Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 31 januari 2012

Kraschat ägg blev startskott

Av Margus - 31 januari 2012 20:13

Ett kraschat ägg blev startskottet för nymfernas häckning. Så att holkarna kom upp, alltså. Man har ju märkt att temperaturen har stigit därinne. Troligen har de sett holkar och bon borta hos alla de andra kompisarna. Eller så är det ljuset som lockar... Parningar har skett mitt i vår åsyn. Kan önskan framföras klarare...? När en av honorna värpt ett ägg från pinnen fick vi fart under galoscherna och holkarna kom fram.

       

En av holkarna behövde repareras. Ena sidoväggen satt lös. Nymferna tjoade och levde när de såg sina hus. Och när de kom upp i dag var det bråttom att välja. Först till kvarn... så att säga. En del vet precis vad de vill.

     

Sigge och Isadora (överst) valde samma holk som sist. Gillar väl läget i hörnet in mot köket. Pärlvit och Rudolph (nedan) valde helt nytt på motsatta sidan. Gustaf och Lili tog nummer 6 längst bort mot norrväggen. Lillis och Isabell var också med i svängen. Thomas och Sussi skulle prompt ha "sin" holk vid fönstret - deras favoritplats. Pappi och Topsy kunde inte bestämma sig fort nog och halkade efter i kön.

       

Fixat och klart? Njae, inget att lita på förrän första ägget är lagt. De kan få för sig att byta... Vi får se hur det går. Mot kvällen var alla trötta efter bostadsvisningen. Mycket adrenalin hade pumpat där i några timmar. 

Och här sitter jag och  jobbar med häckningslistorna. Kanarierna har redan kläckta små fjunungar. Sebrafinkarna likaså. Även risfåglarna har fått en väldig fart på bobyggandet och är inte långt efter. Dom kör med en...


 
 
Erika

Erika

31 januari 2012 21:16

Underbara bilder! SOM jag längtar tills jag kan sätta något par i häck! Jag har socialiserat lite extra med mina nymfar idag. Otroligt härliga fåglar!

http://www.inka.bloggplatsen.se

Margus

31 januari 2012 23:03

Visst ÄR de! Tyvärr umgås vi inte med våra fåglar så intimt som du gör. En brist förstås. Alla djur man kommer inpå livet visar ju fler dimensioner av sina personligheter.
Det är alltid en fröjd att kika in på din blogg med alla små personligheter av olika slag. Och alla roliga bilder!
Förstår inte hur du hinner med allt.

 
Erika

Erika

1 februari 2012 00:08

Ja jag har ju mina inomhus så det blir ju lite annat men jag har ju inte direkt några tamfåglar utan alla går ju i mindre voljärer/större burar. Däremot hanterar jag ungarna av undulater och katarinor bland annat och då blir det en intensiv period av fågelgos. Det är också därför jag inte har ungar alltid, då skulle jag aldrig orka eller hinna med. Nu blev det en sån där ovanlig nära-fågel-upplevelse just den här dagen som varit, men det var några månader sen sist. Nånstans i september-oktober gissar jag på. Jag siktar på att någon gång kunna bo så att fåglarna kan vara i ett fågelhus. Vill man vara med dem kan man ju gå in i voljären, eller hur? För mig är det viktigare att de lever med artfränder än med mig. Själv njuter jag av själva studerandet.
Tack så mycket! Jag, i min tur, uppskattar den här bloggen något kopiöst. Oavsett den handlar om politik eller måsfinkar. :)

http://www.inka.bloggplatsen.se

Margus

1 februari 2012 18:43

Hehe, det var roligt. Tack! Ofta gruvar jag mig för att sväva ut i allt för mycket politik, men ibland (eh, rätt ofta) kan jag BARA INTE LÅTA BLI;-) Varav hjärtat är fullt, så talar munnen.

 
Erika

Erika

2 februari 2012 17:08

Ja jag ska inte sticka under stol med att jag tycker att bilderna på dina fåglar är bra mycket snyggare än de som föreställer politiker men åsikterna är intressanta och lite får man väl stå ut med. Vill jag bara se djur får jag återgå till mitt eget bloggande. ;)

http://www.inka.bloggplatsen.se

Margus

2 februari 2012 21:12

Haha... snyggt uttryckt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards