åldrar är det lättare, i andra svårare. Då kanske man kan låta bli...;-)

 
Ruth

Ruth

18 december 2012 10:06

Det är ett fasligt pyssel att paketera julklappar, inte är det kul heller, jag har aldrig gillat det så det har varit gubbens jobb, han gillar sådant. Fina julklappar till den lilla prinsessan, hon blir nog lysande glad.
Vilken tur att det inte var fel på din kamera så här inför julen. Ett plus också att det inte var så komplicerat fel på datorn, det tekniska kan vara riktigt sårbart när det vill sig.
Denna nya Trojanen är en riktig elaking hörde jag flera gånger på nyheterna i går. Hoppas min Norton sätter stopp för denna faran som lurar bakom hörnet.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

18 december 2012 10:28

Man undanröjer det ena hotet på det andra, men ständigt lurar nya faror... ett fasligt sjå, det med. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< December 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards