Fågelperspektiv

Alla inlägg under juli 2011

Av Margus - 4 juli 2011 21:37

- Är ni på semester?

... ropade en kompis tvärs över Byns parkering där vi höll en stund efter inköpen. Vi nickade - ökända för att vara ena riktiga hemmakatter som aldrig är ute på 'spännande äventyr'.

Det låg förresten mycket sanning i antagandet. Efter helgens slit kände vi oss redo för att slå oss riktigt fria en stund. Vi orkade inte mycket annat. Då är det skönt att forslas runt på en liten biltur. Vi tog oss ända till hemkommunens norra ytterområden ;-)


Sigrid Storråda gillade att åka ståndsmässigt, i baksätet. Bättre utsikt och medbestämmande. Vi hamnade i området där vi en gång bott och därför känner väl. Kort visit hos gammal granne, byttes några ord och kördes strax vidare på småvägar vi sällan åker numera. Åren går, somligt växer igen, nya hus har byggts, folk har flyttat.


Det är märkligt... när man besöker ställen där man bott förut så ser de mindre ut än man minns. Trodde bara detta var en effekt av ett lämnat småbarnsperspektiv, men tydligen inte. Vi var ju fullvuxna när vi bodde där. Är det för att växtligheten förtätats...? Knepigt faktum i alla fall.


Så lat numera att jag bara använder mobilkameran. Det ingår i min kreativa semester. De flesta bilder på Sigrid misslyckades. Bara några blev ok. Klicka för större.

På hemväg köptes lite matvaror. Väl hemma intogs varmkorv och bröd i värsta campingstil. Lite som att ha varit på rymmen...;-)

Undvek på detta sätt nogsamt att lyssna på 'Herr Reichfeldt' i Almedalen. Varför låta sig uppröras i onödan...



Av Margus - 3 juli 2011 22:28

Wow, vilket jättestort byte Husbonden släpat hem till Lilla Huset! Två bamsiga körsbärsträd låg plötsligt på gräsmattan. Det jobbet hade kostat på förstod jag. Ty när trädet var nedtaget var Husbonden ordentligt medtagen.

Nu blir fåglarna glada. Deras gamla stamträd i utevoljären har stått där sedan vi byggde den 2007 - just under denna bloggs startår, då vi drog igång vår Garden Makeover. Det året hände kolossalt mycket.

Först nu i kväll drog vi in träden, ett till nymferna och ett till kanarierna. Vi fick vänta på att fåglarna hade gått in så att luckorna kunde stängas (inga smitningar här, tack). När vi ändå var igång beskars prydnadsapeln också så sparvpapegojorna får nåt att gnaga på. De lär göra stora ögon i morgon bitti.

Alltså... får glömma detta med att vila. Det finns inte på kartan när Husbonden är hemma. Hur ska det gå när han tar pension i höst...? Nå, nu var detta också nödvändigt och vi mår så mycket bättre när fåglarna trivs.

Av Margus - 2 juli 2011 21:55

Nu skulle inga fler utryckningar ske. En av nöden påkallad städning av fågelhuset räknas väl inte direkt som utryckning. Det är ju ändå på hemmaplan. Och alldeles nödvändig. Två månader sen sist - och det märktes. Dels på lukten, dels på drivor av ruggningsfjädrar.

Vi kunde starta produktion av dunkuddar, tänkte jag vid insamlandet. Min bästa tid på dygnet är förmiddagarna. Alltså gick jag igång med papegojrummet på egen hand. Undan det som undan är. Efter lunch dråsade jag i hög.

- Måste sluta ögonen nån timme, meddelade jag halvvägs in i dvalan. Husbonden startade förutsättningslöst med kanarieavdelningen. Satte mig bekvämt i tv-soffan med filt och kuddar och Minnenas Journal uppslagen. 

Vaknade småningom, fortfarande med samma sida framme. Hann inte läsa många bokstäver där. Efter några koppar kaffe funkade kroppen igen. Husbonden hade fixat allt själv, med nya träd och allt. En storväxt häggmispel i trädgården beskars i hast och får glädja fåglarna. Mispeln växer snart till igen.

Sen hjälptes vi åt med nymfernas Royal Suite och där fick golvet våttorkas. Många nymfer - mycket skit! Nu är det som nytt därinne igen. Underbara dofter av alspån, mispellöv och cederträflis. Man mår så gott när det är fint hos djuren. Vilan fortsätter - orkade inte ens fota. Ett gott samvete är bästa huvudkudden.

Av Margus - 1 juli 2011 21:52

Så var en mycket hektisk vecka slut. Åtminstone den hektiska delen. Veckändan återstår och nu får det bara lugna ner sig. Längesen jag fick så här mycket gjort på så kort tid. Ringt samtal, styrt och ställt, snackat och räknat. Börjar bli riktigt orolig för konsekvenser i vardande...

- Nu får det inte hända något alls i nästa vecka, sa jag till Husbonden när vi återvände från dagens besök hos nya barnbarnet. Nu MÅSTE jag få samla energi ett tag. Hoppas på hjälp av några solstrålar då och då, det räcker.

   

Baby Stella var föremål för riklig uppvaktning. Vänkrets och grannar har kommit och gått ända sedan familjens hemkomst från BB. Morfar och jag kilade in oss mellan två besök för att gratta med 'mamma-barn-bukett' och önska lycka till. Det liknade mest ett Öppet Hus.

Bebisen sov och åt om vartannat, den nyförlösta använde amningskudden företrädesvis som sittdyna så här i början, lyckliga föräldrar log och strålade, bjöd kaffe och bulle, visade bebin för alla som ville se, och berättade gång på gång... på gång om Det Stora Äventyret. Kamerorna smattrade.

Det lutar åt Stella. Passande namn åt en så uppvaktad dam, en ny stjärna - Stella Nova. 

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards