Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2011

Förändringsfundamentalism

Av Margus - 26 oktober 2011 00:03

Just hemkommen från en kurs och lagom trött, är jag tveksam till om jag skulle orka ta en dust med bloggproblematiken eller ej... Det blev bara ännu ett argt inlägg på samma tema:

Har fått kommentarer från bloggvänner som likt mig reagerar med förtvivlan och frustration över bloggens förändringsfundamentalism. Det ställer alltså till mycket merarbete för oss användare. Väldigt mycket. Utan någon vinst.

Förändringarna är inte särskilt övertänkta, vad kan man förvänta sig... det är väl ungdomar som leker i vanlig ordning. Utan eftertanke. Långa textrader är svårlästa - en gammal tryckteknisk kunskap, som jag skrev i går, och vem drabbar det? Jo, bloggens besökare. Vill man ha läsare till bloggarna eller ej...?

Just i detta nu pågår tydligen någon slags 'konvertering' av våra bilder till större storlek. Vilket underättar för dem som stjäl bilder. Vanligen försöker man göra sina bästa bilder lite mindre så att de inte ska bli eftertraktade av 'bildtjuvar', men nu ska detta saboteras av Bloggplatsen. (Jo, det går att stjäla bilder här om man vet hur det ska göras.)

Och den som kanske inte har allra bästa kvalitet på några bilder kanske inte vill visa dem i större storlek än kvalitén medger. Ska man då ge sig på att förändra fotografens (upphovsmannens) rättighet att visa bilden på det sätt som denne själv bestämmer? Nu börjar det bli lite väl konstigt här.

Och för övrigt vill jag inte som bloggläsare ha stora blaffor i ansiktet när jag läser bloggar. Det ska vara snyggt, stilrent, lättläst, behagligt - allt det som Bloggplatsen har möjliggjort hittills. Det spårar ur nu.

Själv kommer jag aldrig mer att lägga ut en bild i s.k 'normalstorlek', det är väl dessa som nu jobbas upp i storlek. Hädanefter ska jag bara publicera miniatyrbilder, de som kan klickas på för att visas större. Hoppas att dessa fortfarande visas i den storlek jag själv bestämt.

Skriv till Bloggplatsen support@bloggplatsen.se och tala om era synpunkter!

 
 
Gubbfan

Gubbfan

26 oktober 2011 11:02

Kan inte annat än att hålla med dig.
Men det där om årtal när man är född: Jag ändrar efter hur jag känner mig. Just nu känner jag tydligt att jag är minst 80 år. En riktigt gammal gnällig gubbe som inte tror på datamaskiner och sådant skräps välsignelser.

Även om det inte var bättre förr, så är det sämre nu!

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

26 oktober 2011 18:08

'Den Nya Tiden' gör mycket med oss. Bra mår vi inte. Läser just nu Bodil Jönssons "Vunnet & försvunnet" till tröst i förändringens tid.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

27 oktober 2011 19:46

Tar till mig det du skriver om blaffor i ansiktet;-) ska nog ta och minska mina bilder till hälften men ändå fortsätta med miniatyrer som jag brukar. Tycker däremot inte att bloggbredden stör mig och det är väl kul att göra header:-)
ps. jag är så gammel så jag gillar lite nytt, hehe

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

27 oktober 2011 20:17

Jag gillar också nymodigheter, men BARA NÄR JAG SJÄLV VILL! Avskyr att bli TVINGAD till förändring. Vill välja själv.

 
Carola

Carola

27 oktober 2011 22:23

Hejsan
Jag har skrivit och klagat på förändringarna som gjorts på bloggen och även påtalat att det är segt och svårladdat en del dagar, och en sån dag är det idag.
Har du även märkt av att när man skriver i bloggen att det hänger sig ibland. Texten man skriver hamnar ovanpå raden ovanför?
Önskar jag kunde fixa en blogg i wordpress istället.
Hoppas allt är bra med alla djuren.
Vi har mist Kiwikanin men en ny liten herre har fått flytta in.
Ha en trevlig helg!

http://www.tricken.se

Margus

27 oktober 2011 23:39

Så bra att du klagat! Tacksam för det. Joorå, visst händer det att saker hoppar när man skriver, men lite får man tåla om resultatet blir bra;-)
Svårladdat är det ibland, säkert beroende på stor reklam som blippar och bloppar, även det ett störningsmoment. Tack för titten! Ha en go' helg, du också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards