Fågelperspektiv

Alla inlägg under oktober 2012

Av Margus - 20 oktober 2012 23:06

Säga vad man vill om regnet - det ger höstfärgerna liv...

       

       

       

     

    Klicka för större bilder

Av Margus - 18 oktober 2012 21:57

Underbart milt väder med bara lite duggregn. Skulle helst känt mig ledig och idkat lite utevistelse och bara njutit. Men när plikter kallar kan jag inte njuta.  Lite osunt, men... är bara sån. Plikten framför allt. 

Kompisens inlaga är klar. För egen del har den "hemska medicinen" Remicade som står på lut framöver studerats. Många papper, mycket att begrunda. Har också uppdaterat min egen "sjukjournal" i egna datorn. Guld värd... hur skulle jag utan den minnas alla vändningar. Ska också fördjupa mig i nästa veckas fastekur och laxering. Många tider och turer att hålla reda på där. Borde kunna det utantill efter alla år, men se det vill inte huv'et. Bortträngningseffekten träder gladeligen in. Och i morgon väntar tandläkarn! Ha ha, lite svårt att bara njuta då. Såna här dagar ska man också igenom.

Av Margus - 17 oktober 2012 21:28

               

Unga familjen kom på besök. Lilla Huset piggnade till med lilla Människovalpen Stella (16 mån) på hugget - alltid lika glad och positiv. Tuffade runt med stora kliv, ibland även på tå - senaste trenden. Ett gammalt hundgaller kom väl till pass mot trappan och runt den heta kaminen. Helt nödvändigt för nu gick det undan i vändningarna. Fjärrkontroller plockades undan, dator stängdes av. Blinkande knappar är av högsta intresse nu.

- Vad säger fisken i akvariet?

- Blubb-blubb-blubb.

I nästa stund hämtade Människovalpen med sig burkarna med fiskmat, flaskor med växtnäring och annat för nedpackning i sin lilla ryggsäck. Tänk så mycket det finns att se och göra, när hela Världen ska upptäckas...

Familjens vuxna hund Hero var betydligt lugnare, när han inte stod käpprak på två ben för att speja in marsvinen förstås. Bilderna har lånats ur Rabalders katalog, där mor är mångårig modell och Stella har debuterat.

Av Margus - 16 oktober 2012 22:42

Flykt. Senare delen av dagen präglades av verklighetsflykt undan plikter. Ska strax ta mig an ännu en inlaga till FK för Kompisen, men idag bar det emot. Nästa veckas fastekurer, laxering och coloskopi hänger som ett spöke över tillvaron. Fick lämna walkover till PRO-mötet. Det blev fyra timmars tupplur i soffan istället. Puh.

Husbonden rättfärdigade sin fotbollskväll framför tv-n genom att riva upp hönsnät runt tomtgränsen ute i Parken. Det har hindrat våra hundar från att smita ut på vägen. Nu finns inte det behovet längre och delar av näten hade säckat ihop under snörika vintrar. Nu var de mest en livsfara för rådjuren som passerar. Ett hjältedåd av honom!

Kvällens clou var väl matchen mot Tyskland där Sverige lyckades spela oavgjort 4-4. Helt otroligt. Det hade ingen trott. Hade ingen aning om en rafflande dramatiken när jag anslöt mig i avgörandets stund och det ännu stod 4-3. Det hade också räckt långt, tyckte jag. Sen blev det ännu bättre. Detta är stort!

Nya tag i morgon.

Av Margus - 16 oktober 2012 21:15

Daggbåge kan det också kallas. Syftar på mitt inlägg med bilder på regnbågar på marken häromdagen. Fick svar från Sverker Hellström, klimatolog på SMHI, som var nöjd med bilderna: "Det är sannolikt fråga om en horisontell regnbåge som bildas ur droppar på marken. Dock borde det inte vara i rimfrosten som det optiska fenomenet har bildats utan i droppar som kanske härstammar från smältande rimfrost. Att det blir så väldigt markerade färger har hog att göra med kontrastverkan mot den mörka åkerjorden."

SMHI diskuterar saken vidare med kollegor och hör av sig vidare om bilderna läggs ut på SMHI:s hemsida.

Man hänvisade också till att fenomenet finns beskrivet HÄR.


Bilder kom förresten in i lokaltidningen.

Av Margus - 15 oktober 2012 22:49

 

År av idiotiskt energislöseri har rensats ut. En rejäl röjning har gjorts i Lilla Husets innersta vrår där pärmarna stått till sig under sju år. En intensiv period som förtroendevald och allmänt engagerad medlem i ideell förening avslutades då, och har sedan inte ägnats en enda tanke.

Tiden var mogen. Röjningen var över på några timmar. Det gick lätt. Utan en enda återblick. Fjorton pärmar tömdes rationellt på sitt innehåll. En del historik, konferensmaterial, protokoll, riktlinjer, policys, andras föredrag såväl som egna, korrespondens, artiklar, statistik, expertutlåtanden, fakta, broschyrer, gamla tidningar, klipp… Otroligt så mycket energi som lagts i denna gammeldags administration och tiden runt omkring.


Kändes som en utrensning liknande den med Tintin-böckerna fast av icke rasistiska skäl, även om det handlar om en ras – västgötaspetsen. Vilket ’bokbål’ det ska bli. Västgöten består – kanske – med eller utan dessa dokument. En ny era har inletts i Lilla Huset. Befriande. Många pärmar lediga. Liksom plastfickor.


Nåja, man lärde sig mycket under tiden. Det gör man alltid. Här är jag inte det minsta nostalgisk. Det man minns det minns man. Och när man inte längre minns, är det väl inte värt att minnas. Ingen saknar dessa papper. Sen drog jag till Fotoklubbens möte med planering inför helgens Företags- och föreningsmässa på Byn.


Av Margus - 13 oktober 2012 21:26

    

Ett märkligt skådespel. En regnbåge på marken, nej… två – som sig bör. En till vänster om oss och en till höger. Ofta ses ju två regnbågar samtidigt på himlavalvet. Den ena över den andra - med motsatt ordning på färgerna.

Dessa låg på marken. En till vänster om oss, den andra till höger. Kvardröjande frost på plogtiltorna skimrade i solens sken. Pärlemorskimmer. Sagolikt vackert. Den verkliga lystern framgår inte på bilderna.

       

Regnbågen är en optisk synvilla - den finns egentligen inte. Positionen är skenbar, den förflyttar sig med betraktaren. Vilket demonstrerades med önskvärd tydlighet när regnbågarna följde oss på vår väg. Regnbågen till höger om oss har den röda färgen till höger. Tvärtom för den på vår vänstra sida. Tidigare har jag sett regnbåge i ett vattenfall, men aldrig på detta vis. Hur regnbågen framträder har bl.a med solljusets vinklar att göra, men vi gav blanka fasen i vetenskapen. Vi bara njöt.

Huruvida det ska kallas regnbåge när det varken framträder mot himlen eller som en båge. Men namnet får gälla tills vidare, kommer inte på nåt bättre för dessa ’raka’ fenomen. Märkligt var det i alla fall. Tur att kameran var med.

Klicka för större bilder

Komplettering i efterhand:

SMHI kommenterar fenomenet i senare inlägg HÄR. Det kan också kallas daggbåge. Fenomenet finns beskrivet HÄR.

Av Margus - 12 oktober 2012 21:43

Risken för hjärntvätt är överhängande om man hamnat framför en reklamkanal på tv. Försöker mest undvika dem men två kvällar å rad har ägnats åt ”Mord och inga visor” (tokig översättning av Murder she wrote, men ändå) med deckarförfattaren Jessica Fletcher. Ibland vill man ju bara koppla av och bli underhållen. Och det blir man…

Hjärntvättad, är väl snarare sanningen. Efter två kvällar är jag nu helt itutad att RYNKOR är något av det allra, allra värsta en kvinna kan råka ut för och det gäller att till varje pris skaffa de RÄTTA PRODUKTERNA för att i god tid undanröja detta förfärliga hot. Som alltid perfekta kvinnoideal med persikohy där ingen rynka hunnit slå rot. Inte mindre än TVÅ produkter med samma undergörande effekt avlöste varann, vid VARJE reklamavbrott. Hela filmen igenom. Det är inte reklam. Det är hjärntvätt! Särskilt om man halvdåsar framför tv:n – då går budskapet in i ens omedvetna direkt. Det känns faktiskt som en avsikt.

Nu biter ju inte reklam på en gammal garvad tant, och förresten är det utom allt hopp. Livslinjerna är redan djupt inristade. Fast i Sverige, där den kränkte är kung, kunde man välja att känna sig förföljd, mobbad och diskriminerad. Men jag tänker på ungdomarna… vilken skräck inför åldrandet de måste genomlida. Såg en tjej på tv en gång som vid 25 års ålder funderade på skönhetsoperation mot rynkor. På djupaste allvar. Hon hade inte den minsta skråma i fejan. Vilken ångest inför naturens gång!

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards