Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 13 september 2012

Summerar sommaren

Av Margus - 13 september 2012 23:05

Snart redan fredag! Veckan gick fort.

13 september startade tydligen hösten i vår kommun. Tre av ’mina’ höstaktiviteter drog igång samtidigt. Vilken skulle jag välja… bibelstudium, Ruths Cirkel eller kåseri om Västgötaord… Villrådigheten slutade med att jag inte gick på någon av dem;-)

Mitt val var i och för sig avklarat, men efter besiktning av släpkärran och flera viktiga ärenden skrek ryggen efter sin värmedyna och det var tajt om tid. När ryggen blivit nöjd var det för sent att åka. Nåja, det var ju bara upptakten jag missade. Det kommer flera tillfällen.

Det känns liksom i luften att den generösa utomhustillvaron går mot sitt slut. I natt och i morgon ska visst resterna av orkanen Leslie (varifrån ?) rulla in över oss med både regn och rusk. Låter som en innesittardag. Det gör inget alls, vi har varit särdeles flitiga, så det räcker.


Summerar våren-sommaren 2012:

Vårens filmredigering sög energin ur mig. Envis trötthet krävde vila. Kanariehäckningen blev inte normal. Fler dödsfall än väntat - deppigt. Lessonen mördade två nymfungar i holken – ett trauma. Fågelhuset har desinficerats och målats. Kanarier och finkar har separerats på två avdelningar (Husbonden byggde) och ventilationen förbättrades.

Vi miste vår lilla Sigrid - herregud, var det verkligen i år…? Sommaren blev knepig – den första hundlösa. På kvällen så trött att jag såg i kors och somnade när jag skrev i bloggen. Ryckte till ibland… undrade förvirrat VAD skrev jag nu…?

Cykelturer inleddes men blev få (opålitligt väder). Grillkvällar har regnat inne. Vädret ändå hyggligt, lagom varmt. Grannsamverkan inledd, skyltar kom upp, samtal har hållits. Ett par släktbesök avnjöts. Baby Stella fyllde ett år. Trassel med cortisonmedicinering. Gastroskopi… fick ännu en diagnos esofagit (matstrupsinflammation).

Grävlingen gladde och oroade med sitt projekt under verandan under ljumma sommarveckor. Verkar ha fått honom på andra tankar. Lilla Huset blev stolta faddrar till två praktkullar sädesärlor från vårt tak. Vildfågelhäckningarna har gått bra. Mycket blåmesar, lövsångare och trastar. Svalorna satte upp med en extrakull ovanligt sent och har ännu inte lärt upp dem till fullo.

Halv bloggsemester. Hållit igång bloggen, men inte orkat kommentera, ibland inte ens läsa, andras bloggar. Nu är det sensommar - höst. Det sjunger på sista versen. Sen får vi vila, under många långa mörka kvällar. Ta nya tag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards