Fågelperspektiv

Alla inlägg under juni 2011

Av Margus - 24 juni 2011 19:04

- Hej Morfar, det blev en flicka!

Den stolte fadern ringde precis när vi gått till sängs i går kväll, men jag hade alla telefoner med till sängkammaren. Vi blev varskodda fyra timmar innan när de landat på Borås BB, bonusdottern och han. Mest stolt var han över förstföderskan som fixade allt utan någon form av smärtlindring eller lustgas. Bild kom idag.

Allt var okej, 48 cm, 2150 2950 gram, född en vecka tidigt. (Husbonden slarvade med siffrorna, rättat i efterhand.) Man blir bara så tacksam att allt gick bra! Mamman som blev mamma på sin födelsedag var ute på långpromenad med hunden på morgonen när Husbonden ringde för att gratta. "Näeej, det blir nog inte än på ett tag", hette det då. Sen gick det undan.

        

Samma dag var våra tre marsvin hos veterinären på nytt. De fick var sin andra-spruta av Ivomec för att slutligen utrota de kvalster/ohyra/skabb som orsakat utbrottet av klåda. Här famlar vi i blindo. Att klådan försvann och alla sår läktes geschwint tyder på att läkemedlet gjort verkan. Men vi vet inte exakt vad det var. Knepigt om det var skabb, med den långa inkubationstiden på ett halvår.

- När man har med levande varelser att göra, ska man aldrig förvånas, sa den trygge och erfarne veterinären.

     

Innan jag drog till Byn med 'rådisarna' vägdes de. Kollade också pälsen på Vera som varit mest drabbad. Plockade några strån som såg ut att sitta löst. Ooops, det gjorde de inte, för hon bet mig långsamt och eftertryckligt i armen. När jag skulle trösta och be om förlåtelse bet hon sig fast i kinden, sötnosen. Skulle jag också gjort.

Sprutan i nacken mottogs inte heller med förtjusning. Vera var helt tyst. Alice kved till, medan Sally slog på blåljus och fulla sirener. Stackars små. De var dock inte långsinta. Väl hemmastadda i lyan igen, var de lika goda och glada som alltid.


Sigrid vilar ut under trappan efter nattligt telefonsamtal och uppståndelse. Inte kunde Lilla Huset somna så där direkt efter så omtumlande nyheter.



ÖNSKAR ALLA BLOGGBESÖKARE EN RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR !

Vi har ju faktiskt ett riktigt urtypiskt svenskt midsommarväder, så då måste väl allt vara perfekt, eller....



Av Margus - 22 juni 2011 21:03

Nya framsteg i medievärlden. Även lokaltidningen nappar på kompisens sjukfall. De hörde av sig idag och beöker A-L på måndag. Hej och hå... spännande. Det rullar på. Synd att Uppdrag Granskning-redaktionen har semester (till 23 augusti) men man får väl fylla deras brevlåda.


I övrigt händer inte så mycket i Lilla Huset. Bra, för jag orkar ändå inte. Har någon slags 'halvsemester' i bloggen. Skriva kan jag i sömnen, men det är värre med att läsa och kommentera. Sörjer detta en del, men jag kommer igen. Orkar inte filma eller fota heller. Laddar batterierna (mina), helt enkelt. Många sovstunder i trädgårdens skyddade vrår.


Husbondens bil har varit på tredagarsreparation inför besiktning (ja, det blev en slant). Tur att man har två bilar just nu. Värre blir det sen när han har pension. Ansökningar är inskickade. Han övar som bäst på hur livet som sådan ska bli. Nu rullar det på i väntans tider. Och blåser det inte så regnar det...


Av Margus - 21 juni 2011 21:05

- En gång gjorde vi det två gånger på samma vecka, sa A-L slagfärdigt när hon kom idag för fotografering i Parken. Fattar inte hur hon kan ha så gott humör mitt i eländet. Ja, vi brukar ju inte ses mer än en gång om året, men nu gav det sig själv. DN-reportern skriver artikeln nästa vecka. Sen får vi se...

Vad gör man inte för att bli berömd ;-) Hade förberett bilder inne i huvudet. Varit riktigt kreativ, kanveta, och tänkt ut olika bakgrunder. Det skulle se enkelt ut utan att kännas uppstyltat. Hänga på grinden, luta mot ett träd, sitta på bänken... osv. Gud, vad trött jag blev. Men bilderna kom iväg.

-----------------

För övrigt har jag klippt bort alla bruna barr inne i fågelvoljären, vilket tog några timmar. Tallgrenar är så käcka när de är gröna, men nu såg det för dystert ut. Helt omöjligt att fota fåglar i sån miljö dessutom. Men själva grenarna är trevliga, omtyckta och hållbara.

'Sydamerikanerna' (lessongojorna) som gillat att gömma sig bakom barren blev lite uppskrärrade när de var borta. I gengäld får man tro att de kan klättra desto bättre. De trivs bättre och bättre om dagarna nu när sommarvärmen nalkas.

Kanarierna är alltid nyfikna och ska vara med. En satt i mitt hår, några i spannen, andra runt omkring. Rätt som det var satt en alldeles intill ansiktet och lutade sig fram för att se bättre vad jag gjorde. Såå söta, man kan inte se sig mätt.

Men, fy attan vad det blåser i år. Inte en dag utan vind. Tjatigt.

Av Margus - 20 juni 2011 19:09

Milda makter... vad allt ställer man inte till med... Fick napp hos DN med AL:s sjukhistoria, och det blev hektiskt värre. Ja, man vill ju smida medan järnet är varmt...

AL kom hit i går med två tjocka pärmar. DN-journalisten ville ha mail med "de viktigaste besluten" inscannade. Tur jag hade kopplat in scannern på XP:n, för den samarbetar inte med Windows 7. Eller vice versa. Det blev till att väcka upp både XP:n och scannern som båda låg i törnrosasömn.


Vi valde dokument från den digra samlingen, vi scannade med varierat resultat och vi rådbråkade våra hjärnor med flera program öppna samtidigt. Lyckades till slut. Sen skulle jag i ensamhet sammanfatta mail under aftonen. Kom inte i säng förrän ett - fick fyra timmars sömn.

Nästan klar och nöjd med formuleringarna tyckte plötsligt Webmail att "sessionen överskridits" och kastade ut både mig och mailet...!! Kollaps. Det tog minst en halvtimme med kaffe och röka innan jag samlat mig från chocken och kunde komma igen. Skrev då en kladd i Word.


Under proceduren klarnade allt... Försäkringskassan måste ha gjort sig skyldig till regelbrott/tjänstefel - DETTA MÅSTE BARA ÖVERKLAGAS! Beslutet med avslaget går dels emot annan FK-tjänstemans rekommendation i ett dokument som inte ens nämns.

Dels antyds svepande att utredning skett "utifrån den information som finns att tillgå". Beslutet borde räknat upp vartenda dokument som finns i detta sexåriga ärende. Man gjorde inte det, nej.  

Fick slutligen iväg ett mail. Journalisten hörde av sig i dag och ska ta sig an ärendet! (Jippie) Och nu behöver hon en bild på AL. Det tycks bli vi själva som får ordna den också. Håhå jaja... vad gör man inte... Ärendet är viktigt.


Av Margus - 18 juni 2011 23:22

Nu är det gjort. Husbondens pensionsansökan är ifylld. Inlämnad via Internet och underskriven med e-leg, kvitto erhållet och klart. Det känns definitivt. Nya erfarenheter.

Inte visste vi att man måste skicka ansökan till flera ställen. Och vad tusan är STP…? Det blev till att leta på nätet och pensionssidorna. Jodå, STP (särskild tilläggspension) ersätter gamla folkpensionen + ATP men inte nog med det… det heter inte STP i Husbondens fall utan ”pension enligt övergångsregler”!

Förbannade pensionsbolag som tror att alla vet allt. STP:n har icke varit nämnd på flera år i orangea kuvertet och inte från AMF heller. Som tur är sparar en hamster (moi) på allt och fann några gulnade STP-besked från anno dazumal. Vilket gav ett spår att sniffa vidare på...

Så blev man till sist tvungen att tränga in i det fördömda fikonspråket vilket försökts undvikas hela livet för att det varit så avlägset. Nu är man där… alldeles inpå.

I jämförelse med alla dessa namn - som byter namn, som byter namn, som byter namn - så var själva pensionsprognosen häromdagen easy piecy. Vi började nu vid middagstid och måste pga. lätt kollaps ta paus vid tv:n en stund innan vi fortsatte tills långt inpå natta'. När STP:n stack upp sitt fula tryne gick ögonen i kors.

Således ännu ett skäl att ta ut pensionen snarast möjligt – innan man blivit dement, för sen klarar man inte av det;-)

God natt, kära medborgare.

Av Margus - 18 juni 2011 16:06

Tjurarna hade sovmorgon. Härlig syn när man vaknar och stänger fönstret i sovrummet. De var redigt trötta efter gårdagens fest med ett gäng kor i grannhagen. Då var de riktigt på styva linan och visade upp alla konster i en enda lång rodeoshow. Nu var de allt lite 'dagen efter'.

   

Vi drog till Tånga Hed för att träffa Elisabeth & Claes på vinthundsutställning. Hon firar årligen sin födelsedag där. Såg den nya Tångahallen som är enorm. Claes sålde sina hantverk i nytt tält och tjusig presentation av alster på nät. Stiligt.

     

Vi bjöd på middag bakom tältet utan att de behövde lämna försäljningen. Många vinthundar passerade revy, Sigrid fick sig en utflykt med många intryck, stukade ena framtassen men släppte aldrig på garden. Somnade på stört när vi kom hem och in, mammas lilla hjärta. Nu väntar vi bara på regnet som komma skall.    

Klickbara bilder.






Av Margus - 17 juni 2011 22:14

Med Håkan Juholt vid rodret för S kan politiska debatter bli spännande igen. Reinfeldt har anledning att vara nervös. Juholt överraskar, och fick med beröm godkänt av de flesta analytiker i denna sin första debatt som partiledare.

Särskilt intressant var Juholts raka vänster rätt i plytet på högerledaren. Reinfeldts överlägset mästrande manér om ekonomin gav nämligen svar på tal… 

Juholt gick till lugn motattack och fick till det bra när han drog upp statsministerns bok ’Det sovande folket’ där Reinfeldt bland sina tio budord för Sverige skrivit att INGET SAMHÄLLSSTÖD UTÖVER SVÄLTGRÄNSEN SKA UTGÅ MED SKATTEMEDEL. Så nu är detta infört i riksdagsprotokollet! Sug på den...

Jag tror det var första gången någon fick med det graverande citatet där. Det är en bedrift. Reinfeldt mulnade kvickt. Och då slutade även Maud Olofsson (C) att flina! Innan dess hade hon likt en tonårig mobbare flinat sig genom hela Juholts svar. Så här var det:


När Reinfeldt ifrågasatt Juholts ekonomiska kunskaper svarade denne lugnt och sakligt med en berättelse om hur jobbigt och tufft det var att som ny riksdagsledamot 1994 åka ut i sitt län och försvara de nödvändiga budgetnedskärningar som då gjorts för att långsiktigt klara välfärden.

Juholt sa:

”Många var arga och besvikna på mig, men jag gjorde det för att det var nödvändigt för att långsiktigt klara välfärden för att bygga upp en krockkudde som ni sen ganska mjukt kunde landa mot när finanskraschen kom. Men vad gjorde du under samma tid?

Jo, du publicerade en bok som heter Det sovande folket, där du skriver dina tio budord för Sverige att ”inget samhällsstöd utöver svältgränsen skall utgå med skattemedel”.

Det gjorde du, Fredrik, när jag försvarade en stram politik för att kunna garantera välfärden inför framtiden. Kom inte och mästra oss socialdemokrater om ekonomisk politik!”     Slut citat.

Juholts del av partiledardebatten kan ses HÄR. Avsnittet som nämns ligger cirka 14 minuter in i klippet. Nämnda bok kan laddas hem HÄR.

-----------------------

För övrigt blir det skönt att slippa den flinande Maudan när hon nu avgår. Alliansen hade sannolikt inte blivit till utan henne. Hon gav vid sin presskonferens återblickar över Alliansens bildande och verk som vore det Alliansen som upplöstes med hennes avgång. Tänk om det vore så väl. Eller är hon framsynt? Känner hon på sig att Alliansens bästa tid varit och att man med ett tuffare motstånd från S inte längre har någon framtid?

Av Margus - 16 juni 2011 20:53

Dagens nyhet är följande: Enbart i Belgien har hittills i år 400 barn insjuknat i mässlingen. 400 fall anses väldigt mycket, det kallas epidemi och det sägs att Belgien just nu har ett "stort folkhälsoproblem". Smittan får EU-gubbar på högsta nivå att rynka sina pannor och fundera på vaccinationskampanjer.

Men… är inte detta höjden av pjåsk?

Husbonden och jag häpnar under Rapport och ler förbryllat. Och…?


När vi var barn på 1950-talet drabbade mässlingen säkert långt fler i vårt land. Enbart i Göteborg hade säkert 400 barn mässlingen - varje år. Minst. Det ansågs självklart. Inget tal om epidemi. Och det var inte bara den sjukdomen…


Vår generation växte upp med ett annat kollektivt minne. Vi vaccinerades enbart mot de verkligt farliga TBC och smittkopporna. Resten av barnsjukdomarna vattkoppor, kikhosta, röda hund, mässlingen, påssjuka och scharlakansfeber skulle alla ungar på 50-talet gå igenom. För att erhålla livslång immunitet – vilket vi också fick.

Detta ansågs så angeläget att när lille Kalle i nästa kvarter drabbats av t.ex mässlingen skickades hela grannskapets ungar dit för att bli smittade. Inget sjåperi där. Och på den tiden fanns verkligen mycket ungar!


Undra på att man drar på mun och fnyser år dagens s.k nyhet. So what? Vad är det med Världen idag?    

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards