Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 31 december 2011

Kan man hoppas på ett Gott Nytt

Av Margus - 31 december 2011 11:20

Ett bedrövligt år är till ända. Ett år då det visat sig vad kapitalismen och den så kallade konkurrensen verkligen står för. Ett nyord som blivit ett riktigt skällsord är... Carema. Det är ingen hejd på dumheterna vi nu läser i media. Nu går skam på torra land. Nedan citerade ur Expressen är bara några av de senaste grejerna före jul.


"Caremas anställda uppmanas att släcka bränder själva - för att spara på utryckningskostnaden. Det fick Storstockholms brandförsvar att snabbt gå ut med ett pressmeddelande för att förklara hur det egentligen ligger till.  - Det kostar inget att få en brand släckt, det skulle vara förödande om allmänheten tror det, säger kommunikationschefen Stefan Anering till Expressen.se."


"Carema Care uppmanar anställda att tävla om hur mycket de kan spara in på äldres mat, inkontinenshjälpmedel och förbrukningsartiklar. Företaget har även använt ett spel som det hävdar ska "få i gång diskussioner".

[...] En före detta Caremaanställd uppger för tidningen att det gick ut på att chefen skulle se hur den anställda svarade. Svaren protokollfördes av verksamhetschefen eller gruppchefen.

[...] – Allt handlar bara om att spara, spara, spara, säger en anställd på boendet."


Det finns bara ett sätt att få stopp på detta, nämligen att få bort den hemska moderatregeringen. Jag menar att det är dags att kräva ett misstroendevotum på regeringen Reinfeldt?

"Det enda ondskan behöver för att segra är att godheten ingenting gör."

(citat av Edmund Burke)


Jag önskar alla i äldrevården ett bättre år 2012. Samt alla mer eller mindre sjuka, utförsäkrade, arbetslösa, FAS 3-are och slavar i bemanningsföretagen. Liksom jag även önskar alla anställda i sjuk- och äldrevården bättre arbetsvillkor 2012. Så här kan det inte få fortsätta!

  

Låt Max Gustafsons senaste satir bli en riktig väckarklocka!


Givetvis önskas även alla övriga snälla, goda och oskyldiga människor ett Gott Nytt År 2012!


Låt detta bli ett år då vi alla lägger manken till för att HÖJA VÅRA RÖSTER och verkligen
visar VEM som egentligen har makten... det vill säga VI ALLA.


”All offentlig makt i Sverige utgår från folket.”

Så inleds regeringsformens första kapitel.  Folksuveränitetens princip.

-----------------------

Jag vill också tacka alla som följer bloggen samt för kommentarer och uppmuntran!


 
 
Ingen bild

Väninnan och maken

31 december 2011 16:55

Vi vill önska er ett gott slut på 2011. Förhoppningsvis har vi ett bra år att se fram emot. Några nyårslöften blir det inte, men i stället en önskan om mer värme och medmänsklighet i vårt samhälle.
Nyårskram från oss.

Margus

31 december 2011 23:22

Tack för det, Vänner! Dito kramar i retur. Vi ses på nyåret och gör allt vi kan för att det ska bli bättre än det gamla. Tänk om man kunde driva ondskan på flykt med vänlighet och omtanke...

 
Elisabeth

Elisabeth

31 december 2011 17:13

Ha ett riktigt gott slut och så hoppas vi naturligtvis att år 1012 skall bli Så Mycket Bättre!!! Nu fick jag allt till det!!!

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

31 december 2011 23:19

Tack detsamma! Det fick du! Då blir man glad;-)

 
Ruth

Ruth

1 januari 2012 13:47

Gott Nytt År denna första dagen på 2012.
Det är mycket som måste förändras under detta året, tror det blir en förbättring när massmedia har visat på alla brister så väl och debatterna har flödat både på Tv och radio, vågar dom annat en att ta tills sig all kritik ?
Önskar er ett lysande år / kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

1 januari 2012 20:55

God fortsättning, Ruth!
Moderater vågar vad som helst! (M) tar inte till sig kritik alls. Nedskärningar och privatiseringar ligger i deras linje med vad som ska genomföras.
Moderatstyrda kommuner river inga avtal med Carema för det kostar pengar att driva vård själva, och de avser inte att höja några skatter. Det är min enkla slutsats, den som lever får se vad som händer.
Det måste till ett maktskifte.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

1 januari 2012 16:37

Kanske starta ett upprop på Facebook? det har ju gett resultat i andra länder "Vi som vill ha bort Reinfeldt och C:O" själv kan du kalla dig vad som helst. Tror säkert det skulle bli stor uppslutning och nå höga vederbörande. Testa! Du når så många fler där och det är du värd!

p.s tänk om det redan finns något liknande -ska undersöka saken.

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

1 januari 2012 20:57

Jaa du, den som ändå orkade. Tycker jag skriker så högt jag kan på bloggen emellanåt. Det är vad jag orkar, när jag orkar... ;-)
Men det måste väl finnas någon rörelse därute. Driven av någon frisk person som tyar mä'et;-)

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

2 januari 2012 12:10

Har kollat nu och det fanns flera st men inte så seriösa* tycker jag. Skulle inte vilja ansluta mig där.
Inte jobbigare att skriva på facebook än här. Du kan ju bara kopiera dina inlägg här och klistra in på Fb.
Välj en särskild E-postadress bara när du registrerar dig.

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

2 januari 2012 21:16

Tack för tipsen, men... inte ens du kan få mig att göra mer än jag redan gör, trots uppmuntrande tillrop. En utbränd själ ska handskas omsorgsfullt med sin energi och "säga nej till andra och framför allt sig själv" (läkarcitat).
Vitsen är ju inte vad jag gör utan vad VI ALLA gör.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards