Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 29 februari 2012

Sista stockarna till vedbacken

Av Margus - 29 februari 2012 22:34

Sista lasset med stockar nådde vedbacken idag. Grannen kom med traktorn och hjälpte till. Husbonden har slitit klart med allt som var 'inom räckhåll' men detta träd hade hamnat uppe på berget. Alltför långt för att ta med mannakraft. Stammen kapades i flera delar och kördes hem. Skönt.

         

Grannens fru ringdes in för avslutande kaffepaus med byskvaller och hon kom strax farandes per bil. Samtalsämnen saknas aldrig... Vägföreningens väl och ve är ett kärt ämne, särskilt så här i tjällossningen. Vår vägbit (fotot) hör till de bättre. Värre är det en bit bort med djupa spår i leran. Ja, så djupa att bilen riskerar bli hängande på mittsträngen. Måtte det snart rätta till sig.

Äggröra med prinskorv blev dagens hastigt påkomna lunch och sen blev Husbonden så inspirerad att han kubbade upp även de sista stockarna. Kvar är nu "bara" klyvning och stapling innan Stora Vårtorken sätter in.

Fiskdammen tinar försiktigt trots nio plusgrader. Isen blev tydligen megatjock under kort men intensiv köldperiod. Där nere under isen syns guldfiskarna endast som en röd massa. Stillsamma i halvdvala. Och ja... vi har sett dem röra sig.          Klicka för större bilder

 

För övrigt är Kompisens överklagande klart. Skrev merparten i går medan adrenalinet pumpade på i ren ilska över försäkringskassans oförskämdheter. Blev så rosenrasande vred att jag fick avbryta mitt i. Tappade koncentrationen halvvägs. Tillsammans redde Kompisen och jag ut virrvarret idag och skrivelsen kunde bli klar. Ska nog återkomma i bloggen om Fk:s senaste obstruktioner. De är mer än lovligt ondsinta nu, vill jag påstå. 

 
 
Kjell E

Kjell E

1 mars 2012 08:19

Roligt att det går bra med veden.
Själv hade jag tre "lediga" dagar den här veckan och hade tänkt kapa och ta hem stockar för vidare kapning och klyvning. Assisterad av de två älsta barnbarnen, men icke, en förkylning satte stopp.
En granne har låtit ta ner ett tiotal stora Björkar och några granar. Jag får ta hand om alltihp.
Behändigt, men då får man vara frisk.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

Margus

1 mars 2012 23:15

Tio stora björkar! Som en skänk från ovan. Så himla snällt av grannen. Krya på dig, du kommer igen. Förkylning har sin tid, arbete sin.

 
Ruth

Ruth

1 mars 2012 18:48

Så gott att dom slutliga stockarna är i småkubbar och bara klyvning kvar, det är ett slitgöra som man inte gör flera gånger varje år och då tar det på kroppen.
Kul att du visade dammen, hade tänkt fråga om fiskarna i en tidligare kommentar, men nu vet jag, härligt att inte dammen är plundrat denna vintern, mycket röskimmer under isen.
Hoppas att försäkringskassan snat låter denna prosess snart får ett lyckligt slut, man mår illa av deras behandling av sjuka och knäckta individer. Du är en mycket stor hjälp för din vän, inte många har så mycket jäk...anamma som dig och kan formulera dom rätta orden så det biter. Du är en varm och god vän !
En stor kram.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

1 mars 2012 23:12

Åh, tack Ruth! Rodnar nästan som det röda skimret under isen... hehe.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards