Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 2 september 2011

Inget vettigt gjort

Av Margus - 2 september 2011 20:52

I går:

Läkarsamtal beställt, fjättrad vid telefonen. Som ringde – ej läkaren – under middagsluren, väckt två gånger. Husbonden åkte till jobbet och socialiserade i flera timmar. Väl hemma igen kom hans kompis på besök (trevligt!). Då ringde läkaren… ”uttrappning av cortisonet, varannan dag i en månad, sedan var tredje dag osv... till 1 november, därefter återbesök och nya provtagningar”. (Denna gång låångsamt UTAN värk.)

I dag:

Elfirman bytte luftvärmepump i Lilla Huset (garantijobb). Den första kollades i april (!), befanns ha ett fel som ej kunde spåras och därför ej åtgärdas. Nu byttes hela maskinen. Två nya garantiår på den. Man tackar!

Förmiddagen försvann i ett töcken med viktiga ehuru tidsslukande telefonsamtal; kolla felanmälningen hos Telia, beställa extranyckel till bilen, tjata på Motionsexperten som sänt ny dämpare till löpbandet – vart?... till Grannbyn...! Vi hämtar där, så den kommer fram i år. Nu skramlar ett lager på löpbanan också. Efter lunch (fiskgryta med curry) en lutare framför friidrotten på tv och sen ringde telefon igen.

Vart tog dessa dagar vägen…?


Syrsorna spelade som galna i buskagen bakom växthuset. Smög där och fick minsann se ’Benjamin himself – min sängkompis häromnatten’ sitta där och fila med bakbenen! I desperat försök att få något meningsfullt uträttat denna dag hämtades filmkameran… ynka fem (!) minuter kvar på batteriet, typiskt.

När detta laddats smög jag ut på nytt, än mer desperat, i skymningen. Öronbedövande spel, men… FÖR MÖRKT!  Dagen slutade i alla fall hoppfullt.

Rättelse:

I film HÄR syns tydligt att syrsan inte spelar med bakbenen
som här påstås, utan genom att gnida vingarna. 

I morgon:

...är en annan dag, med nya tag, och HA DET NU SÅ GOTT DÄRUTE!

 
 
Erika

Erika

3 september 2011 11:09

Här är en till som håller på med nedtrappning av cortison, än så länge går det bra. I veckan var jag återigen på Faluns sjukhus denna gång ögonkliniken. Dubbelseendet och synstörning kollades upp.

En av blodtrycksmedicinerna (en ny sedan två månader tillbaka) uppvisar dessa biverkningar. Sedan var avgiften höjd sedan Maj månad i år, nu blev det 300:- i stället för 250:- är så evigt less på dessa avgifter som höjs. Nog vet jag i alla fall var jag skall lägga mina pengar. Man hinner inte vända ryggen åt det ena besöket förrän det är dags igen. Jag är utled på detta nu, vill bara vara ifred. Sedan blir det att införskaffa glasögon, där har vi en fet kostnad till. :( suck och fy. Men i allafall var det inget fel på mina ögon bara det som förväntas i min ålder, men han tyckte ändå jag skulle införskaffa nya glas, vilket jag kommer att göra. Ögonen skall man vara rädd om. Jag har hitintills endast haft glas som förstorat upp bokstäverna och det har gått alldeles utmärkt bra.

Tack så mycket för din kommentar. Det berömmet värmde. :)

Har nu en nice helg!

http://mintidmittliv.bloggplatsen.se

Margus

3 september 2011 18:02

Tips från mig om hur man håller glasögonkostnader nere: strunta i de dyra bågarna, särskilt om det bara är till LÄS- eller JOBB.
Har köpt åtskilliga glasögon (hos optiker) med RIKTIG korrigering men till bågar för paketpris. Detta mest för att jag hanterar mina brillor så vårdslöst. Man tjänar mycket på det. Kram.

 
Kjell E

Kjell E

3 september 2011 11:40

Går du in på Fotosidan, under gruppen Insekter.... så får du en ännu häftigare variant.

Hoppas du kan utnyttja den fina helgen vi får.
Själv ska vi till älsta barnbarnet och äta middag i anledning av hans 18-årsdag.
Vårdotter/hans mor, är bara hemma över helgen.
Vi bidrar med Spritärtor och potatis.
Ha det bra.

http://nabbsjuan.bloggplatsen.se

Margus

3 september 2011 17:58

Verkligen häftig! Har sett och kommenterat. Grattis till den!

 
Erika

Erika

4 september 2011 08:56

Tack för tipset om glasen. Här behövs det bara glasögon framför datorn och tv, samt kolla prislappar på mat i affärerna, :) för övrigt ser jag som en hök på långt håll. Är liksom det där suddiga när det blir för nära.

Vinkelevink från ett soligt - höstlikt Säter

http://mintidmittliv.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards