Direktlänk till inlägg 14 oktober 2011
Rätt ska vara rätt, och nu är rätten rätt och riktig. Åtta månader från flopp till fulländning. Man äter ju inte fläskfilé var dag.
Första gången det nya receptet prövades var i februari. Smaken var helt ljuvlig, men ingrediensen lingonsylt medförde att gräddskyn skar sig. Nåt såpass illa!
Mailväxling med Arlaköket gav besked: ”ju fetare grädde desto bättre - när ingredienser med syra ingår. Hjälper inte det bör grädden redas före tillagning i ugn”.
Således har rätten prövats vid olika tillfällen – det var den absolut värd. En gång silades ’flockarna’ ur skyn. Nästa gång var det nästan bra. Fjärde gången gillt: nu reddes grädden av med maizena… perfetto!
Vännerna kom för att lämna in utemöblerna på vinterförvaring. Bra tillfälle för slutlig test - i skarpt läge. Förtjusningen var total. Receptet kommer här:
Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|