Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2012

Nu spårar det ur totalt

Av Margus - 10 oktober 2012 19:27

Det är bara inte klokt! Ibland kippar man bara efter andan över fräckheter, nonchalans och ren dumhet som förekommer i samhället – och i vården. Man tar sig för pannan, sliter sitt hår, får andnöd och hjärtflimmer… allt på en gång. Det är så dumt så klockorna stannar. Man tror inte det är möjligt. Men det ÄR det.

Det handlar förstås om Kompisen A-L och hennes nu sjuåriga kamp mot Försäkringskassan. Igen! Ska detta aldrig ta slut. För två veckor sen var jag med A-L hos läkaren för att förmå denne att intyga SAMSJUKLIGHET med A-L:s tre diagnoser. Jodå, han tog det som ett ”intressant uppslag”! Han visste inte om detta! Alltså skulle PATIENTEN NÖDGAS UPPLYSA LÄKAREN om Socialstyrelsens riktlinjer!?! Han skulle jobba på intyget…

Vid förra intygsskrivandet (mars 2012) väntade läkaren hela TVÅ månader med intyget och rafsade sen ihop ett oanvändbart dito - först EFTER ANMODAN - och i sista sekund innan han onåbar drog på FYRA MÅNADERS SEMESTER. Det intyget var en katastrof.

Med detta i ohyggligt och förfärande minne, samt för att bevaka sina intressen, tog A-L ett samtal med läkaren två veckor efter besöket. Jodå, han hade talat med Försäkringskassans konsult och förstått att samsjukligheten var viktig att ha med (minsann!). Men… och här kommer det:

Läkaren: Jag vet inte om jag hinner skriva ut intyget innan din sjukskrivning går ut....(!!!!).

A-L: Men det är ju inte förrän den 30 NOVEMBER! (Sju veckor framåt! Nästan två månader!) Du måste skriva det här NU! Det är VIKTIGT FÖR MIG!


Ska patienten verkligen tvingas tigga om att läkaren ska sköta sitt jobb?


Guess what…. och här kippar man verkligen... Då börjar läkaren att ynka sig för att dom "har så mycket att göra på Vårdcentralen", och att ”här har vi ju mest akuta fall”…..!

Hjälpbehövande och sönderstressad Patient söker hjälp hos sakkunnig läkare. Blir tvungen att själv informera läkaren om Socialstyrelsens riktlinjer för att intyget ska bli rättvisande. Istället för att snarast prestera ett adekvat intyg som patienten är i skriande behov av för att inte gå alldeles sönder idkar LÄKAREN istället terapisamtal för sin egen räkning med den hjälpsökande patienten om sin ohållbara arbetssituation.


Ungefär här höll mina ögon på att tränga ur sina hålor i ren frustration. NU SPÅRAR DET UR TOTALT.


 
 
Kristallina

Kristallina

11 oktober 2012 19:48

Det finns t.o.m läkare som vägrar att skriva intygen för att det tar för mycket tid eller för att det ändå inte är någon mening.
Jag brukade påpeka att det inte är min idé att kräva dessa väldigt utförliga intyg utan att det är Fk som kräver det. Dessutom har läkarna alltid skrivit sjukintyg och att kraven hur de ska skrivas och delvis vilka ord som ska finnas med är en myndighets föreskrifter. Punkt, slut.
Det brukade hjälpa.
Det har spårat ut för länge sedan. Lycka till.

http://kristallina.wordpress.com

Margus

11 oktober 2012 20:31

Tack, snälla du. Så sant, så sant. Allt detta är dessvärre redan sagt, men inget hjälper när läkarna tappar sugen. Man vill gärna rycka åt sig pennan och skriva själv, men det går ju inte. Det är den nya tidens förbannelse.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

12 oktober 2012 07:33

Du borde skriva om dessa saker i lokaltidningen också, så de når höga vederbörande. Skampålen behöver visst komma på plats igen på kyrkbacken;-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

12 oktober 2012 21:16

Bra idé. Klurar på det. Frågan är om det kommer in...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards