Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 13 februari 2012

EU:s djurplågeri pågår och pågår

Av Margus - 13 februari 2012 22:22

Trodde inte jag skulle ta upp detta i min blogg. Men här kommer det. Jag kräks av all vämjelig djurhantering i Europa. Först de avskyvärda transporterna. Sen denna vidriga slakt av obedövade djur. Många slakterier i Europa får EU-bidrag och DIT GÅR VÅRA MEDLEMSAVGIFTER! Jag blir så bedrövad. Känner sorg.


Allt fler djur inom EU slaktas utan bedövning. Ett djur som slaktas utan bedövning lider svårt. När halspulsådern skärs av tar det flera minuter innan djuret förlorar medvetandet och medan blodet rinner ur kroppen upplever det kraftig smärta, tilltagande syrebrist, extrem stress och ångest *. Ändå ökar metoden. Slakterier struntar i bedövningen som ett extra slaktmoment för att tjäna pengar.


Kött från djur som slaktats utan föregående bedövning säljs och serveras i Sverige, trots att svensk lag förbjuder slakt utan bedövning. Konsumenterna har ingen möjlighet att välja bort denna typ av kött eftersom märkning saknas.

Djurskyddet Sverige kräver att allt kött ska märkas så att konsumenten kan välja bort kött från obedövade djur. I början av februari överlämnade organisationen drygt 11 000 namnunderskrifter till landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) med krav på märkning av kött slaktat utan bedövning. Den mesen har då ingen avsikt att ta i.


Om man väljer svenskt kött kan man vara säker, men… vid offentlig upphandling av kött är det inte tillåtet att välja svenskt. Inte heller får man ställa krav på bedövning. Det innebär i praktiken att våra barn i skola och på dagis kanske äter kött från obedövad slakt och att SVENSKA SKATTEPENGAR STÖDER DETTA DJURPLÅGERI.


* fakta från Djurskyddet:

Slakt utan bedövning går till så att djuret fixeras för att göra det möjligt att utföra skäktsnittet. Fix­eringen görs på vissa slakterier genom att djuret spänns fast i en vagga som roteras så att djuret ligger upp och ned när snittet läggs. På andra slakterier fixeras djuret stående på alla fyra benen. Oavsett hur fixeringen görs så innebär den en kraftig stress för djuret. Avblodningen är det moment som avlivar djuret. På grund av blodkär­lens anatomi är ett obedövat nötkreatur vid medvetande flera minuter medan blodet rinner ur kroppen.


Stoppa vansinnet. Lägg ner hela EU. Sverige stödjer inte detta.

Jag blir så jäkla ledsen. Vill inte vara med längre.

 
 
Ruth

Ruth

13 februari 2012 22:55

Näää, fy, orkar inte ens läsa hela det här inlägget, vill kräkas av avsky. Kan inte ens titta på TV där ett djur biter ihjäl ett annat djur i naturen, är för blödig för allt dödande.
Kram och god natt.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

14 februari 2012 10:26

Ja, man blir allt blödigare med åren. Men ibland måste man (läs: jag) ta del. Finns ännu fler skäl att bara köpa SVENSKT och helst NÄRODLAT. Kram tillbaka.

 
Erika

Erika

13 februari 2012 22:56

Blir så bedrövad, så tillintetgjord över detta fasansfulla djurplågeri. Hur kan någon komma på tanken att avliva ett djur på det vidriga sätt. Man bara blundar, ingen gör någonting, allt fortgå. Såg på nyheterna i kväll där det varnades, jag vred undan huvudet ett par gånger, så grymma bilder det jag hann se. Säger som du, jag vill inte heller vara med längre. Man orkar snart inte tar till sig allt som sker, utan vill mest krypa in i en hörna och stänga ute alla hemskheter.

Natti natti nu ska jag sussa.

http://enstrimmaljus.blogspot.com

Margus

14 februari 2012 10:27

Jag vrider också undan huvudet och blundar. Det är så jävla idiotiskt plågande i onödan.

 
Ingen bild

Carola

14 februari 2012 21:16

Ja, man är upprörd och ledsen. Men vi kan inte blunda för verkligheten. Om tillfälle ges så ska man skriva under protestlistor mot sådant här djurplågeri! Visst kan det kännas meningslöst men nån gång ska det väl ge resultat. Håller med dig om att Eskil E. är mesig och gör inte så mycket för djuren. Han håller "de sina" bakom ryggen. Ex är minkuppfödningen och skandalerna för något år sen vid svinuppfödning. Djurskyddet har bra info och protestlistor emellanåt.
Jag slutade äta kött för 3 år sen och mår bra att veta att jag inte bidrar till något djurplågeri.
ps... Härligt att läsa och se att era fåglar har kommit igång med bobygge..

Margus

14 februari 2012 22:51

Ja, den där Eskil är en riktig mes. Men det är nåt knepigt med dessa smålänningar (det finns ju fler i regeringen), man kan liksom inte bli arg på dem. Dialekten är så oförarglig, saktmodig och konflikthämmande. Lustig effekt.

 
Elisabeth

Elisabeth

15 februari 2012 23:16

Ja man blir störtförbannad. I skolorna finns kyckling från andra sidan jordklotet...är det klokt. Vägrar att äta...köper själv bara svenskt kött, skulle aldrig köpa något annat oavsett pris.

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

16 februari 2012 22:03

Det gäller att visa vad man vill, så länge det går. Verkligen trist.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards